nieuwsbrief 1267 – 1268

1267 – 1268

Datum: 02/11/2019

Foto boven: Het wordt tijd dat er in Zuid-Limburg een woonplaats bij komt…..

Nieuwe hoofdfoto op de hoofdpagina: Foto van wandeling 1219 Molenhoek en 1227 Stavelot.

Vandaag een heuvelland route in Mechelen en een flinke wandeling vanuit Landgraaf naar de Teverenerheide.

Nieuw op de site: Wandeling 1267. Mechelen 7,8 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling wandelt u eerst over leuke bospaadjes door het Kruisbos naar de buurtschap Landsrade en dan loopt u door de weilanden naar de golfbaan Mechelen.  U daalt steil af naar de buurtschap Dal Bissen en dan klimt u door weilanden omhoog naar de buurtschap Schweiberg. U daalt met een schitterend panorama af door de weilanden en via een veldweg loopt u naar de rand van Epen.  U klimt omhoog naar de Gulperweg met weer prachtig panorama en via een weiland komt u weer bij het terras.  Neem voor onderweg zelf drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Mooie panorama’s bij Kosberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1268. Landgraaf 15,6 km.

Aan een gezellig pleintje in de buurtschap Waubach ligt Brasserie ’t Hert van Woabich met prachtig terras. Doel van deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling (met wel 2 korte steile boshellingen)  is de Teverenerheide met mooie vennen. Via de Grensstraat wandelt u Duitsland binnen en dan loopt u over veldwegen naar het dorpje Grotenrath. U loopt de bossen binnen en passeert het uitkijkpunt Heidemoor. Na een flink stuk door de bossen passeert u de Schwalbensee en de prachtige Kiefernsee. Een stuk verder passeert u de Christoperussee en dan struint u over de heide. U verlaat de heide en duikt een natuurgebied in met grasland. Hier passeert u nog een afgelegen ven. Als u uit het bos komt wandelt u over rustige weggetjes terug naar Waubach, waar het terras lonkt voor een Weizenbier van de tap.   Neem zelf proviand mee. Er staan enkele zitbanken, zie bruine puntjes op routekaart.  U kunt ook starten op Parkplatz Grotenrath en pauzeren bij de brasserie. U loopt dan wel een lang stuk over asfalt.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Teverenerheide is elk jaargetijde mooi.

Nieuw op de site: Traiteur ‘t Gerechtje in Oudsbergen.  Hier start wandeling 1269

Nieuw op de site: Café Vegtes in Hamont.  Hier start wandeling 1270.

Foto onder: Wandelaar Hein Schutte uit Schinveld (rechts op de foto) heeft alle wandelroutes van de site gelopen! Afgelopen weekend hebben we samen zijn laatste wandeling 1107 gelopen in Achouffe. Natuurlijk afgesloten met een lekker Chouffje! Wie is de volgende die alle routes gelopen heeft?

Foto onder: Tijdens wandeling 1107 (Favoriet van Jos) passeert u de brouwerij Achouffe. (Met muts!).

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1153, oude straatjes in Stolberg.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Brunssummerheide.

Fotograaf: H.v.Gaal.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1255 Argenteau, uitzicht bij Blegny.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Brasserie Friends and Bites in Susteren.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit de splinternieuwe Brasserie Aspermans in Maasmechelen. Dit wordt wandeling 1281.

Foto onder: Tijdens de route passeert u prachtige paddenstoelen.

Reacties: Wandeling 20 Lemiers.

Robert Blom 

Gisterochtend de auto geparkeerd naast de bushalte bij het vakwerkhuis en begonnen aan de wandeling. Het eerste stuk was bekend terrein onder Vijlen door, maar na het oversteken van de Rijksweg en het betreden van het gehucht Mamelis kwam een totaal nieuw gebied voorbij. Eerst een lang stuk over graspaden en vervolgens omhoog om te genieten van de schitterende panoramisch vergezichten vanaf de Schneeberg. Enkele mooi foto’s gemaakt en vervolgens de afdaling door het bos via een leuk paadje om via het Duitse Lemiers het Nederlandse Lemiers weer te bereiken. Absoluut een hele mooie wandeling in deze herfstperiode met alle kleuren onderweg. De route was nog helemaal correct.

Foto onder: Uitzicht vanaf de Schneeberg.

Volgende wandeling: Wandeling 1269. Oudsbergen 13,7 km.

Foto onder: Neem wel geld mee want tijdens deze wandeling kunt u iets kopen….

Volgende Nieuwsbrief: 09/11/2019.