nieuwsbrief 1315 – 1316

1315 – 1316

Datum: 30/05/2020

Foto boven:  In Routes op thema vindt u bijvoorbeeld precies op de kaart een wandeling langs een uitkijktoren!

Nieuw op de site:  Wandelroutes op thema!  In menu Wandelroutes – Zoek wandelroute vindt u nu ook routes op de thema’s kastelen, uitkijktorens, mijnterrils, heidegebieden en stadswandelingen.  Weet u nog een leuk thema? Laat het ons weten!

Vandaag twee gemakkelijke routes vanuit Vlaanderen en vanuit Brabant.

Nieuw op de site: Wandeling 1315. Meerhout 13,3 km.

Tussen Tessenderlo en Mol ligt de Belgische plaats Meerhout.  Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst naar het bezoekerscentrum Grote Netewoud en dan loopt u een leuk stuk langs de beek Grote Nete. In een natuurgebied passeert u een vijver en dan loopt u naar het Marktplein in het centrum. Via veldwegen en voetpaden wandelt u naar de Tennisclub Grote Nethe (waar u ook de wandeling kunt starten) en dan struint u geruime tijd door bossen, langs bosranden en door kleine gehuchten met oude huisjes. Na weer een stuk over bospaadjes wandelt u een mooi stuk langs de Grote Nete en dan komt u weer bij De Zoete Zonde waar een mooi tuinterras is.  De zelfgebakken taart smaakt voortreffelijk!  U kunt ook starten op de parkeerplaats bij de tennisclub en dan fijn pauzeren bij De Zoete Zonde.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Bruggetje over de Grote Nete.

http://www.jacobushof.com/

Nieuw op de site: Wandeling 1316. Lennisheuvel 15,4 km – 9 km.

Ten noorden van Eindhoven ligt net onder Boxtel het schitterende natuurgebied Kampina.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u eerst over veldwegen en door bomenlanen naar het heidegebied en dan passeert u het Brandven. Even later wandelt u langs het mooie Belversven en op een zandvlakte passeert u het schitterende Palingven. U loopt door de heide naar een uitzichtpunt met uitzicht op de Huisvennen en na een rondje om het grote Kogelvangersven komt u bij een uitzichtpunt waar u midden tussen de vennen staat. U loopt nog langs de Zandbergsvennen en dan struint u even door de bossen. Dan volgt een prachtig bospaadje langs de meanderende Beerze en via een leuk graspad langs de Koevertscheloop komt u weer bij het boerderijterras waar de kippen vrij rond lopen.  In het restaurant heeft u zicht op de koeienstal, heel bijzonder!   Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze.  Ook na regenval is deze route prima te doen. U kunt de route inkorten tot 9 km maar dan mist u wel de prachtige vennen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Genieten van prachtige vennen in natuurgebied Kampina.

Nieuw op de site: Grand café Relaxy in Genk.  Hier start wandeling 1317.

Nieuw op de site: Taverne de Luihoeve in Meerhout.  Hier start wandeling 1318.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 255. Brunssum, de Brunssummerheide in de winter.

Fotograaf:H.Heidendal.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1231. Echternach, proost!

Fotograaf: F.Truijen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1319. Esbeek, de bijzondere uitkijktoren de Flaes.

Fotograaf: T.Schmeits.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Gassel, dit wordt wandeling 1343.

Foto onder: Veel watervogels bij de Kraaienbergse Plassen.

Reacties: Wandeling 1152. Lommel.

F.Truijen: Wandelgids Zuid-limburg is een uitzonderlijk gulle bron van wandelinspiratie en herbergt vele klassieke pareltjes gaande van de Ninglinspo, het fantastische Klein Zwitserland in Echternach tot het 5 sterrenlandschap van Zuid-Limburg… Richt de blik en de wandelschoenen gerust wat ruimer en voeg ook de Lommelse Sahara maar aan dit erelijstje toe. Wat is wandeling 1152 een feest. Eens iets totaal anders. Deze lange topper is een aaneenschakeling van variërende natuurpracht ; golvende bospaadjes, weidse heidezichten en meren met witte stranden, afgekruid met een fantastische uitkijktoren. Als je het wandelkaartje ziet denk je, het is gewoon heen en terug maar nergens krijg je onderweg dat gevoel en is afwisseling de regel.
Trommel je wandelvrienden bij mekaar en aantrekken die schoenen ! Ontdek de Sahara !

Foto onder: Wandelen door de Sahara van Lommel.

1152. Lommel

Volgende wandeling: Wandeling 1317. Genk 10 km.

Foto onder: Tijdens deze route loopt u door het heelal!

Volgende Nieuwsbrief: 03/05/2020