nieuwsbrief 1281 – 1282

1281 – 1282

Datum: 21/12/2019

Foto boven van wandeling 1301. Geel, in de beek de Grote Nete zitten lieve bevers…..

Vandaag twee fonkel nieuwe routes van 14 km vanuit Maasmechelen en vanuit Raeren.

 

Nieuw op de site: Wandeling 1281. Maasmechelen 14,3 km.

Aan de rand van Maasmechelen ligt in de buurtschap Opgrimbie de prachtige brasserie Aspermans met mooi terras.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u meteen al langs de prachtige Aspermansvijver en even later bereikt u de kijkwand van de Juffrouwenvijver. U volgt een ruw pad door de heide en dan komt u bij een zitbank met uitzicht op de Vallei van de Ziepbeek. Via kronkelende bospaadjes loopt u naar het Monasterium van Betlehem en na een stuk door de bossen bereikt u de Vallei van de Kikbeekbron. Hier wandelt u naar een picknickplek met platte zwerfkeien waar u na 8,5 km fijn kunt pauzeren. Dan volgt u een prachtig panoramapad met schitterend uitzicht op het meer en loopt u door de heide naar een leuk vijvertje met vlonderpad. Het laatste stuk wandelt u gemakkelijk door het bos terug naar de brasserie. Na regenval hoge schoenen dragen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op de vallei van de Kikbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1282. Raeren 14 km.

Net ten zuiden van Aken ligt vlak over de Belgische grens in de Oostkantons (Duitssprekend) het plaatsje Raeren. Bospaadjes, veel weilanden, klaphekjes, burcht, Statieweg, Mariagrot, oude treinstellen en 200 soorten bier zijn de ingrediënten van deze gemakkelijke wandeling.  Vanaf het nostalgische Bahnhofcafé wandelt u door bossen naar een afgelegen bosven en dan struint u geruime tijd over leuke paadjes door en langs weilanden langs de buurtschap Neudorf. In Raeren passeert u de mooie kerk die u kunt bezoeken en dan wandelt u een groot stuk via klaphekjes door de weilanden. U daalt door het bos omlaag en via weer een stuk door weilanden komt u in het centrum bij de imposante Burg Raeren.  U passeert in het bos een mooie Statieweg, Mariagrot en een parkje met vijver en via leuke voetpaadjes bereikt u de venbaan.  Via verrassende bospaadjes loopt u terug naar het café waar een terras op de treinwagon is gemaakt. In de winter kunt u binnen in de wagon plaatsnemen, het interieur is zoals het vroeger was.  Let op de openingstijden! Doe de wandeling bij voorkeur in het weekend.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het eind loopt u over de spoorlijn naar het Bahnhofscafé waar u in het oude treinstel nog iets kunt eten of drinken, heel uniek!

Nieuw op de site: Restaurant De Gouden leeuw in Vessem.  Hier start wandeling 1284.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Vijlen.

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 402. Asselt, de Swalm.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1052. Luik.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Genieten bij:  ‘t Hert van Woabich in Landgraaf.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Udenhout door de Drunense duinen, dit wordt wandeling 1303.

Foto onder: Heerlijk struinen door de Drunense duinen.

Reacties: Wandeling 1038. Heeze.

Eric Dankbaar 

1038 – Heeze | Zondag 8 December 2019

Omdat Wandelgids Zuid-Limburg ook routes in Brabant heeft uitgezet werd het tijd om eens dicht bij huis een fraaie wandeling te gaan lopen. In de omschrijving las ik over het laarzenpad en dat leek me wel spannend. Vertrokken rond 10:30 vanuit Heeze, juist toen de weergoden beslist hadden dat het Laarzenpad nog wat meer gevuld moest worden. Daarom heb ik van het begin van de route helaas geen foto’s kunnen maken. Na enkele kilometers door de zware regen en storm klaarde het weer gelukkig op zodat langzaam de TV-toren van Mierlo uit de zware bewolking tevoorschijn kwam. Jos, dit was weer een prachtige route, vooral het stuk over de Strabrechtse heide is erg mooi. Ook het verrassende einde bij het Kasteel van Heeze wat vanaf de achterzijde werd benaderd en via de laan weer eindigde in de kom van Heeze is bijzonder

Foto onder: Schapen op de Strabrechtse heide.

1038. Heeze

Volgende wandeling: Wandeling 1283. Stolberg 14,3 km.

Foto onder: Jan Nobbe heeft een steenmannetje gebouwd in de rivier, bouwt u er ook een?

Volgende Nieuwsbrief: 05/01/2020.