nieuwsbrief 1291 – 1292

1291 – 1292

Datum: 25/01/2020

Foto boven: Wat een kwakkelwinter! Niks om te stoken…..

Vandaag een gemakkelijke wandeling vanuit de leuke Brocante Onder de Poort in Moelingen en weer een echte Wlazlo wandeling door het heuvelland vanuit Eys naar de nieuwe brasserie Het Biechthuis in Simpelveld.

Nieuw op de site: Wandeling 1291. Moelingen 14,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling met slechts 1 steil klimmetje wandelt u door het land van de Berwinne naar de buurtschap Mesch en dan loopt u de Voerstreek binnen. U komt even in ‘s Gravenvoeren en dan loopt u over een plateau naar de buurtschap Ketten. Na een stukje langs de Voer komt u in de buurtschap Meulenberg en Vitchen, hier ligt café De Wandelaar. U klimt door een weiland omhoog naar een mooi panoramapad en dan daalt u af naar ‘s Gravenvoeren. Via een rustig weggetje loopt u naar Mesch en via graspaden weer naar Moelingen waar u bij de Brocante nog kunt nagenieten met koffie en vlaai. Er zijn ook leuke snuisterijen te koop. U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Boomstraat in ‘s Gravenvoeren en dan fijn pauzeren bij de Brocante in Moelingen (alleen op zondag en maandag).  Tip:  Maak er een wandelweekend van en blijf slapen in de sfeervolle B&B en doe de dag erna wandeling 758 of 1103.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op de Voerstreek nabij Vitchen.

Nieuw op de site: Wandeling 1292. Eys 11,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u over paden omhoog langs het Froweinbos en loopt u over het Plateau van Ubachsberg waar u schitterend uitzicht heeft. Via veldwegen/graspaden daalt u af naar de Hoeve Vogelzang en dan loopt u via een weiland naar de buurtschap Bulkemsbroek. Via leuke paden komt u in Simpelveld bij de sponsor Brasserie Het Biechthuis, een heel mooie pauzeplek met terras. De terugweg wandelt u langs het voormalig treinstation Simpelveld dat nu het kloppend hart van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is. Dan loopt u via veldwegen en graspaden omhoog naar het Plateau van Baneheide, waar u rondom schitterend uitzicht heeft. Dan daalt u af naar Eys. Het is een gemakkelijke route alleen tegen het eind moet u een steile smalle asfaltweg  omhoog. U kunt de wandeling ook starten in Simpelveld (punt 5).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige hoogtepad van Simpelveld naar Eys.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1257. Itteren, Landgoed Vaeshartelt.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1258. Geilenkirchen, Schloss Tripps.

Fotograaf: J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1246. Teuven.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Lunchcafé Triade 44 in Brunssum.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in België vanuit Meerhout, dit wordt wandeling 1315.

Foto onder: Straat in Meerhout…..

Reacties: Wandeling 131. Landgraaf.

Astrid 

Vandaag waren we in Landgraaf om deze leuke wandeling te gaan lopen. In het begin, steil stukje (goed te doen!) de steenberg op. Maar het was de moeite wel waard want, boven had je een schitterend uitzicht. De kronkelende paadjes langs de vijvers waren schitterend. Je zag er verschillende vogels zoals aalscholvers,waterhoen, Vlaamse gaai, reigers en vlak voor ons neus scheerden een ijsvogeltje over het water! Kasteel Strijthagen met zijn vijvers en kunstwerken was ook heel apart. Al met al een heerlijke wandeling!

Foto onder: Wandeling 131.

Volgende wandeling: Wandeling 1293. Ulvend 11,3 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u een eenpersoons schuilhutje…..

Volgende Nieuwsbrief: 01/02/2020.