nieuwsbrief 1253 – 1254

1253 – 1254

Datum: 14/09/2019

Uhhh…de klaphekjes worden met de dag hoger…….

 

Vandaag een leuke stadswandeling door de prachtige stad Roermond en een route door het heuvelland vanuit Hoogcruts.

Nieuw op de site: Wandeling 1253. Roermond 6,8 km.

Roermond is een prachtige waterrijke stad. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling rond en door Roermond wandelt u meteen al een mooi stuk over graspaadjes langs de Hambeek en door Natuurgebied Hammerveld – Oost. Dan duikt u het oude centrum in door leuke winkelstraatjes en komt u op het gezellige Marktplein met veel terrasjes. U maakt een leuk rondje langs de jachthaven en door het stadspark aan de Maas en dan komt u aan de gezellige Roerkade bij Grand Café De Pauw, het leukste terras in Roermond waar u kunt pauzeren. U loopt door de wijk Voorstad St. Jacob langs de Roer en dan volgt u weer een prachtig stuk over graspaadjes langs de Hambeek, waar in de zomer vele wilde bloemen bloeien.  U kunt ook starten bij Hotel De Pauw.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Hotel De Pauw ligt prachtig aan de Roerkade.

Nieuw op de site: Wandeling 1254. Slenaken – Hoogcruts 9 km.

Deze heuvelachtige wandeling begint met een prachtig stuk door de weilanden langs het Branderbos en de buurtschap Schilberg. Dan daalt u via veldwegen met prachtig uitzicht af naar Slenaken waar genoeg horeca ligt voor een pauze. Na een schitterend stuk door weilanden langs de Gulp klimt u door het Groote Bos omhoog naar een plateau nabij Heijenrath en daalt u met mooi uitzicht af naar de buurtschap Beutenaeken. U klimt weer uit het Gulpdal en boven wandelt u over voetpaadjes terug naar de camping met leuk terras. U kunt ook starten in Slenaken en fijn pauzeren bij het café van de camping (Hele jaar open vanaf 10.00 uur).  Het klimmen en dalen wordt beloond met mooie uitzichten.  In de zomer/najaar kunnen de graspaadjes wat overwoekerd zijn met hoog gras en wat brandnetels. U kunt ook starten op de parkeerplaats in Slenaken en fijn pauzeren bij de camping Welkom, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanuit het Gulpdal omhoog door weilanden.

Nieuw op de site: Restaurant Ô Bois in Argenteau.  Hier start wandeling 1255.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1145. Vilt.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1093. Echt.

Fotograaf: M.Coopmans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1070. Goë.

Fotograaf:J.Hendrix.

Lunchen bij: Hotel De Pauw in Roermond.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Oudsbergen (Opglabbeek), dit wordt wandeling 1259.

Foto onder: Het laatste stuk van de wandeling loopt u tussen jeneverbesstruiken, heel bijzonder!

Reacties: Wandeling 1231 en 1232.

Tjeu en annie

Een sprookjeswereld ….zo een stilte …de reuze rotsen , overal groene mos op de grote stenen ..wat een super mooie natuur in dit gebied ! Beide routes ( 1231 +1232 ) hebben wij gelopen Wij hebben deze 2 dagen met verbazing rond gekeken .., hoe mooi ! waren nog niet in dit gebied geweest , maar we gaan hier zeker terug komen ! De moeite waard om hier naar toe te rijden in nog geen 3 uurtjes rijden van ons huis . Dank je wel voor deze routes !
ps. Wij hadden een 3 nachten wandelarrangement in Hotel Gruber in Eisenheim geboekt , vlakbij Echternach , een aanrader ! een heel goed hotel met heel lekker eten .

Foto onder: De Teufelsschlucht tijdens wandeling 1231.

Wandeling 1231. Echternach

Volgende wandeling: Wandeling 1255. Argenteau 14,6 km.

Foto onder: In de zomer kan er hoog gras staan maar dit is inmiddels opgeruimd!

Volgende Nieuwsbrief: 21/09/2019.