nieuwsbrief 1261 – 1262

1261 – 1262

Datum: 12/10/2019

Foto boven: Tja….soms valt je niks meer in…..  De komende tijd mogen jullie routes verwachten in Sint-Michielsgestel, Oudsbergen, Hamont, Paffendorf, Nuenen, Lennisheuvel, Riel, Drunen, Vessem, Nieuwrode, Beringen, Chenée, Raeren, Venwegen  etc….

Vandaag een bijzondere wandeling met kale terril vanuit Waterschei en vanuit de nieuwe brasserie Bie de Groeve in Meerssen start ook een mooie route door het heuvelland.

Nieuw op de site: Wandeling 1261. Waterschei 13,3 km.

Net ten noorden van Genk ligt in een voormalig steenkoolmijngebied de buurtschap Waterschei. Hoog(s)tepunt van deze wandeling is de kale mijnterril van 142 m hoog waar u een geweldig uitzicht heeft. U wandelt eerst naar het Thorpark tussen het oude mijngebouw door waar een museum is gevestigd en dan passeert u de mijnschacht. Dan klimt u omhoog naar een prachtig plateau met uitzicht, u waant zich even in Schotland. Via een bospad passeert u het voetbalstadion van Genk en dan loopt u door een heidegebied. Dan struint u geruime tijd over zandpaden door de heide van Opglabbekerzavel en via bospaden klimt u naar een hoog gelegen pad. Dan klimt u steil omhoog naar de top van de terril Waterschei waar u een formidabel uitzicht wacht. U daalt steil af langs twee mooie vennen met zitbank en dan loopt u over leuke knuppelpaadjes door een natuurgebied. Via bos- en knuppelpaadjes loopt u terug.  Neem zelf proviand mee. Aan het eind is een mooi terras aan het water. Een stok voor de steile afdaling is handig. Dit is werkelijk een schitterende wandeling!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De terril Waterschei is 142 m hoog.

Nieuw op de site: Wandeling 1262. Meerssen 10 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling wandelt u eerst een mooi stuk langs de Klein Geul, de oorspronkelijk loop van de Geul.  Via het  natuurgebied Meerssenerbroek en de Ambeyerheide loopt u naar het natuurgebied De Dellen.  U struint door de bossen en dan heeft u mooi uitzicht op de diepe groeve Curfs, waar u mogelijk landgeiten ziet grazen. U daalt steil af en dan komt u bij Brasserie Bie de Groeve, een mooie pauzeplek met mooi terras. U volgt een leuk pad en bij de Geul duikt u onder de autoweg door. Via een rustig pad langs de spoorlijn loopt u naar Meerssen, waar u nog een mooi rondje door het Proosdijpark.  U kunt ook starten bij Brasserie Bie de Groeve  (beperkte parkeergelegenheid). Komend vanaf Geulhem is er nabij het smalle bruggetje over de Geul parkeergelegenheid. Start dan bij **** in punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het mooie Proosdijpark in Meerssen.

Nieuw op de site: Lunchcafé Toren 4 in Sint-Michielsgestel  Hier start wandeling 1263.

Nieuw op de site: Resaurant Friends ‘n Bites in Susteren.  Hier start wandeling 1264.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 110 Voerendaal, nieuw verkeersbord?

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 922, In de stuwdam van Obermaubach zit een vistrap waar u vissen voorbij ziet zwemmen!

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1248 Satzvey.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij:  Herberg ‘t Voshoes in Mechelen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Nieuwrode, dit wordt wandeling 1285.

Foto onder: Hoogtepunt van deze wandeling is het prachtige Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode.

Reacties: Wandeling 899 Hasenfeld.

Alexander LH 

Deze wandeling is een echte aanrader!
Een prachtige woud en veld wandeling door de heuvelachtige eiffel en geniet ook van de stilte om je heen!
Met warm weer kun je zelfs je zwembroek meenemen want je mag zwemmen in de roersee! nog niet eerder gezien bij andere meren in de eiffel/ardennen!
Er zitten 2 pittige klimmetjes in de wandeling, maar je wordt ook beloond met waarschijnlijk het mooiste uitzicht van alle wandelingen in deze natuurgids.
Desondanks de klimmetjes is deze wandeling vrij gemakkelijk. Relatief gezien is dit een van de kortere wandelingen in de eiffel/ardennen maar voor mijn doen nog best lang

Foto onder: U loopt een mooi stuk langs de Rursee.

899. Hasenfeld

Volgende wandeling: Wandeling 1263. Sint-Michielsgestel 11,4 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u tweemaal een hangbrug!

Volgende Nieuwsbrief: 19/10/2019.