nieuwsbrief 1187-1188

1187 – 1188

Datum: 16/03/2019

Voor de gpx gebruikers: Kijk nog eens naar de info op de pagina GPS informatie.

 

Vandaag een gemakkelijke maar zeer afwisselende wandeling vanuit Thorn en een schitterende Eifeltocht naar Burg Nideggen met geweldig uitzicht!

Nieuw op de site: Wandeling 1187. Thorn 10,6 km.

Tijdens deze gemakkelijk en afwisselende wandeling wandelt u eerst een leuk stukje langs de Thornerbeek en dan loopt u door open velden langs het natuurgebied Meggelveld. Dan wordt het een echte kapelletjesroute en nabij de buurtschap Baartstraat passeert u diverse kapelletjes.  Dan bereikt u de prachtige Kapel onder de Linden die u zeker even moet bezichtigen, de plafondschilderingen zijn prachtig!  Naast de kapel komt u bij het sfeervolle café waar u dagelijks vanaf 13.00 uur (dinsdag gesloten) fijn kunt pauzeren met koffie en vlaai of een lekker biertje. Op zondag is al vanaf 11.00 uur open. Als u wilt lunchen, bel dan even de dag van te voren.  De terugweg wandelt u via een prachtig hol pad naar Thorn waar u nog een leuk rondje maakt door het witte stadje. Dan loopt u langs de Maasplas De Grote Hegge terug naar het beginpunt.  U kunt natuurlijk ook starten bij de Kapel onder de Linden, start dan bij punt 4.  TIP: U kunt ook overnachten in een van de prachtige B&B kamers en de dag daarna nog wandeling 438 doen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De prachtige Kapel onder de Linden moet u zeker even bezichtigen!

Nieuw op de site: Wandeling 1188. Nideggen 14,3 km.

Tijdens deze panoramische Eifeltocht wandelt u over een heuvelrug naar een platte rots met prachtig uitzicht en dan daalt u langs nog een enorme rots helemaal af naar het dorpje Abenden met prachtige vakwerkhuisjes.  Via mooie heuvelachtige paden loopt u langs bosranden naar de buurtschap Brück en dan volgt een flinke Klettersteig van 166 m hoogte naar de prachtig gelegen Burg Nideggen die u kunt bezoeken. Vanaf de toren heeft u een geweldig uitzicht. Dan loopt u door het gezellige historische stadje Nideggen met veel cafés en restaurantjes. Ook passeert u twee oude stadspoorten. Als laatste wandelt u over leuke graspaadjes over groene heuvels terug naar het dorpje Berg. In Abenden ligt ook een Konditorei.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De Altstadt van Nideggen heeft twee prachtige stadspoorten.

Nieuw op de site: B&B Hof7tien90 in Nuth.   Hier start wandeling 1190.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van de mooie omgeving van Windraak.

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 81 Sint-Martensvoeren, uitzicht op de Commanderie.

Fotograaf: B.de Vries.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1086. Aldenhoven, tijdens deze wandeling ziet u in de verte de rookpluimen in Eschweiler.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet van Jan Nobbe vanuit Houssonloge, dit wordt wandeling 1212.

Foto onder: Houssonloge ligt in de buurt van het favoriete plaatsje van Jan en Jos…

Reacties: Wandeling 1025.

Astrid

13 maart 2019 .Ondanks regenachtig en stormachtig weer, deze wandeling gelopen. Doordat de laatste tijd veel geregend heeft, was het op sommige plaatsen drassig.
Vooral op t einde vd wandeling, verrassende paadjes door Waldniel!
Bij Café Ferne Welten , heerlijke zelfgemaakte taarten en nog leuke prijzen voor thee (€ 1.90 ) en koffie (€1,60)

Foto onder: Tijdens de route passeert u deze mooie poort.

Volgende wandeling: Wandeling 1189. Orsbach 12 km.

Tijdens deze heuvelachtige, grensoverschrijdende en zeer panoramische wandeling wandelt u met een prachtig uitzicht omlaag naar de buurtschap Oud-Lemiers en langs het Kasteel Genhoes….

Foto onder: In Oud-Lemiers passeert u het Kasteel Genhoes.

Volgende Nieuwsbrief:23/03/2019