nieuwsbrief 1193-1194

1193 – 1194

Datum: 06/04/2019

Beste wandelaars, geniet van de lente!

Elk begin van de maand verschijnt er een nieuwe foto op de hoofdpagina van de wandelgids. Deze maand is dat een prachtige foto van wandeling 1064 Genk.

Vandaag een schitterende wandeling vanuit Walbeck (ten oosten van Arcen) die u zeker niet mag missen!. Vanuit Schinnen start een leuk rondje door de heuvels rond Thull en Vaesrade.

Nieuw op de site: Wandeling 1193. Walbeck 13 km.

Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling wandelt u eerst naar de Nicolauskirche en de Luciuskapelle.  Voorbij het dorp volgt u leuke bospaadjes en dan struint u geruime tijd door een van de mooiste natuurgebieden van de Maasduinen.  U wandelt langs fraaie vennen door, het ene nog mooier dan het andere. Er lopen ook Konikpaarden. Na een pad dwars door de velden wandelt u over boswegen naar het imposante Schloss Walbeck, een prachtig kasteel. Aan het eind kunt u voor 1 Euro de nog werkende molen bekijken, met of zonder gids (met gids de dag van te voren aanmelden).  In het café kunt u het eigen gebakken brood kopen en de heerlijke Kuchen is ook gemaakt van het zelfgemalen meel, zeker doen!  Deze wandeling is echt de moeite waard!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Een van de talrijke vennen in het grensgebied bij Walbeck.

Nieuw op de site: Wandeling 1194. Schinnen 7,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling wandelt u eerst een leuk rondje om de Muldersplas en dan loopt u door de mooie buurtschap Thull. Dan struint u over leuke graspaadjes door mooie natuur waar u prachtige uitzichten heeft. U loopt een hellingbos omhoog waar u boven weer  mooi uitzicht heeft, nu op Vaesrade.  In Vaesrade passeert u de kerk van Vaesrade en via het Kathagenervoetpad loopt u naar de Geleenbeek. Na een mooi stuk over een graspad langs de Geleenbeek komt u in Schinnen bij de kerk. Het laatste stukje klimt u de Krekelberg omhoog naar de mooi gelegen Vredeskapel en dan komt u weer bij het mooie terras van de Muldermolen. Onderweg staan enkele zitbanken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Brug over de Geleenbeek nabij Schinnen.

De gemeenten Opsterland, Raalte en Valkenburg aan de Geul zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Iedereen kan tot en met 17 mei 2019, 18:00 uur op tevoetonline.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente.

STEM HIER

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 856 Geijsteren, de brug bij Sjeng…

Fotograaf: R.Schatorie.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 66 Maasband, bijzondere boom.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 893. Aachen, mooi doorkijkje.

Fotograaf: T.Schmeits.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Malden over de Mookerheide, dit wordt wandeling 1213.

Foto onder: Wandelaars klagen wel eens dat ze mij nergens tegen komen……maar ik zie jullie wel!

Jos

Reacties: Wandeling 1151 Sint-Odiliënberg.

Astrid

27 maart 2019, deze leuke en perfect omschreven wandeling gelopen. Bosrijke wandeling, waar vele omgewaaide bomen her en der lagen, maar we hebben er geen hinder van ondervonden. Heerlijk weer genieten , al wandelend, van fluitende vogels en uitlopende natuur!!!

 

Foto onder: Een heerlijke rustige wandeling langs akkers en bosranden.

Volgende wandeling: Wandeling 1195 Slenaken 11,5 km.

Foto onder: Deze wandeling biedt mooie panorama’s.

Volgende Nieuwsbrief: 13/04/2019.