nieuwsbrief 1209-1210

1209 – 1210

Datum:15/05/2019

1

Foto boven, Tijdens de nieuwe wandelroute 1241 Epen kunt u een potje schaken….

 

Vandaag een nieuwe wandeling in omgeving Gangelt naar een mooie windmolen met café en een Ardennenroute van Jan Nobbe vanuit Stembert.

Nieuw op de site: Wandeling 1209. Langbroich 9,2 km.

Ten noorden van Schinveld en Gangelt ligt het Duitse plaatsje Langbroich.  Deze rustige en gemakkelijke wandeling begint bij de mooie kerk St. Mariä Empfängnis die u zeker moet bezoeken vanwege de prachtige 3-D Statieweg. U wandelt over leuke graspaadjes naar het dorpje Schümm en dan verder over een graspad naar de buurtschap Büscherheide. U loopt een mooi stuk langs de Saeffelerbach en via enkele veldwegen bereikt u de prachtige windmolen en het gezellige café Aan de Müehle waar u kunt pauzeren met koffie en vlaai of een broodje.  U wandelt naar het dorpje Nachbarheid en via rustige weggetjes loopt u naar de imposante burcht Gut Altenburg die u van de buitenkant kunt bewonderen. Na een stukje over de weg wandelt u over graspaden terug naar Langbroich. Als u na de wandeling nog iets wilt drinken is het slechts 5 min. rijden naar het café Aan de Müehle.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens de wandeling passeert u de imposante burcht Gut Altenburg.

Nieuw op de site: Wandeling 1210. Stembert 16,8 km.

Ten oosten van de stad Verviers ligt in de stad Stembert de wijk Mariomont.  Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u door het dal van Le Ruisseau naar het dorp Jehanster. Via een panoramisch weggetje loopt u naar het bos Le Croupion en dan door prachtige weilanden omhoog naar het dorp Surister waar een leuk pleintje is met zitbank. Via een rustig weggetje loopt u naar de rand van Foyr en via leuke bospaadjes loopt u naar de rand van Hèvremont. Na weer een stuk over weggetjes met mooie uitzichten loopt u via een prachtig paadje terug naar het startpunt. Neem zelf proviand mee.   Het is een open wandeling dus zoek een heldere dag uit.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vlak voor het eind van de wandeling komt u nog op dit prachtige plekje.

Nieuw op de site: Bakkerij Lunchroom Equilibrium in ‘s Gravenvoeren.  Hier start wandeling 1211.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1210 Stembert. Ook op deze route komt u de naam van Jan Nobbe tegen….

Fotograaf: Jos Wlazlo

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1187 Thorn.

Fotograaf: L.Stroucken.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 766 Geleen.

Fotograaf: J.Maessen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Le Soigneur in Sippenaeken, dit wordt wandeling 1244. Er is ook heerlijk schepijs verkrijgbaar.

Foto onder: Het wordt tijd dat het zomer wordt, heb zin in een groot ijs!

Reacties: Wandeling 1186. Grubbenvorst.

Alards

Vandaag deze mooie wandeling gelopen in Grubbenvorst. Veel variatie, over veldwegen en bospaden. Goede routeomschrijving! Op het eind een lekker coupe ijs gegeten bij Clevers.

 

Foto onder: De rustige omgeving van Grubbenvorst.

Volgende wandeling: Wandeling 1211. Mheer – ‘s Gravenvoeren 11,4 km.

Foto onder: In ‘s Gravenvoeren komt u dit bordje tegen…..

Volgende Nieuwsbrief: 18/05/2019