nieuwsbrief 1313 – 1314

1313 – 1314

Datum: 27/05/2020

Beste wandelaars,

Nog even dan gaat de horeca open! Hopelijk komt er geen slecht nieuws!

Bekijk de nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand juni van wandeling 215 en 1306.

Vandaag een flinke wandeling door de Voerstreek vanuit Moelingen en een leuke route door het heuvelland van Slenaken naar Heijenrath.

Nieuw op de site: Wandeling 1313. Moelingen 19 km.

Tijdens deze flinke maar gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling met enkele lichte heuvels wandelt u over veldwegen naar Mesch en via een betonpad loopt u de Voerstreek binnen. Via een mooi hol pad loopt u naar het Hoogbos en dan volgt u een pad langs en door het bos tot in Mheer waar u enkele fraaie vakwerkhuizen passeert. U loopt omhoog tot café Quanten, een fijn pauzepunt en dan passeert u het prachtige kasteel Mheer. U wandelt geruime tijd over veldwegen rond de grenslijn met België en dan volgt u een voetpad over een plateau met uitzicht tot aan de Sint-Pietersberg. U komt in de buurtschap Mariadorp en passeert een crematorium. Na enkele bospaadjes volgt u een rustig weggetje naar de buurtschap Hoog-Caestert en dan loopt u over veldwegen naar Moelingen waar u zeker de brocante moet bezoeken met leuke spulletjes en heerlijke vlaai.  Onderweg passeert u vele fruitbomen die in de maand april in volle bloesem staan. In de route zitten geen steile hellingen alleen in Mheer moet u even de steile weg omhoog. U kunt ook op zondag en maandag starten in Mheer en pauzeren bij de brocante in Moelingen.  Kijk altijd even op de site of er geen dag gesloten is.  U kunt de route inkorten tot 12 km als u start in Moelingen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige Kasteel Mheer.

Nieuw op de site: Wandeling 1314. Slenaken – Heijenrath 9,7 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u eerst een mooi stuk door de weilanden langs de Gulp en dan klimt u door hellingbossen omhoog. Boven volgt u een voetpaadje naar Heijenrath waar u fijn kunt pauzeren bij gasterij de Zegelskoël. Via bospaadjes en een graspad loopt u de buurtschap Eperheide binnen met fraaie vakwerkhuizen en dan struint u door weilanden.  U daalt een smal weggetje af en via een prachtig panoramisch voetpad daalt u helemaal af naar Slenaken, waar u uitkomt bij Restaurant ’t Stegelke, een fijne rustige plek om af te sluiten.  U kunt ook starten in Heijenrath en pauzeren in Slenaken. Start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Door de weilanden  langs de Gulp.

Nieuw op de site: Koffiehuisje De Zoete Zonde in Meerhout.   Hier start wandeling 1315.

Nieuw op de site: Restaurant aaaaaaaaaaaaaaa  Hier start wandeling

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 497. Weert.

Fotograaf:R.Schatorie.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 379. Vlodrop.

Fotograaf: A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1287. Brunssum, de Koffiepoel.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Itteren naar de monding van de Geul. Dit wordt wandeling 1341.

Foto onder: Via een nieuw aangelegd pad loopt u naar de monding van de Geul.

Reacties: Wandeling 1000. Eijsden

Hans Heidendal

Deze week op n zomerse lentedag deze allerlangste wandeling van de wandelgids gelopen. Gestart vanuit Rijckholt (punt 7) had ik aanvankelijk wel n beetje schrik om er aan te beginnen: meer dan 25.000 metertjes! Maar de route bleek makkelijk en goed begaanbaar en, hoewel ik zelf ik toch meer gecharmeerd ben van geaccidenteerd en ruig terrein door bossen en bossages, konden de lange rechte stukken over het weidse plateau van Margraten mij ook wel bekoren. Een bijzonder moment was toen ik langs de Maas op gepaste afstand langs een groep tevreden Galloway runderen wandelde en in Eijsden een heel toevallige ontmoeting had met Jos, de drijvende kracht achter de wandelgids. Bedankt Jos en Jan (Nobbe) voor de mooie wandelingen

Foto onder: Eijsdener Beemden.

Volgende wandeling: Wandeling 1315. Meerhout 13,3 km.

Foto onder: Deze wandeling is zo plat als een dubbeltje…..

Volgende Nieuwsbrief: 30/05/2020.