nieuwsbrief 1255 – 1256

1255 – 1256

Datum: 21/09/2019

Foto boven: Tijdens wandeling 1255 kwamen we mensen tegen met een Belgische GPS…. De hele route wordt met een wiel gerold en aan het eind heeft men ook de afstand.

Vandaag twee bijzondere routes! Vanuit Argenteau loopt u naar de mijn van Blegny waar u de terril beklimt voor een schitterend uitzicht op het land van Herve (zie ook foto op de hoofdpagina) en bij Linnich loopt u naar een imposant kasteel.

Nieuw op de site: Wandeling 1255. Argenteau 14,6 km.

Circa 15 km ten zuiden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt nabij Visé het dorp Argenteau. Hoog(s)tepunt van deze heuvelachtige wandeling is de steenkolenmijn van Blegny die u kunt bezichtigen en de top van de terril vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het Land van Herve. U klimt eerst door de bossen omhoog naar het dorp Saint-Remy en dan loopt u met prachtige uitzichten over graspaadjes, door weilanden en door een dorpje naar de steenkolenmijn. Hier klimt u naar de top van de terril waar ook een zitbank staat, een geweldig uitzicht! Dan struint u geruime tijd door weilanden langs klaphekjes en dan wandelt u over een voormalig spoorwegtraject, nu een mooi hol pad, naar het dorp Dalhem.  Door weilanden klimt u naar een plateau en via leuke bospaadjes daalt u af naar het beginpunt.  Neem zelf proviand mee, hier en daar staan zitbanken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het uitzicht vanaf de terril is grandioos!

Nieuw op de site: Wandeling 1256. Linnich 14 km.

Op een half uurtje rijden vanuit landgraaf ligt aan de Rur de Duitse plaats Linnich, hier komt ook wandeling 1144.  Doel van deze gemakkelijke Rurwandeling is het schitterende Schloss Rurich en de prachtige waterburcht.  Via veldwegen loopt u de stad uit en dan volgt u een mooi graspad langs de Rur. U steekt de rivier over en dan struint u een flink stuk langs de Rur over graspaden. In de zomer bloeien er veel wilde bloemen. Na 6 km passeert u een zitbank om te pauzeren en dan zet u koers naar het dorp Rurich.  U loopt het kasteelpark binnen en dan valt uw oog meteen op het imposante Schloss Rurich en de door een gracht omgeven waterburcht. U kunt alles van de buitenkant bekijken maar de binnenhof is privé. Via een lang voetpad langs de rand van het dorp Korenzig komt u weer bij de brug en dan duikt u even de bossen in. Via weer een leuk stuk langs de Rur komt u weer in Linnch waar u naar een Konditorei kunt lopen voor Kaffee und Kuchen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Schloss Rurich en de waterburcht.

Nieuw op de site: Brasserie Vaeshartelt in Maastricht.  Hier start wandeling 1257.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Hilleshagen.

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 975 Hauset, het leuke winkeltje van café Nusstock moet je gezien hebben.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1217 Jalhay, wat een snuitjes…..

Fotograaf: J.Hendrix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Paffendorf, dit wordt wandeling 1271.

Foto onder: Deze wandeling start bij het schitterende Schloss Paffenburg.

Reacties: Wandeling 1108. Kessel.

Astrid 

Vandaag deze schitterende wandeling gelopen. Het begint al bij de rondwandeling boven langs t kasteel,met een schitterend uitzicht over Kessel en de Maas. Via poortjes en leuke paadjes om het kasteel begint de route. Dus mocht je de route vanuit Rijkel beginnen, neem dan zeker ook t pontje naar Kessel en maak t rondje om het kasteel!!!

Foto onder: Kasteel in Beesel.

Volgende wandeling: Wandeling 1257. Itteren 11 km.

Foto onder: In het kasteelpark van Kasteel Meerssenhoven passeert u het mooie prieeltje met de H.Antonius.

Volgende Nieuwsbrief: 28/09/2019.