nieuwsbrief 1285 – 1286

1285 – 1286

Datum: 11/01/2020

Beste wandelaars,

Namens het hele team van Wandelgids Zuid-Limburg wens ik jullie een voorspoedig en gezond 2020 toe en blijf vooral wandelen!

Vandaag twee prachtige wandelingen op Wandelgids Belgisch Limburg.  Vanuit Nieuwrode wandelt u naar het schitterende kasteel  Sint-Pieters-Rode en vanuit Beringen loopt u vanaf de prachtig gerestaureerde mijngebouwen naar de terrils van Beringen.

Nieuw op de site: Wandeling 1285. Nieuwrode 13 km – 10 km.

Net ten noord-oosten van de Belgische stad Leuven ligt het dorpje Nieuwrode. Doel van deze gemakkelijke en zeer bosrijke wandeling is het schitterende Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode.  U begint met een stuk door de bossen en langs bosranden over graspaadjes en dan loopt u door het dorp Kortrijk-Dutsel. Daarna loopt u even door Sint-Pieters-Rode en via een mooi voetpad komt u bij het mooie kasteel waar u naar een uitkijkplatvorm loopt. Hier kunt u een mooie foto maken en eventueel picknicken.  U maakt een rondje door de bossen van het kasteeldomein en dan ziet u het kasteel van de andere kant. Na een stuk door het bos wandelt u over een rustig weggetje terug naar het café met ruim terras. Er zijn ook visvijvers. U kunt er tegen vriendelijke prijzen lekker eten.  Neem voor onderweg proviand mee, zitbanken staan er weinig.  U kunt bij het kasteel de route inkorten tot 10 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode.

Nieuw op de site: Wandeling 1286. Beringen 15 km.

Ten noorden van Hasselt ligt het oude mijnstadje Beringen.  Alle mijngebouwen en schachten zijn bewaard gebleven en worden gerestaureerd. Hoog(s)tepunt van deze wandeling zijn de twee Mijnterrils Beringen, waar u een prachtig uitzicht heeft.  De route begint spectaculair met een steil klimpaadje langs een touw omhoog (kan iedereen) en dan loopt u al een stukje over de terril. U doorkruist even de wijk Beringen-Mijn en dan struint u over leuke bospaadjes. U loopt even langs het Albertkanaal en dan volgt een stuk met verrassende paadjes waarbij u af en toe de oude spoorlijn kruist. U passeert de bijzondere Sint-Theodoarduskerk en een moskee en dan duikt u de bossen in. Dan beklimt u de eerste terril, op de top heeft u naar alle kanten uitzicht en er staan zitbanken. Dan beklimt u via trappen de tweede terril door het avonturenland waar 2800 palen in de grond staan.  Vanaf de top heeft u mooi uitzicht op alle mijngebouwen en de schachten. Via een grindpad loopt u omlaag en dan terug naar de brasserie met mooi terras. Neem zelf proviand mee, na 7,5 km passeert u de eerste zitbank in een mooie bomenlaan.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Leuk begin van de wandeling!

Nieuw op de site: Lunchcafé Triade 44 in Brunssum.  Hier start wandeling 71, 1287, 1288, 1289 en 1290.

Ingezonden foto: Goeie spreuk!

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1 Reijmerstok, geblokkeerd pad…..

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1142 Andrimont. Mooi plekje aaan de Vesdre in Verviers.

Fotograaf: J.Heerings

Lunchen bij: Brasserie Het biechthuis in Simpelveld.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Slenaken, dit wordt wandeling 1314.

Foto onder: In de weilanden treft u leuke paardjes aan.

Reacties:

Bertie Peeters 

Een goed begin van het nieuwe jaar! Complimenten meneer Jos Wlazlo voor uw wandelroutes en de wandelsite. Nu zelfs de app. Afgelopen weken weer wandelingen gelopen. Een in Beesel en een in Beegden gelopen. Prachtig en bijzonder duidelijk beschreven. Onze dank voor de afgelopen jaren wandelplezier. We blijven uw wandelingen hopelijk nog lang lopen!

Volgende wandeling: Wandeling 1287. Brunssum 8,8 km.

Foto onder: Bij Brasserie Triade 44 kun je kanovaren……

Volgende Nieuwsbrief: 08/01/2020