nieuwsbrief 1273 – 1274

1273 – 1274

Datum: 23/11/2019

Foto boven: Tijdens de nieuwe Moezelwandeling 1299 in Treis-Karden nam Jan Nobbe een brug te ver……

Storing aanmelden Nieuwsbrief: Afgelopen twee weken was er een storing bij het aanmelden voor de Nieuwsbrief. Deze is verholpen. Heeft u zich in deze periode aangemeld, meldt u dan even opnieuw aan, u ontvang dan een bevestigingsmail.

Vandaag een nieuwe route op Wandelgids Brabant vanuit een prachtige locatie in Nuenen en een wandeling van Beesel naar Reuver met halverwege een lekkere bakker.

Nieuw op de site: Wandeling 1273. Nuenen 11 km.

Tussen Eindhoven en Nuenen ligt de buurtschap Opwetten. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling wandelt u over veldwegen naar de Dommel en dan komt u bij het prachtige Kasteel Eckart met mooi park.  Dan struint u geruime tijd over voetpaadjes langs de meanderende Dommel en dan bereikt u de Karpendonkse Plas, hier staan veel zitbanken. U wandelt een flink stuk om het meer heen en dan struint u geruime tijd over leuke bospaadjes. Via een veldweg en graspad komt u weer bij de watermolen waar het mooie terras lonkt. Ook binnen is het heel gezellig.   Neem voor onderweg zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken.  Na 6,7 km is een zitbank aan de Dommel, een genietplekje! U kunt in de winter ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Sumatralaan in Eindhoven en dan fijn pauzeren bij de watermolen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u het prachtige Kasteel Eckart.

Nieuw op de site: Wandeling 1274. Beesel – Reuver 12,4 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling met na 8 km een fijne rustplaats (Bakker Bart) wandelt u eerst een leuk stuk langs de Maas en via veldwegen loopt u naar het veerpont Reuver – Kessel. Dan struint u langs bosranden met prachtige uitzichten op de Maas,  kerk en het kasteel Keverberg van Kessel.  U passeert het mooie dierenpark Sint Sjanshoaf met vele soorten dieren en via het kloosterpark komt u in het centrum bij Bakker Bart waar u kunt lunchen of genieten van heerlijk gebak. U loopt verder door Reuver en dan struint u geruime tijd door de mooie bossen. Via veldwegen loopt u weer Beesel binnen waar ook een terras is. Op zondag is Bakker Bart gesloten. U kunt ook starten bij Bakker Bart, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Maas nabij Reuver.

Nieuw op de site: Wandelcafé Onder de Poort in Aalbeek.  Hier start wandeling 1275.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 696 Hegelsom.

Fotograaf:R.Schatorie.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 43 Gangelt.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1022 Zonhoven.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij:  Cafetaria De Boekanier in Meerssen. (Holzhackersteak).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Moelingen, dit wordt wandeling 1291.

Foto onder: In Moelingen was dameszitting………….

Reacties: Wandeling 1144. Barmen

W. Schrijen 

Afgelopen vrijdag hier met mijn zoon gewandeld. Een schitterende tocht zeker met de mooie herfstkleuren. Er staan niet echt veel bankjes maar de natuur en de Roer en Barmersee zijn zo mooi dat je dat voor lief neemt.
Een echte aanrader!!

Foto onder: De Rur nabij Barmen.

Volgende wandeling: Wandeling 1275. Aalbeek 10,5 km.

Foto onder: Deze wandeling start bij…..De Wandelgids!

Volgende Nieuwsbrief: 30/11/2019.