nieuwsbrief 1223 – 1224

1223 – 1224

Datum: 12/06/2019

Vandaag een wandeling vanuit Geulle aan de Maas en een route vanuit Oud-Valkenburg.

Nieuw op de site: Wandeling 1223. Geulle 11,6 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u eerst een rondje langs een mooie vijver en na een stukje door het dorp klimt u door het Bunderbos omhoog. Na een mooi stuk langs bosranden wandelt u door weilanden naar de buurtschap Kasen en via leuke bospaadjes daalt u door het Geullerbos af naar de buurtschap Brommelen.  U volgt enige tijd het trekpad langs het Julianakanaal en via een mooi stuk langs de Maas komt u in Geulle aan de Maas. U passeert de mooie kerk en het prachtige Kasteel Geulle en dan komt u bij café Auwt Gäöl met leuk terras.  U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats nabij Brommelen en fijn pauzeren bij het café.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder:Uitzicht op Uikhoven.

Nieuw op de site: Wandeling 1224. Oud-Valkenburg 10 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling langs 4 goede horecazaken wandelt u eerst langs het mooie Kasteel Genhoes naar de Geul en dan klimt u via een bospad omhoog. U volgt een voetpad langs de spoorlijn en klimt via een leuk paadje omhoog. Via leuke rustige weggetjes loopt u door de buurtschap Opscheumer en dan daalt u af naar restaurant Woodz in Schin op Geul.  U wandelt een mooi stukje langs de Geul en dan loopt u door het dorp naar Brasserie Salden. Voorbij brasserie De Herbergier klimt u een mooi graspad omhoog naar een plateau en via een bospad daalt u af naar het prachtige Gerendal. U loopt langs bosranden en over een grindpad terug naar het startpunt waar een mooi gelegen terras is.  U kunt de route inkorten tot 7 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Genietplekje met uitzicht op Oud-Valkenburg.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1217 Jalhay. Van ver af lijkt de leeuw op de stuwdam la Gileppe erg klein…..

Fotograaf: J.Hendrix.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1217 Jalhay. Van kort bij lijkt hij toch wel iets groter…..

Fotograaf: J.Hendrix.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1158 Haaren.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij:  De Auw Drukkerie in Gulpen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Heerlen, dit wordt wandeling 1235.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u dit gevelschilderij. Waar is Jos?…..

Reacties: Wandeling 1155. Houthalen.

Claudio & Liliane

Mooie, wandeling aan de westkant van een enorm uitgestrekt militair domein met aansluitend een voor de regio belangrijke oude mijnsite.Voornamelijk bosgebied waar de stilte wel bijzonder opvallend was. Het uitzicht op het mijnterril zeker niet overslaan. Het uitzicht daarboven geeft nog een mooi overzicht van de omliggende oude mijnsites.

Foto onder: Klim naar de kale mijnteril.

Volgende wandeling: Wandeling 1225. Nijswiller 13,7 km.

Foto onder: Mooie graanvelden tussen Nijswiller en Partij.

Volgende Nieuwsbrief: 15/06/2019