nieuwsbrief 1213 – 1214

1213 – 1214

Datum: 22/05/2019

Foto boven: Tijdens het wandelen maak ik veel vrienden!

Vandaag een wandeling over de Mookerheide naar het mooie jachtslot vanuit Malden en een route vanuit Sint-Pietersvoeren naar ‘s Gravenvoeren.

Nieuw op de site: Wandeling 1213. Malden 14 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling over de Mookerheide wandelt u eerst door bossen naar de Heumense Schans, een prachtige plek op de heide. Na weer een stukje bos bereikt u de Mooker Schans met uitzichttoren die u kunt beklimmen. U passeert het Mook War Cemetary en dan klimt u een mooie grashelling omhoog tot boven op de Zandberg. Via leuke bospaadjes bereikt u weer een schitterend heidegebied waar u omheen wandelt. De terugweg gaat door bos en heide naar het prachtige witte jachtslot de Mookerheide dat u van alle kanten kunt bekijken. Via het heidegebied Mulderskop komt u weer bij het boscafé met ruim terras waar u in het weekend naar het zweefvliegen kunt kijken. TIP: U kunt de route ook starten op parkeerplaats Startsedalweg en dan fijn pauzeren of lunchen bij Zweefinn.  Deze afwisselende wandeling met klimmen en dalen biedt prachtige uitzichten over de Mookerheide, een must voor elke wandelliefhebber!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u het prachtige witte Jachtslot de Mookerheide.

Nieuw op de site: Wandeling 1214. Sint-Pietersvoeren 13,8 km.

Een heuvelachtige en panoramische wandeling door de mooie Voerstreek. U wandelt eerst over rustige wegen en paden naar Sint-Martensvoeren en dan klimt u door het bos omhoog naar de buurtschap Kattenroth. Via een mooi bospaadje daalt u af naar het Voerdal en wandelt u naar de buurtschap Schophem. Dan volgt u een schitterend pad langs de Voer naar de Buurtschappen Ketten, Meulenberg en Vitchen waar u kunt pauzeren bij café de Wandelaar, open van woensdag t/m zondag).  Bij de rand van ’s Gravenvoeren klimt u een voetpad omhoog en dan volgt een klim langs het Bois de Groensdael tot in het dorp la Heyd. Na een flink stuk door de bossen komt u weer even in het dorp La Heyd en dan daalt u een stenig pad af met schitterend uitzicht op de Voerstreek. Na een klein maar pittig klimmetje daalt u met mooi panorama af naar Sint-Pietersvoeren.   U kunt ook starten in ’s Gravenvoeren en pauzeren in Gasterij de Commanderie, kijk goed naar de openingstijden.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wandelpad langs de Voer bij Ketten.

Nieuw op de site: Hotel Slenakerhof in Slenaken.  Hier start wandeling 1216.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1141 De Plank.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1050 Blegny.

Fotograaf: H.Schutte

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1021. Zutendaal.

Fotograaf: J.Hendrix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanaf camping De Cauberg in Valkenburg, dit wordt wandeling 1233.

Foto onder: Op Camping de Cauberg vindt je ook Hobbitswoningen……

Reacties: Wandeling 1190 Nuth.

L&L

Verrassend leuke, afwisselende wandeling met gering hoogteverschil, en met het leukste stuk in het begin langs de Platsbeek. Verder stukjes weiland, bos en plateau om uit te waaien. Het Platsmolenpad van punt 1 was overigens weer gewoon toegankelijk.
We wilden de auto parkeren op de parkeerplaats bij de Slagboomgaard, maar daar stonden een paar dealers in hun autos. Als u langs het kerkhof rijdt, en dan R-af slaat, ziet u meteen, tegenover wat volkstuintjes, een kleine onverharde P waar een auto of 3 kan staan. Veel veiliger. Voor de rest was het weer 2 uurtjes genieten.

Foto onder: Deze route voert u door de mooie buurtschappen Brant en Terstraten.

Wandeling 1190 Nuth

Volgende wandeling: Wandeling 1215. Sint-Geertruid 10 km.

Foto onder: Tijdens de wandeling is er genoeg drinkwater…..

Volgende Nieuwsbrief: 25/05/2019