nieuwsbrief 1311 – 1312

1311 – 1312

Datum: 23/05/2020

Foto boven:  Komende tijd moeten we ijzer met handen breken oftewel, de schouders er onder zetten!

Beste wandelaars,

Nu de horeca bijna open gaat, komen er weer veel nieuwe routes online.  Afgelopen periode hebben we veel prachtige routes in Brabant uitgezet die deze zomer allemaal online komen. Ga lekker wandelen en steun de horeca met een drankje en een hapje.

Vandaag een zeer waterrijke wandeling vanuit Stevensweert en een bijzondere route vanuit Lage Mierde in Brabant.

Nieuw op de site: Wandeling 1311. Stevensweert 12,7 km.

Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling met halverwege, in het mooie vestingstadje Stevensweert, een fijn grand café om te pauzeren, wandelt u eerst langs een mooie vijver en dan loopt u geruime tijd door weilanden langs de Oude Maas. Dan buigt u links over de grasdijk en struint u geruime tijd langs de Maas waar ook galloway runderen grazen. Via voetpaden wandelt u naar de oude vestingwerken en dan loopt u het mooie stadje binnen naar grand café ’t Aod Kloaster om te pauzeren (Let goed op openingstijden in de winter).  U loopt verder een mooi stukje langs de Maas en over graspaadjes loopt u naar de grote Maasplas waar u via avontuurlijke stepstones het water oversteekt langs een touw. Voor de oversteek is ook een alternatief beschreven. U struint dan geruime tijd door het ruige natuurgebied langs het water. Het laatste stukje loopt u weer langs de vijver.  Let op dat er geen hoog water in de Maas is want dan kan het nat zijn.  In het gebied zitten veel vogels.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De spectaculaire oversteek over de stepstones.

Nieuw op de site: Wandeling 1312. Lage Mierde 15,7 km.

Ten zuiden van Tilburg ligt even ten noorden van het dorp Lage Mierde de herberg de Buitenman. Tijdens deze gemakkelijke wandeling met natuur, kunst en cultuur is er genoeg te zien.  U wandelt eerst over graspaadjes en bospaden naar de uitzichttoren waar u een formidabel uitzicht heeft over het prachtige ven De Flaes. Dan struint u door de bossen langs het beekje de Reusel en loopt u tussen de golfbaan Midden Brabant door waar u kunt pauzeren bij Bosrestaurant Klein Utrecht.  U loopt door het Andreaspark langs de Brandtoren en het beeld van Ontmoeting met de meester. Dan passeert u het mooie ven Broekeling met het kunstwerk Baadster van Broekeling (3 badende vrouwen).  Via boswegen  loopt u naar de Natuurbegraafplaats Klein Utrecht en via een leuk graspaadje langs de Reusel wandelt u terug naar de herberg.  TIP: U kunt ook starten bij Boshuys Klein Utrecht en dan fijn pauzeren bij herberg de Buitenman.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzichttoren in natuurgebied De Flaes.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Holset…..

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1152. Lommen, uitzicht vanaf de uitzichttoren.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1306. Genk, op de top van de mijnterril Winterslag.

Fotograaf: J.Hendrix.

Mededeling:

Helaas hebben we moeten besluiten om de komende editie van de Kennedy-Mars Sittard te moeten afgelasten. Dit geld ook voor de Swentibold-Mars en Mini-Mars. Het was geen makkelijk besluit, maar de veiligheid van eenieder staat voor ons voorop.

We hopen op begrip voor dit besluit.

Hartelijke groet,

Secretaris Kennedy-Mars Sittard

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Roosteren, dit wordt wandeling 1325.

Foto onder: In Maaseik passeert u dit fraaie metalen kunstwerk.

Reacties: Wandeling 989. Eynatten.

Huub Beckers Maastricht 

Eynatten? Nooit van gehoord? Dan ga maar eens kijken, leuke langgerekte paden, nauwe doorgangen en wegen over plateaus en door bossen en vergezichten maar ook de mooie kerken bezichtigen . En je kunt ook nog het enige wortelmuseum ter wereld bezoeken.

Foto onder: Door weilanden en nauwe doorgangen.

Volgende wandeling: Wandeling 1313. Moelingen 19 km.

Foto onder: Voetpad naar Mheer.

Volgende Nieuwsbrief: 27/05/2020