nieuwsbrief 1219 – 1220

1219 – 1220

Datum: 05/06/2019

 

Foto boven: Wandelaars houden wel van een speciaalbiertje, hoe groter, hoe beter…..

 

Vandaag een verrassend mooie wandeling vanuit Molenhoek over de Mookerheide en een route van Jan Nobbe vanuit Langerwehe naar de Wehebachtalsperre en de Burg Laufenburg.

Nieuw op de site: Wandeling 1219. Molenhoek 10,8 km.

Deze heuvelachtige wandeling bestaat uit 2 verschillende helften. Vanaf het startpunt duikt u meteen de Mookerheide in en wandelt u langs de Heumense Schans en de Mookerschans met uitzicht toren door de prachtige heide. U klimt door weilanden het natuurgebied Zandberg omhoog en dan struint u weer geruime tijd over de Mookerheide.  U loopt even door Mook en dan wandelt u een mooi stuk langs de Maas. Via een veldweg loopt u terug naar Molenhoek waar bij het restaurant een mooi terras is. Tip: U kunt ook starten op een parkeerplaats in Mook en dan halverwege fijn lunchen bij Restaurant Da Angelo, open van dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder:De Mookerheide staat in mei nog niet in bloei maar het is elk jaargetijde prachtig!

Nieuw op de site: Wandeling 1220. Langerwehe 25 km.

Ten oosten van Eschweiler ligt het dorp Langerwehe.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling is er genoeg te zien. U wandelt eerst door landschaftsgarten Kammerbusch over bospaadjes langs enkele kapellen, monumenten en de ruïne van de Karlsburg. U komt in het dorpje Heistern en dan loopt u door het dal van de Wehebach naar het dorp Schevenhütte. Na geruime tijd bereikt u de Wehebachtalsperre waar u overheen wandelt met mooi uitzicht op het stuwmeer. De terugweg is een pure boswandeling. U loopt over boswegen naar de prachtig gelegen Laufenburg waar een leuke taverne is (di t/m zo geopend). Dan daalt u over bospaadje af naar Langerwehe.  Neem zelf proviand mee, er zijn genoeg leuke picknickplekjes onderweg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Bruggetje over de Wehebach.

Nieuw op de site: Gasterij ‘t Oude Poorthuys in Heerlen.  Hier start wandeling 1221.

 

De Paradijsvogels zijn een bijzondere groene plek van rust en ruimte met een fantastische buitenruimte in Het Geuldal – Cottessen. Ideaal voor verblijf en activiteiten, zoals teamuitjes,  familieevents, verenigingen, huwelijken in het groen,  vergaderingen in een boomhut, inspiratieboomgaard, bedrijfsontmoetingen,  ook is in co-creatie uw eigen inbreng mogelijk.

Als activiteiten is er bijv. schapendrijven ( we waren op “Boer zoekt vrouw”) ,  bergboerengolf, mergelcarving, huifkartocht,  pizzabakken in de houtgestookte oven, gidswandelingen, heuvellandgames, natuurevents en veel meer. En op 21 en 22  juni weer het befaamde kampvuurmuzikantenfestival.

Info www.paradijsvogels.nl , info@paradijsvogels.nl en 06-46432582.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Epen.

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 982 Hauset.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1041 Maasmechelen.

Fotograaf: E.Quaedvlieg.

Lunchen bij: Café Aan de Mühle in Breberen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanaf Slot Schaesberg in Landgraaf, dit wordt wandeling 1247.

Foto onder: Uitzicht vanaf de toren van Slot Schaesberg, het slot wordt gerestaureerd door vrijwilligers.

Reacties: Wandeling 712 Venlo.

Sjef Schmit

Vandaag deze wandeling gecombineerd met 541. Een heerlijk wandeling over prachtige bospaden en beekjes. Heerlijk genieten van de natuur. Een korte wandeling waarin bijna alles zit. Omschrijving is weer actueel en aangevuld met de bekende wandelknooppunten.

Foto onder: Wandeling 712.

Volgende wandeling: Wandeling 1221 Heerlen 12,3 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u het monument van Nicky Verstappen.

Volgende Nieuwsbrief: 08/06/2019