nieuwsbrief 1265 – 1266

1265 – 1266

Datum: 26/10/2019

Foto boven: Als er veel paden zijn let ik altijd op het belangrijkste bord…..

Vandaag 2 echte Wlazlo-wandelingen door het heuvelland. Vanuit Cadier en Keer loopt u naar Margraten en vanuit Mheer wandelt u naar Banholt.

Nieuw op de site: Wandeling 1265. Mheer – Banholt 9,8 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling wandelt u eerst langs het prachtige Kasteel Mheer en dan struint u geruime tijd langs akkers en weilanden. U komt aan de rand van Mheer en dan loopt u naar het uitzichtpunt Eiland van Banholt waar u tot aan de Sint-Pietersberg kunt kijken. U passeert de Banholtergrubbe en dan komt u in Banholt bij de Bresserie met leuk terras waar u kunt pauzeren. Proef eens het eigen gebrouwen bier Tebannets Goud.  U passeert de mooie Mariagrot en via een leuk voetpad loopt u naar de buurtschap Terhorst. Via veldwegen loopt u omlaag terug naar Mheer.   U kunt ook starten in Banholt bij De Bresserie.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf uitzichtpunt Eiland van Banholt ziet u d’n Observant op de Sint-Pietersberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1266. Cadier en Keer – Margraten 12,7 km.

Tijdens deze heuvelachtige maar toch vrij gemakkelijke wandeling wandelt u omlaag naar een mooi dal en loopt u door natuurgebied Bundersberg langs de Groeve Koeberg en de Julianagroeve.  Klimt omhoog naar de buurtschap Klein-Welsden en via voetpaden en veldwegen loopt u naar Margraten waar u fijn kunt pauzeren bij Patisserie Peter Lemmens. Behalve vers belegde broodjes is er heerlijk gebak verkrijgbaar. De terugweg loopt u langs de Amerikaanse begraafplaats naar de rand van de buurtschap Honthem en via leuke voetpaadjes klimt u via een trappenpad naar de Wolfskop met zitbank, een genietplekje met schitterend uitzicht. Aan het eind bij de kerk passeert u café Old Inn voor nog een drankje. U kunt ook starten in Margraten bij Patisserie Peter Lemmens, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats Margraten.

Nieuw op de site: Herberg ‘t Voshoes in Mechelen.  Hier start wandeling 1267.

Nieuw op de site: Brasserie Het Hert van Waobich.  Hier start wandeling 1268.

OPROEP:

Ik ben Jos Keulen 58 jaar en ga graag wandelen in de vrije natuur in mijn vrije tijd. En daar komt bij, dat niet graag alleen loop, ook omdat ik type 1 diabeet ben. Ben ik op zoek naar b.v. een wandel vereniging, of clubje. Als ik me bij een clubje mag aansluiten hoor ik dat graag. Zelf woon ik in Nuth gem Beekdaelen.  Meldt je dan via het contactformulier aan Jos.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 394 Schinveld.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 153 Ubachsberg.

Fotograaf: J.Hendrix.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 812 Wassenberg.

Fotograaf: R.Schatorie.

Lunchen bij: Café de Vègtes in Hamont.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet naar de terrils van Beringen, dit wordt wandeling 1286.

Foto onder: Op de Mijnterril Beringen is een waar avonturenpark met klimhelling, een uitdaging voor u?

Reacties: Wandeling 41 Schin op Geul.

Robert Blom 

Hedenochtend (tussen de buiten door) met een heerlijk zonnetje aan de lucht deze leuke/afwisselende wandeling gelopen. Auto geparkeerd op de parkeerplaats bij het Koetshuis in Valkenburg (blauwe zone max. 2 uur). Momenteel zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Heeren en Maastricht en die kon je mooi bekijken gedurende het lange stuk langs de spoorlijn. Inmiddels zijn de 2 onbewaakte oversteekplaatsen gesloten, maar is er net voor het Bungalowpark een heel mooi tunneltje opgeknapt waar je onder het spoor dor kunt. De route loopt weliswaar rechtdoor, maar neem even de moeite de mooie schilderingen te bekijken die boven de tunnel zijn gemaakt. Onder punt 6 waar je scherp naar rechts het graspad oploopt is het tot aan de asfaltweg goed uitkijken, want het pad is vaak smal en het is erg glibberig na een aantal buiten en met al die bladeren. De wandeling heeft onderweg diverse punten met schitterende vergezichten waar het echt genieten is zeker in deze kleurige Herfstperiode. Ik heb in elk geval weer anderhalf uurtje genoten en was net terug bij de auto toen de regen weer begon.

Foto onder: De mooie omgeving van Schin op Geul.

Volgende wandeling: Wandeling 1267. Mechelen 7,8 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling wandelt u veel door weilanden met prachtige uitzichten.

Volgende Nieuwsbrief: 03/11/2019