nieuwsbrief 1277 – 1278

1277 – 1278

Datum: 07/12/2019.

Foto boven: De site trekt steeds meer jonge bezoekers…..ik ben er blij mee!

Foto onder: Wandelgids Zuid-Limburg heeft nu een eigen kledinglijn voor fans van de site.

U kunt kiezen uit T-shirts, polo’s, dunne vesten, dikke vesten, zomerjassen, winterjassen en petten in diverse kleuren. Het is duurzame kleding van uitstekende kwaliteit.  De kleding is verkrijgbaar bij Office Center Nuth, Thermiekstraat 8, Nuth.  Tel: 088 669 0904.  Wandelt u veel met deze wandelgids?  Laat het dan zien! U krijgt liefst 10 % korting met onze kortingsbon!   Bekijk hier de INFORMATIE.

Vandaag een schitterende wandeling vanuit Lennisheuvel door natuurgebied Kampina en een leuke wandeling vanuit Het Slimme Schaap in Elsloo.

Nieuw op de site: Wandeling 1277. Lennisheuvel 15,8 km.

Ten noorden van Eindhoven ligt net onder Boxtel het schitterende natuurgebied Kampina.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u vanuit het dorp Lennisheuvel door mooie bomenlanen naar de buurtschap De Roond.  Dan duikt u het natuurgebied Kampina binnen en loopt u langs de mooie Zandbergsvennen. U struint over de heide en passeert de Huisvennen en het grote Kogelvangersven. Na een stuk door de heide bereikt u een uitzichtpunt met zitbank, een genietplek. Via een bospaadje bereikt u het prachtig gelegen Palingven en even later wandelt u langs het grote Belvers Ven. Na een flink stuk over de heide wandelt u langs bosranden terug naar het eetcafé waar u zeker de beroemde tomatensoep moet proeven!  Neem zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken in het gebied.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De schitterende Huisvennen in natuurgebied Kampina.

Nieuw op de site: Wandeling 1278. Elsloo 9,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling wandelt u over veldwegen naar de buurtschappen Catsop en Moorveld. Via leuke bospaadjes klimt u naar de buurtschap Snijdersberg en dan komt u in Hussenberg. U daalt helemaal af naar de spoorlijn en dan klimt u omhoog naar de buurtschap Terhagen.  Via het kasteelpark komt u weer bij Het Slimme Schaap met leuk terras. U kunt ook starten in Geulle en dan fijn pauzeren in Elsloo.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzichtpunt in de buurtschap Snijdersberg.

Nieuw op de site: Café kerkzicht in Riel.   Hier start wandeling 1279.

Nieuw op de site: Brasserie De Poort van Herle in Heerlen.  Hier start wandeling 1280.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 285 Teuven.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 573 Arcen.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1155 Houthalen.

Fotograaf: T.Schmeits.

Lunchen bij: Bahnhofscafé in Raeren (Chiliconcarne).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Cuijk, dit wordt wandeling 1304.

Foto onder: De moderne skyline van Cuijk.

Reacties: Wandeling 9. Epen.

Robert Blom 

Hedenochtend om 9:15 u. van start na een nacht met zeer lichte nachtvorst en plaatselijke dichte mist. Om de wandeling alvast in één woord samen te vatten: GEWELDIG!

Heerlijk rustig onderweg vanwege de vroege ochtend en pas in Sippenaeken de eerste wandelaars tegengekomen. Het stuk door het bos in het begin van de wandeling is erg mooi en het is dan even wennen om weer in de bewoonde wereld te komen.

Het stuk langs de Geul is in deze tijd van het jaar erg drassig, maar dat mag de pret niet drukken, want de omgeving is schitterend. Er zijn momenteel werkzaamheden bij de Volmolen, maar ik kon ook hier de route gewoon lopen. Na heel wat foto’s maken en genieten van de omgeving was ik na dik 2 uur 15 minuten weer terug bij de auto in Epen.

Foto onder: Wandeling 9 is nog steeds de meest gelopen route van de wandelgids!

Volgende wandeling: Wandeling 1279. Riel 14 km.

Foto onder: Na 11 km passeert u een fijne pauzeplek, wel achteraan sluiten!

Volgende Nieuwsbrief: 14/12/2019.