nieuwsbrief 1293 – 1294

1293 – 1294

Datum: 29/01/2020

Foto boven:  Boompje in Diest.

Veel wandelaars lopen met de routebeschrijving en wagen zich niet aan GPS.  Toch kan het in onbekend gebied handig zijn om de GPX track op de telefoon bij je te hebben!  Als je verkeerd loopt vindt je gemakkelijk de weg terug naar de route. De App OSmand is gratis en reuze handig hier voor.  Lees eens de INFORMATIE en probeer het eens.    Je kunt dan alle routes van deze wandelgids in uw telefoon laden.  Voor het downloaden van een GPX bestand lees je eerst de GPS INFO.

Vandaag twee wandelingen vanuit Ulvend dat precies op de grens ligt.

Nieuw op de site: Wandeling 1293. Ulvend 11,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige, panoramische en grensoverschrijdende wandeling wandelt u over weggetjes, door weilanden en over veldwegen omlaag naar de rand van Noorbeek en dan struint u door de weilanden van het Noordal. Aan het eind van punt 2 kunt u naar Herberg St. Brigida lopen.  U passeert de Brigidabron en dan klimt u door het mooie Noordal omhoog naar de Snauwenberg. U loopt door het bos omlaag de Voerstreek binnen en passeert het prachtige Landgoed Altembrouck. U loopt Noorbeek binnen waar u kunt pauzeren bij eetcafé D’r Pley en dan klimt u via veldwegen weer omhoog naar Ulvend. U kunt natuurlijk ook in Noorbeek de route oppikken.  De route biedt mooie vergezichten en in de zomer staan er veel koeien op de route. Ondanks het hoogteverschil loopt de route zich gemakkelijk.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Deze route passeert u het mooie Landgoed Altembrouck.

Nieuw op de site: Wandeling 1294. Ulvend 6,3 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling, die ook geschikt is voor kinderwagens en scootmobielen (niet voor rolstoelers), wandelt u over weggetjes naar de buurtschap Vroelen en via verharde veldwegen loopt u door een mooie holle weg omlaag naar Noorbeek waar u kunt pauzeren bij eetcafé D’r Pley of iets verder bij Herberg St. Brigida.  Dan klimt u via een veldweg het dal uit en worden de uitzichten steeds mooier. Via weggetjes loopt u terug naar de vakantiehoeve. Op zondag kan het druk zijn op de weggetjes.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht nabij Noorbeek.

Wandeltip!  Wandeling 247. Brunssum 15 km.

Deze vlakke en schaduwrijke boswandeling gaat door het mooie Schutterspark en de Schinveldse Bossen. De route is geheel vlak  (Op het begin en einde na). U passeert enkele mooie vijvers. Bijna halverwege kunt u pauzeren bij restaurant De Lier.  U kunt de wandeling inkorten tot 6 km. Degene, die 6 km loopt, kan ook starten bij Bouwbergstraat 52, Brunssum en dan pauzeren bij het beginpunt van de wandeling.

Foto onder: Mooie vijvers in het Schutterspark.

Nieuw op de site: Café ‘t Graefke in Schin op Geul.  Hier start wandeling 1296.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 494. Mechelen.

Fotograaf:H.v.Gaal.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1232. Echternach.

Fotograaf: R.Stevens.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1042. Bolderberg.

Fotograaf: J.Hendrix.

Lunchen bij: Brasserie d’Achouffe in Achouffe.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Zichen naar Diest, dit wordt wandeling 1320.

Foto onder: Kijk uit!  Tijdens de hele route van 15,5 km is er 1 gladde plek!

Reacties: Wandeling 21 Maastricht.

Robert Blom 

Deze zaterdagochtend rond kwart na 9 van start voor deze heen en weer, op en neer wandeling, maar oh zo mooi! De route zou 8,7 km zijn, maar met alles leuke ‘bezienswaardigheden’ onderweg en ‘uitstapje’ vanaf de beschreven route uiteindelijk 11,55 km gelopen. Het eerste gedeelte even een rond naar de Duivelsgrot, maar vervolgens tal van leuke plekken, fraaie vergezichten, een mooie tussenstop bij ‘Slavante’ met koffie, vlaai en likeur en tot slot via de mooie Lourdesgrot, het kasteeltje van Rieu en het fort weer terug naar de startplaats. Route nog steeds prima beschreven en deze wandeling absoluut een aanrader.

Foto onder: Wandeling 21.

Volgende wandeling: Wandeling 1295. Ulvend 6,3 km.

Foto onder: Wijnranken bij de buurtschap Krindaal.

Volgende Nieuwsbrief: 01/02/2020