nieuwsbrief 1275 – 1276

1275 – 1276

Datum: 30/11/2019

Foto boven: Tijdens wandeling 1107. Achouffe passeert u deze lachende rots….

Nieuw op de hoofdpagina foto van de maand november: Wandeling 1277. Lennisheuvel en 1257. Itteren.

Vandaag een nieuwe route vanuit de buurtschap Aalbeek en een zeer pittige Ardennentocht van Jan Nobbe vanuit Chenée waarbij u uw kuiten kunt testen!

Nieuw op de site: Wandeling 1275. Aalbeek 10,5 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling vanuit de buurtschap Aalbeek bij Hulsberg wandelt u over veldwegen naar de buurtschap Wissengracht. Dan volgt u het Vossenvoetpad door een mooi bos en volgt u de veldweg naar Kasteel Wijnandsrade waar een mooi terras is. De terugweg klimt u door een bos omhoog en wandelt u naar de buurtschap Hunnecum. U passeert een mooie windmolen en daalt af naar de buurtschap Tervoorst.  U wandelt door mooie gehuchten als Terstraten en Brand en dan volgt u een prachtig voetpad terug naar Aalbeek.  Onderweg staan enkele zitbanken. Aan het eind is een knus café met leuk terrasje.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Veldweg nabij Aalbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1276. Chenée 18,5 km.

Onder de rook van Luik ligt de plaats Chênée. Tijdens deze zeer pittige wandeling van Jan Nobbe aan de rand van de Ardennen wandelt u eerst langs de bosranden van Bois Thier des Critchions naar de rand van Embourg. Vanuit Chaudfontaine klimt u via het dorp Ninane omhoog naar een hoog gelegen graslandplateau en na de afdaling door de bossen komt u in het centrum van Chaudfontaine waar een brasserie ligt aan de Ourthe. U wandelt langs de Ourthe naar het dorp Casmatrie en dan klimt u omhoog naar een afgelegen hoeve. Hier volgt u een panoramaweg met mooi uitzicht en dan volgt een lange afdaling naar het beginpunt. Neem zelf proviand mee. Onderweg staan veel zitbanken.  De route gaat door steile hellingbossen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Ourthe in Chaudfontaine.

Foto onder: Jan Nobbe is benieuwd wie zijn nieuwe pittige route in Chenée aandurft, proost alvast!

Nieuw op de site: Eetcafé Meneer Klaver in Lennisheuvel.   Hier start wandeling 1277.

Nieuw op de site: Het Slimme Schaap in Elsloo.  Hier start wandeling 1278.

Voor de 18e maal is de winnaar bekend gemaakt van de Nederlandse Bed & Breakfastprijs. De prijsuitreiking vond plaats op de jaarlijkse Pronkkamerdag die werd gehouden bij Miranda en Harrie Nijssen van Pronkkamer B&B Hoeve Nijssen in Asten, winnaar van de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2018.

Winnaar van de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2019 is geworden
Pronkkamer B&B Bèd & Bótram Bie Ós

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 435 Thorn.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 794 Zerkall.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1136 Altenahr, vermoeiende wandeling….

Fotograaf: J.Hendrix.

Dit jaar is de 13e editie van Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek 2019  Adventtijd, tijd van bezinning, de hang naar vervlogen tijden, het opzoeken van familie en vooral er voor elkaar zijn. Daar horen de kribkeswandelingen van het Heuvelland en De Voerstreek zeker bij. Kijk voor meer info op www.kribkes.nl

Lunchen bij: Bakker Bart Reuver.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Geel in België, dit wordt wandeling 1301.

Foto onder: Tijdens deze route vond ik een bordje dat ik bij al mijn routes kan gebruiken……

Reacties: Wandeling 1263. Sint-Michielsgestel.

Heinz&Yvon 

Vandaag 10-11-2019 deze wandeling gelopen. Ideaal wandelweer. Strak blauw geen zuchtje wind. Het eerste gedeelte van de wandeling bracht een overvloed aan prachtige herfstkleuren, het tweede gedeelte een spiegelende Essche stroom en Dommel.De hangbruggen nodigen de waaghalzen uit om er lekker over heen te rennen ( wat voor een verhoogde hartslag zorgt).Een zeer verrassende en afwisselende tocht.Het laarzenpad langs de Essche stroom is in dit jaargetijde behoorlijk nat en blubberig, houdt rekening met waterdicht schoeisel.Zoek je een mooie wandeling in Brabant, dan zeggen wij: Doen!

Foto onder: Hangbrug over de Essche Stroom.

Volgende wandeling: Wandeling 1277. Lennisheuvel 15,8 km.

Foto onder: Natuurgebied Kampina bij Boxtel is een van de mooiste gebieden in deze wandelgids!

Volgende Nieuwsbrief: 07/12/2019.