nieuwsbrief 1299 – 1300

1299 – 1300

Datum: 08/02/2020

Reeds veel fans van de site hebben kleding van de wandelgids besteld!  Bent u ook fan, laat het dan zien! Een mooie zomerpolo al voor € 9,00.   Bekijk hier de info.

 

Vandaag 2 schitterende routes van Jan Nobbe aan de Moezel, absoluut een must! Trek er een weekend voor uit!

Nieuw op de site: Wandeling 1288. Treis-Karden 18,2 km.

Op 2 uurtjes rijden vanaf de Nederlandse grens bij Heerlen ligt mooi aan de Moezel het plaatsje Treis-Karden.  Samen met wandeling 1300 kunt u er een prachtig wandelweekend van maken. Op het Marktplein ligt Gasthaus La Mula.  Vanaf de parkeerplaats aan de Moezel loopt u in 1 km naar station Karden en neemt u de trein naar Cochem (10 min).  Dan wandelt u door de leuke smalle straatjes van het wijnstadje waar u kunt starten met Kaffee und Kuchen. Via trappen, steegjes en straatjes loopt u omhoog naar de Reichsburg waar u fantastisch uitzicht heeft op het stadje. U steekt de Moezel over en dan begint u aan de Moselsteig, een schitterend pad door de wijnvelden en de uitzichten op de Moezel worden steeds mooier. Het is een van de mooiste paden uit deze wandelgids! Voorbij het dorp Valwigerberg met Gasthof wandelt u naar de afgelegen boerderij Birkenhof en dan loopt u door de bossen omlaag  naar Treis-Karden waar u bij de Biergarten nog iets kunt nuttigen. Neem zelf proviand mee. U kunt ook naar het mooie Marktplein lopen en o.a. een pizza eten bij La Mula. Blijft u in Treis overnachten, dan moet u beslist eens gaan eten bij Kraup’s Weinstube, Am Rathaus 6.

 

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens de Moselsteig heeft u schitterende uitzichten!

Nieuw op de site: Wandeling 1300. Treis-Karden 19,5 km.

Op 2 uurtjes rijden vanaf de Nederlandse grens bij Heerlen ligt mooi aan de Moezel het plaatsje Treis-Karden.  Samen met wandeling 1299 kunt u er een prachtig wandelweekend van maken. Deze bosrijke wandeling gaat naar Burg Eltz, één van de meest indrukwekkende burchten van Duitsland. Vanaf het treinstation wandelt u door de bossen langs het beekje de Brohbach door het Brohbachtal omhoog. Dan  loopt u over een plateau met prachtig uitzicht en loopt u omlaag naar het Eltzbachtal. Nabij het dorp Montenich passeert u de boerderij Sauersmühle en dan volgt u een prachtig bospad langs de Eltzbach tot aan de Burg Elzt waar u na circa 13 km iets kunt eten en drinken. U kunt er prachtige foto’s maken van de burcht.  Dan volgt een pittige klim richting het dorp Müdenerberg.  U wandelt over graspaden en veldwegen naar het uitzichtpunt “Kumpushof”, een van de mooiste Moselblicken!  Hier is een terras dat bij mooi weer geopend is. Via een steil avontuurlijk paadje loopt u omlaag naar Karden. De wandeling is niet moeilijk. Alleen na de burcht is het over een afstand van 1 km steil omhoog lopen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Schitterende Burg Eltz ligt midden in de bossen.

Nieuw op de site: Restaurant De Kleine Volmolen in Geel.  Hier start wandeling 1301.

Nieuw op de site: Restaurant Etzenrather Mühle in Gangelt.  Hier start wandeling 1302.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 943. Ransdaal.

Fotograaf:E.Dankbaar

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1300. Treis-Karden, Jos, Hein en Jan laten het goed smaken aan de Moezel!

Fotograaf: voorbijganger.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1299. Treis-Karden, het geweldige uitzicht vanaf de burcht boven Cochem.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Pub Grain d’Orge in Hombourg.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Best, dit wordt  wandeling 1309.

Foto onder: Onderweg passeert u een mini picknickbank…..

Reacties: Wandeling 1231-1232. Echternach.

Fred Truijen 

Om het half jaar gaan we een mannenweekend met 5 vrienden op pad. De vorige keer genoten we mateloos van de 2 wandelingen in Altenahr, nu waren de 2 tochten van Echternach aan de beurt.
En wat kun je hier meer doen dan je hele lijstje superlatieven bovenhalen. Alles wat een wandelaar zich maar kan wensen komt hier voor je voeten en ogen ; waanzinnig mooie natuur, kloven, rotspartijen, steile en minder steile hellingen. Het ene feeërieke schouwspel volgt op het andere. Wij liepen de tochten onder een lichte nevelsluier wat alles nog sprookjesachtiger maakte. Absoluut de mooiste wandelingen van de site maar best pittig hoor. Jos en je team, weeral bedankt voor deze juweeltjes en tot de volgende !

Foto onder: Tijdens wandeling 1232 daalt u af in de Wolfsschlucht…..

Wandeling 1232. Echternach

Volgende wandeling: Wandeling 1301. Geel 13 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u een reuzenzitbank…..met bever!

Volgende Nieuwsbrief: 15/02/2020