nieuwsbrief 1307 – 1308

1307 – 1308

Datum: 07/03/2020

Foto boven: Mijn wandel fans worden steeds jonger!

Vandaag twee echte heuvelland routes vanuit Schin op Geul en Euverem.

Nieuw op de site: Wandeling 1307. Schin op geul – Wijlre 11,4 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling met halverwege een fijn lunchcafé wandelt u langs de rand van de Sousberg met prachtig panorama en dan duikt u even het bos in. U daalt via een veldweg met mooi uitzicht af naar de buurtschap Engwegen en dan volgt u een voetpad langs de Geul.  Dan struint u door de weilanden langs de Geul, een prachtig stuk maar kan na veel regenval wel drassig zijn. In Wijlre komt u bij Cafetaria Bijna Thuis waar u fijn kunt pauzeren. U loopt naar de nog werkende Watermolen Wijlre en voorbij enkele mooie vijvers loopt u naar de buurtschap Stokkem. U klimt via een voetpad naar de bosrand waar een zitbank wacht met schitterend uitzicht. Dan volgt een flinke klim en boven op een plateau wandelt u over veldwegen. Via een leuk pad wandelt u terug naar de parkeerplaats.   U kunt ook starten in Wijlre bij Bijna Thuis, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: U passeert de nog werkende Watermolen Wijlre.

Nieuw op de site: Wandeling 1308. Euverem – Mechelen 12,8 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u over een voetpad naar Kasteel Neubourg en via een mooie bomenlaan en vijver komt u in Gulpen. U klimt via trappen de Gulperberg omhoog dat wordt beloond met een schitterend uitzicht. U daalt af naar een hoeve en dan wandelt u een prachtig stuk over graspaadjes langs de Geul. In Mechelen bereikt u café In De Kroeën voor een pauze. U loopt naar de buurtschap Overgeul en dan volgt een flinke klim naar de Golfbaan Mechelen. Via een rustig weggetje wandelt u naar de buurtschap Crapoel en dan volgt een prachtige afdaling met mooi panorama. U loopt even door de weilanden en via een gemakkelijk pad komt u weer in Euverem bij Cup & Vino waar u de wandeling kunt afsluiten. Kijk goed naar de openingstijden.  U kunt ook starten in Mechelen (punt 5) en pauzeren in Euverem.  Dit is een echte heuvelland route met mooie uitzichten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op de Gulperberg.

Wandelltip!   Bij Grand café Mallejan in Plasmolen start wandeling 1080. Tijdens wandeling 1304 kunt u er fijn pauzeren.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling, wandelt u eerst een leuk stuk langs de plas Groote Siep en door natuurgebied De Zevenbergen. Dan wandelt u naar twee mooie bosvijvers en klimt u de Sint Jansberg omhoog. U loopt langs weilanden, bosranden en dan door het bos omlaag naar een mooi dal. Dan klimt u omhoog en heeft u een prachtig uitzicht op de Mookerheide. U struint dwars door de heide naar een prachtig uitzichtpunt en dan maakt u de doorsteek naar de Mookerplas, waar u nog een leuk rondje maakt door de weilanden. Via een rustig weggetje komt u weer in het dorp bij het café met ruim terras. Neem voor onderweg zelf proviand mee, er staan enkele zitbanken.

Foto onder, uitzicht op de Mookerplas.

Nieuw op de site: Brasserie ‘t Boshuys in Best.  Hier start wandeling 1309.

Ivo’s Sportshop  staat voor kwaliteit en deskundigheid. Wij bieden service, persoonlijk advies en kwaliteitsmerken voor iedereen. Ivo’s Sportshop heeft een uitgebreid assortiment en iedereen die van het buitenleven, sport en reizen houdt, is welkom in de winkel. De klant staat áltijd centraal en onze gepassioneerde en ervaren  adviseurs halen dan ook alles uit de kast om een goed passend advies te geven. In het assortiment vindt u alles voor uw wandelingen, reizen, vakanties of andere sport activiteiten.

Producten die zorg dragen voor comfort, functionaliteit en duurzaamheid. De winkel mag zich met recht product expert noemen dankzij eigen ervaring op het gebied van  Tennis, Voetbal , Hardlopen,  reizen en jarenlang vakmanschap op het gebied van Wandelschoenen, functionele kleding van Fjällraven, Schöffel, Jack Wolfskin zoals jassen en broeken.

Wij verkopen de beste merken wandel- en bergschoenen zoals Lowa, Meindl, Hanwag, Dolomite, Dachstein, Salomon, Teva  en aanverwante producten, maar ook iets simpels als het veteren van schoenen hebben wij verheven tot een specialiteit. Het goed veteren van wandel- of bergschoen zorgt voor meer draagcomfort en geeft minder kans op drukpunten en blaarvorming.

U kunt gratis parkeren voor de deur.

Diverse Acties op Wandelschoenen van:
Hanwag, Lowa, Meindl, Dolomite, Dachstein, Salomon.

o.a Lowa Renegade 3 kleuren Ds en Hr
van € 200.00 voor € 149.95

 

Wandelen, net even wat pittiger?!
Dan is WandelBootcamp N’Style, zat. 7 maart zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Stevig doorstappen in sterk heuvelend terrein.
We stoppen alleen om gevarieerde fitness-oefeningen te doen (…of om uit te hijgen?). De up’s & downs meester je makkelijk
met stokken, die beschikbaar gesteld worden. Toch liever wat rustiger maar wel je hele lichaam activeren. Dat kan tijdens een kennismakingsles Nordic Walking op zondag 8 maart.
Beide activiteiten vanaf P boscafé Hijgend Hert te Vijlen. Meer info/opgave: www.renespierts.nl

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 144. Schinnen.

Fotograaf:H.v.Gaal.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 885. Aachen, leuk koppel…

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1288. Brunssum.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Cafetaria Bijna Thuis in Wijlre.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Brüggen, dit wordt wandeling 1322.

Foto onder: Het leuke stadje Brüggen.

Reacties: Wandeling 134. Cadier en Keer.

Robert Blom 

Wow! Wat een geweldig mooie en afwisselende wandelroute door en rondom Cadier en Keer. Op zaterdagochtend met een stralend zonnetje en toenemende wind van start. Vanaf het startpunt richting een gebied waar ik nog nooit was geweest met schitterende vergezichten. De beeldentuin, het monument, vervolgens aan de andere kant van de Rijksweg omhoog tussen de Golfbaan door en als toetje nog een mooie landweg weer terug naar het startpunt. Door alle bezienswaardigheden een halve kilometer meer gelopen, maar dat is absoluut de moeite waard.

Foto onder: Het “balkon” van Maastricht.

Volgende wandeling: Wandeling 1309. Best 11,8 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een bijzondere boom…..

Volgende Nieuwsbrief: 14/03/2020