nieuwsbrief 1279 – 1280

1279 – 1280

Datum: 14/12/2019

Foto boven: Bord in ‘s Gravenvoeren…..gelukkig denken ze overal aan mij!

Vandaag een nieuwe wandeling op Wandelgids Brabant vanuit Riel en een route rond en door Heerlen met verrassend stadscentrum.

Nieuw op de site: Wandeling 1279. Riel 14 km.

Ten zuiden van Tilburg ligt het rustige Brabantse dorp Riel. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u al snel over de mooie heidepaadjes van de Regte Heide en dan passeert u enkele fraaie vennen. U struint nog geruime tijd over de heide en dan duikt u de bossen in waar na 7,5 km lopen een zitbank staat om te pauzeren. U passeert het schitterende ven Halve Maan en via een leuk vlonderpad steekt u een watergebied over. Na nog een stuk door de bossen loopt u over mooie graspaden terug naar Riel waar een mooi tuinterras is bij het gezellige café.  Neem voor onderweg proviand mee. Kijk goed naar de openingstijden van het café.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens de wandeling komt u bij het prachtige ven Halve Maan.

Nieuw op de site: Wandeling 1280. Heerlen 12.4 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling met na 8 km lopen een fijne brasserie als pauzepunt zult u verrast worden door de mooie wandelpaadjes rond Heerlen.  Ook het centrum met het Maankwartier en Coriocenter is een bezoek waard. U wandelt eerst over voetpaadjes en bospaadjes door het Kisselsbos naar de Leenderkapel en dan loopt u richting Slot Schaesberg. U loopt een prachtig stuk langs de Palembergerbeek en mooie vijvers en via leuke parkjes bereikt u in het centrum de Brasserie De Poort van Herle waar u fijn kunt pauzeren. Dan maakt u een rondje door het mooie Maankwartier en loopt u naar de St.Pancratiuskerk en de Schelmentoren.  U duikt het heuvelachtige Aambos in en dan wandelt u een leuk stuk langs de Caumerbeek. In het dal van de Schiffelerbeek passeert u mooie bosvijvers en dan komt u weer bij de parkeerplaats. In het centrum kunt u ook even de tijd nemen om te shoppen.  U kunt ook starten in het centrum bij de brasserie, start dan bij punt 7.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u diverse mooie vijvers.

Nieuw op de site: Brasserie Aspermans in Maasmechelen.  Hier start wandeling 1281.

Nieuw op de site: Bahnhofscafé in Raeren.   Hier start wandeling 1282.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 520 Gileppe.

Fotograaf: A.v.d.Ven.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1232. Echternach, de Wolfsschlucht.

Fotograaf: R.Stevens.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 290. Teuven.

Fotograaf: J.Maessen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Genk naar de terril Winterslag, dit wordt wandeling 1306.

Foto onder: Picknick op 4 december 2019 aan het Ven van de Teut, een schitterende pauzeplek.

Reacties: Wandeling 1282. Raeren.

Huub Beckers Maastricht 

“De” route van de doorgangen en stegelkes ongelofelijk hoe deze route er mee is bezaaid wat leuk. En niet alleen de doorgangen zijn leuk ook de prachtige omgeving. Of zoals onze Zuider buren zouden zeggen. “De Oostkantons van België zijn schoon”. De omgeving is/was bekend vanwege zijn pottenbakkersactiviteiten, je passeert een Museum . Zeer zeker is de sponsor aan te raden wat een leuke accommodatie . Even t.a.v. de start als je de doodlopende weg inrijdt en door blijft rijden tot over het spoor is er genoeg parkeerplaats.

Foto onder: Vraag aan de uitbater even de sleutel van het wisselhuisje, prachtig!

Volgende wandeling: Wandeling 1281. Maasmechelen.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u dit leuke bordje…..

Volgende Nieuwsbrief: 21/12/2019.