nieuwsbrief 1309 – 1310

1309 – 1310

Datum14/03/2020

Foto boven: Tijdens het wandelen kom ik vaak muurschilderingen tegen…

Vandaag een nieuwe wandeling op Wandelgids Brabant vanuit Best en een heel mooie stadswandeling door Aken.

Nieuw op de site: Wandeling 1309. Best 11,8 km.

Ten noorden van Eindhoven en ten oosten van Best ligt in een bosrijk gebied Restaurant ’t Boshuys. Het is een militair complex en in de tweede wereldoorlog behoorde het gebied bij de Operation Market Garden. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandelt u eerst door de bossen naar het Wilhelminakanaal en dan volgt u een mooi graspad langs de Groote Beek. U wandelt door een leuk parkje met dieren en zorgcentrum en dan weer door het bos.  U loopt even door een mooie villawijk en dan weer door de bossen. Dan steekt u weer de snelweg over en wandelt u over zandpaden door de heide naar een mooi strandje met zitbank aan het Oude Meer. U doorkruist een grote zandvlakte en dan loopt u om het militair complex heen terug naar het restaurant met zeer ruim terras.  Neem zelf proviand mee voor onderweg. Er staan onderweg genoeg zitbanken.  Na afloop kunt u het mooie oorlogsmuseum bezoeken, zie  https://www.bevrijdendevleugels.nl

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Graspaadje langs de Groote Beek.

Nieuw op de site: Wandeling 1310. Aachen 9,2 km – 6,7 km.

Tijdens deze bijzondere combinatie van natuur- en stadswandeling leert u de mooie keizerstad Aachen kennen. Vanaf de Lousberg (262 m) wandelt u omlaag naar het Ehrenmal monument en via de prachtige stadspoort Ponttor loopt u de stad in.  U passeert de Heilige Kreuzkirche en de St. Theresiakirche en dan bereikt u het marktplein met de fontein Karlsbrunnen en het schitterende Aachener Rathaus. Via leuke straatjes loopt u naar de Aachener Dom die u zeker moet bezoeken (gratis). Voorbij de levendige Münsterplatz loopt u door een parkje naar de Elisenbrunnen met warm vulkaanwater. U loopt naar de Willy-Brandt-Platz en passeert de St. Adalbergkirche, de Synagoge Aachen en de St.Peterkirche. U struint geruime tijd door het mooie Kurpark met oude bomen en dan klimt u naar de Salvatorkirche op de Salvatorberg. Via een flink trappenpad klimt u omhoog naar de Lousberg waar een uitzichtpunt met zitbanken wacht. Degene die de 6,7 km loopt kan hier de route inkorten. U daalt af naar de vijver Tech Gutshaus en dan klimt u naar een open weiland met mooi uitzicht. Via trappen beklimt u de andere zijde van de Lousberg naar weer een uitzichtpunt met zitbanken. Onderweg is er veel te zien.  Vergis u niet in de zwaarte van deze wandeling! Na het stuk door de stad zijn er veel trappen en hoogteverschillen. U kunt de route inkorten tot 6,7 km.  In het centrum ligt het prachtige winkelcentrum Aquisplaza en genoeg horeca. Leuker is het om zelf proviand mee te nemen en te picknicken in een van de parken of op de Lousberg. In de maand december kunt u de Kerstmarkt bezoeken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Ponttor is de stadspoort van Aachen.

Nieuw op de site:Grand café ‘t Aod Kloaster in Stevensweert.  Hier start wandeling 1311.

Nieuw op de site: Landhoeve De Buitenman in Lage Mierde.  Hier start wandeling 1312.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 986. Maastricht, de Bemelerberg.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 502. Heel.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling  1306. Genk.

Fotograaf: T.Schmeits.

Lunchen bij: Gastronomie Smeets in Merkelbeek.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Oisterwijk, dit wordt wandeling 1332.

Foto onder: Deze route start bij restaurant Meneer van Eijck, midden in de Oisterwijkse bossen.

Reacties: Wandeling 522. Les Villettes.

Bernd Dossing Bockreiterstr.32 D-52134 Herzogenrath 

Hallo Jos

Sind gestern die Tour gegangem.Durch die vielen Regenfälle der vergangenen Tage war diese Tour eine Herausforderung.Wasser,Wasser und nur Wasser.
Leider ist die Einkehrmöglichkeit Le Relais des Pecheurs geschlossen,steht zum Verkauf.

Gruss Bernd aus Herzogenrath

Foto onder: Omgeving Les Villettes.

522. Les Villettes

Volgende wandeling: Wandeling 1311. Stevensweert 12,7 km.

Foto onder: Vestingstad Stevensweert.

Volgende Nieuwsbrief: 21/03/2020