nieuwsbrief 1297 – 1298

1297 – 1298

Datum: 05/02/2020

Vandaag twee leuke wandelingen vanuit Hombourg die u ook samen op een dag kunt doen.

Nieuw op de site: Wandeling 1297. Hombourg 7,7 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling wandelt u eerst een stukje over een oud spoorwegtraject en een stukje door de bossen. Dan klimt u via een veldweg uit het dal en boven heeft u een prachtig uitzicht op het dorp Remersdael. U volgt geruime tijd een panoramisch voetpad op hoogte en dan daalt u door weilanden af naar Chateau de Beliere.  Via een rustig weggetje loopt u terug naar de parkeerplaats.  Neem zelf proviand mee voor een pauze.  Deze route biedt prachtige uitzichten op het land van Herve en Voerstreek.  U kunt de route ook combineren met wandeling 1298 tot een afstand van 12,5 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Deze route leidt u naar Chateau de Libiere.

Nieuw op de site: Wandeling 1298. Hombourg 5,2 km.

Deze gemakkelijke wandeling is ook geschikt voor gezinnen met kinderwagens en scootmobielen (niet voor rolstoelers).  U wandelt eerst een weggetje omhoog en dan volgt u een mooi stuk van een voormalig spoorwegtraject. Dan loopt u omhoog naar het centrum waar u iets kunt drinken bij de pub Grain d’Orge.  Na een stukje door het dorp wandelt u geruime tijd over het spoorwegtraject dat een diepe holle weg wordt. Aan het eind passeert u enkele nostalgische treinstellen en het oude stationnetje.   U kunt de route ook combineren met wandeling 1297 tot een afstand van 12,5 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Deze leuke wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderwagens.

Wandeltip: Wandeling 1164. Brunssum 5,5 km.

Tijdens deze leuke en heuvelachtige familiewandeling, wandelt u omlaag naar een mooie vijver en dan volgt u een bijzonder paadje omhoog over een voormalige mijnsteenberg met boven prachtig uitzicht. Dan wandelt u door de bossen naar de Brunssummerheide waar u, over leuke zandpaadjes, door de heide struint. U wandelt terug door het mooie dal van de Roode Beek en langs de vijvers in het Schutterspark. Via leuk paadje loopt u door het klimbos omhoog naar het ruime terras waar u kunt genieten van koffie met vlaai. ….of misschien toch een poging wagen over het klimparcours. Laat u informeren hoe het werkt.  U kunt de wandeling inkorten tot 5,5 km en 3,7 km.

Foto onder: Na de wandeling kunt u met de kinderen het klimpark bezoeken, heel leuk!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van het Vijlenerbos.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1306. Genk, afdaling van de mijnterril Winterslag.

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1281. Maasmechelen, wandelspotter Theo en Ed hebben de top bereikt…..van een 5 m hoge heuvel.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Herberg de Kleine Volmolen in Geel.

Reacties: Wandeling 538. Horn.

Astrid 

Grote stukken met heide waar je doorheen loopt. Dus vooral in augustus zullen dit mooie plaatjes opleveren.
Even lekker uit waaien bij de Maasplas De Lange Vlieger en struinen langs de mooie vennen.
Bij punt 6 waar je aan de kruising voor naaldbos RD mag , hebben ze de naaldbomen gekapt. (Door de droogte zijn deze naaldbomen verzwakt/dood en worden ze massaal aangevallen door de kever genaamd Letterzetter. Deze kevers maken velen gangetjes in de bomen. Waardoor ze beter gekapt kunnen worden)

Maar de route is nog prima te volgen!

Foto onder van wandeling 538.

Volgende wandeling: Wandeling 1299. Treis-Karden 18,2 km.

Foto onder: Tijdens het uitzetten van de route half oktober 2019 konden Jan en Jos nog genieten van een lekker najaars zonnetje boven de Moezel.

Volgende Nieuwsbrief: 08/02/2020