nieuwsbrief 1303 – 1304

1303 – 1304

Datum: 22/02/2020

Foto boven: Poeh al twee zondagen storm, dat betekent meer klimwerk voor mij!  Ga met storm nooit in het bos lopen!

Vandaag een nieuwe wandeling op Wandelgids Brabant, vanuit Udenhout naar de Dunense Duinen (zeker een keer doen). Ook de eerste route vanuit Cuijk.

Nieuw op de site: Wandeling 1303. Udenhout 11,8 km.

Net boven Tilburg ligt ten noorden van Udenhout Brasserie De Kat. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst een stuk door de bossen en langs de beek Zandleij. Dan struint u zeer geruime tijd over de Loonse en Drunense duinen. Het gebied bestaat uit zandpaden, zandvlaktes en heide.  Daarna duikt u het natte natuurgebied De Brand in en wandelt u door de bossen terug naar de brasserie.  Neem voor onderweg zelf proviand mee en een dekentje om te pauzeren. De eerste zitbank staat pas na 9,5 km.  Aan het eind is een mooi terras bij de brasserie. Omdat u een groot gedeelte over zand loopt voelt de route wat zwaarder aan maar het gebied is dan ook heel bijzonder.  Na regenval zijn hoge wandelschoenen aan te raden.  Omdat er weinig markeringen zijn op de zandvlaktes is het handig om de app Osmand te installeren op uw telefoon en de gpx van de route te downloaden, zie rubriek informatie op de site.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: In Natuurgebied Loonse en Drunense duinen waant u zich in de Sahara.

Nieuw op de site: Wandeling 1304. Cuijk 13 km.

Deze gemakkelijke wandeling met wel een steil klimmetje op de Mookerheide start in Brabant maar de wandeling is in Limburg!  U steekt met het veerpont de Maas over (vaart elke dag) en dan struint u meteen een mooi stuk door de weilanden langs de Maas. U loopt even door Mook en dan klimt u naar de Mookerheide waar u een mooi uitzicht wacht. Na een pittig klimmetje door een hellingbos wandelt u over een mooi bospad naar Plasmolen waar genoeg horeca ligt voor en pauze.  U struint geruime tijd langs het prachtige Meer De Zevenbergen en dan doorkruist u de buurtschap Middelaar. Via een rustige veldweg en graspad langs de Maas loopt u terug naar het veerpont. Bij de brasserie is een ruim terras.  U kunt ook starten op de parkeerplaats in Plasmolen en dan fijn pauzeren in Cuijk bij de brasserie. Start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het eind van de wandeling passeert u een mooi uitzicht op de kerk van Cuijk.

Nieuw op de site: Restaurant Pommes in Valkenburg.  Hier pauzeert wandeling 1305.

Tip voor alle wandelaars: Een correctie of wijziging? Schrijf je correctie niet in de “reactie”van een route maar stuur deze via het contactformulier. Jos stuurt dan een wandelspotter die komt nameten.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1259. Kerkrade, stuwmeer de Craneweyer.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1144. Barmen.

Fotograaf: W.Schrijen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1306. Genk, beklimming van de mijnterril Winterslag.

Fotograaf: T.Schmeits.

Lunchen bij: Gasterij de Bokkeryer in Sweikhuizen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Esbeek, dit wordt  wandeling 1329.

Foto onder: Dit bordje wordt helemaal opgevreten….

Reacties: Wandeling 1280. Heerlen.

John Melick 

Afwisselende en interessante wandeling door de groene heuvelachtige periferie van Heerlen. In het centrum zijn het nieuwe Maankwartier, Schuncks glaspaleis en het Aambos de highlights. Je komt zelfs langs Stadion Kaldenborn op de Molenberg waar Ajax in 1968 vriendschappelijk verloor van Almannia Aachen voor 20.000 bezoekers. Maar ja, Johan was toen geblesseerd.

Foto onder: Mooie vijvers in Heerlen.

Volgende wandeling: Wandeling 1305. Schin op Geul 8,5 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling pauzeert u bij Frites restaurant Pommes waar zelf de friet voor u wordt gesneden en gebakken.

Volgende Nieuwsbrief: 29/02/2020