nieuwsbrief 1251 – 1252

1251 – 1252

Datum 07/09/2019

Foto boven:  Bijzondere picknickbank in de Voersteek.

Vandaag een wandeling door het heuvelland vanuit Sibbe met halverwege een bakker met heerlijk gebak en een route vanuit Munstergeleen tussen 2 goede horecazaken.

Nieuw op de site: Wandeling 1251. Sibbe 12,4 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u over een voetpad naar de buurtschap IJzeren en dan loopt u langs bosranden naar het prachtige Gerendal. U klimt een bospad omhoog en dan daalt u via een leuk graspaadje helemaal af naar Schin op Geul, waar u kunt pauzeren bij de lunchroom Bie d’r Bekker. Er zijn belegde broodjes verkrijgbaar en heerlijk gebak. Na een stukje door het dorp volgt u een mooi graspaadje langs de Geul en via een voetpad komt u aan de rand van Oud Valkenburg. U klimt door een weiland omhoog en boven heeft u een prachtig panorama. U wandelt omlaag langs het Biebosch en dan klimt u door weilanden omhoog. Via een rustig weggetje en een voetpad komt u weer in Sibbe.  U kunt ook starten bij de bakker in Schin op Geul.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: graspaadje langs de Geul.

Nieuw op de site: Wandeling 1252. Schinnen – Munstergeleen 10,4 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling tussen twee goede horecazaken wandelt u eerst over leuke bospaadjes door het Stammenderbos naar manege Ten Eysden en dan struint u geruime tijd over een mooi pad langs de Geleenbeek. U loopt even door de buurtschap Daniken en na nog een leuk stuk langs de beek komt u bij Brasserie Abshoven met mooi terras om te pauzeren. De terugweg loopt u naar de oude steenfabriek Plinthos en klimt u via bospaden door het Danikerbos omhoog naar de Danikerberg met uitzicht.  U loopt langs de rand van Sweikhuizen en voorbij de Stammenhof daalt u een mooi pad af naar Kasteel Terborg met ruim terras. Er staan voldoende zitbanken onderweg. U kunt ook starten in Munstergeleen bij Brasserie Abshoven en pauzeren bij Gasterij Terborgh, kijk op de site voor de openingstijden.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Deze route loopt mooie stukken langs de Geleenbeek.

Nieuw op de site: Hotel De Pauw in Roermond.  Hier start wandeling 1253.

Nieuw op de site: Camping Welkom in Hoogcruts.  Hier start wandeling 1254.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 112 Vijlen, buurtschap Oud Lemiers.

Fotograaf: J. Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 132. Rijckholt.

Fotograaf: B. de Vries.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1086. Aldenhoven.

Fotograaf: E. Quaedvlieg.

Lunchen bij:   café ‘t Vöske in Berg en Terblijt.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Susteren, dit wordt wandeling 1264.

Foto onder: Aan het eind van de wandeling kunt u via de glijbaan een frisse duik nemen!

Reacties: Wandeling 844. Morsbach.

Huub Beckers Maastricht

Wat je van een Eifelroute kunt verwachten zit hier werkelijk in , Kuitenbijters , prachtige panorama’s leuk stadje Gemünd , handig omdat dit zo een beetje halverwege ligt, genoeg Horeca en winkeltjes. Maar het geadviseerde Parkrestaurant had een heerlijke salat , fijne rustplaats.Ja en dan de kuitenbijters . oké als je wat wil zien moet je dit er voorover hebben.Op naar de Eifel, ga niet op rustdag van de sponsor dat is dinsdag, jammer gemist dus

Foto onder: Mooi panorama bij Morsbach, zie ook foto op de hoofdpagina.

Volgende wandeling: Wandeling 1253. Roermond 6,8 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling hoeft u een stukje niet te lopen…….

Volgende Nieuwsbrief: 14/09/2019