nieuwsbrief 1257 – 1258

1257 – 1258

Datum: 28/09/2019

Foto boven: Niet bij elke wandeling treft u een comfortabele zithoek aan….wel bij 1276. Chenée,  Jan en Jos nemen het ervan!

Vandaag een gemakkelijke wandeling vanuit Itteren naar Kasteel Vaeshartelt en vanuit Müllendorf wandelt u naar het prachtige Schloss Tripps in Geilenkirchen.  Houdt u van kastelen?

Nieuw op de site: Wandeling 1257. Itteren – Maastricht 11 km – 7,3 km.

Een gemakkelijke en verrassende wandeling met twee prachtige kastelen en fijne brasserie om te pauzeren. U wandelt eerst door het recreatiegebied langs een mooie vijver en dan steekt u het Julianakanaal over. U passeert het prachtige Kasteel Meerssenhoven en  wandelt enige tijd door het kasteelpark. Via een rustige weg loopt u naar Buitengoed Vaeshartelt en dan maakt u een leuk rondje door het prachtige kasteelpark. Er is een bijengebouw en een mooie vlindertuin.  Bij de brasserie met ruim terras kunt u fijn pauzeren. U kunt er lunchen en er is ook koffie met vlaai. De terugweg loopt u even door de buurtschap Weert en dan volgt u geruime tijd het Bundervoetpad langs akkers en een flink stuk langs de Geul. U steekt weer het kanaal over en via leuke graspaadjes loopt u terug naar de parkeerplaats. In Itteren kunt u nog naar de Brigidahoeve lopen.    U kunt ook starten bij Buitengoed Vaeshartelt, start dan bij punt 4.   U kunt ook de kleine ronde lopen van 7,3 km, die kunt u alleen starten bij Vaeshartelt. (punt 1).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De draak voor Kasteel Vaeshartelt in Maastricht.

Nieuw op de site: Wandeling 1258. Geilenkirchen 10,8 km.

Op een half uurtje rijden vanuit Schinveld ligt ten noorden van Geilenkirchen het dorpje Müllendorf. Tijdens deze gemakkelijke wandeling door het dal van de Wurm passeert u twee kasteelhoeven en het schitterende Schloss Trips.  U wandelt eerst even door het dorpje en via een veldweg loopt u naar de eerste kasteelboerderij Gut Kleiniersdorf, die alleen van de buitenkant te bekijken is. Over graspaden loopt u naar het dorpje Kogenbroich en dan wandelt u over een veldweg naar de tweede kasteelhoeve Schloss Gut Lerodt waar u ook de mooie binnenplaats kunt bekijken. Er woont nog familie van de eerste bewoner. U loopt verder over paden naar de rand van het dorp Suggerath en na een flink stuk langs de Wurm bereikt u het schitterende Schloss Trips met een prachtig rozenpark. U loopt door het privépark en langs het oude kasteel. Via een bospad en veldweg loopt u terug naar Suggerath en voorbij het dorp loopt u langs de Wurm naar een mooie vijver met picknickbanken. Neem zelf proviand mee, er staan veel zitbanken op de route.  Na afloopt kunt u naar een nabij gelegen café rijden.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Hoogtepunt van de wandeling is het prachtige Schloss Trips.

Nieuw op de site: Brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade.  Hier start wandeling 1259 en 1260.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 766. Geleen.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 436. Schimmert.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1152 Lommel.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Lunchen bij: Buitengoed Vaeshartelt.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Raeren vanuit een oud stationnetje, dit wordt wandeling 1282.

Foto onder: De uitbater van het Bahnhofscafé heeft de sleutel van het wisselhuis….treintje spelen…..

Reacties: Wandeling 1201. Kerkrade.

Eric Dankbaar 

1201 | Kerkrade / Haanrade | 10 september 2019
Soms begin je met een vooroordeel aan een wandeling als deze vertrekt vanuit een grote plaats. Maar deze wandeling, die vertrekt vanuit Haanrade brengt je meteen in een fantastisch landschap en voert langs vele fraaie bezienswaardigheden. In het centrum van Kerkrade heb ik mijn route iets aangepast om het fraaie stadhuis en het standbeeld van de mijnwerker te bekijken. Op de terugweg door Haanrade heb ik het pad achter de kerk door links laten liggen en ben door de hoofdstraat (Meuserstraat) gelopen. Ik herinnerde me vaag dat op de splitsing onderaan de berg in 2004 een ernstig ongeval plaatsvond toen een vrachtauto met defecte remmen een supermarkt binnenreed. Verder in de Meuserstraat liep ik langs de kerk met een bijna vervallen Lourdesgrot. En daarna over de spannende overweg het fantastische wormdal in. O ja, die bakker op het einde van de route weet inderdaad hoe Limburgse vlaai moet smaken! De fotopresentatie komt binnenkort op YouTube. Dank voor deze bijzonder fraaie route Jos!

Foto onder: Het laatste stuk loopt u langs de Worm.

Wandeling 1201. Kerkrade

Volgende wandeling: Wandeling 1259. Kerkrade 5,8 km.

Foto onder: Stuwmeer Craneweyer.

Volgende Nieuwsbrief: 05/10/2019.