nieuwsbrief 1317 – 1318

1317 – 1318

Datum: 03/06/2020

Foto boven: Bruggetje in wandeling 1317, wie durft?

Vandaag 2 verrassende wandelingen in Belgisch Limburg.

Nieuw op de site: Wandeling 1317. Genk 10 km.

Leuke bospaadjes, prachtige vijvers, het langste knuppelpad uit deze wandelgids, een leuk shoppingcentrum en halverwege een fijn grand café om te pauzeren zijn de ingrediënten van deze gemakkelijke combinatie van stads- en natuurwandeling. Vanaf de parkeerplaats loopt u eerst naar de natuurpoort Kattevenia (Taverne met koffie) en dan duikt u het bos in. U loopt over een lang knuppelpaadje door de bossen en dan komt u in het Heempark Genk. Dan struint u enige tijd door het Zonnewijzerpark met de prachtige Molenvijvers.  Via het shoppingcentrum loopt u de stad binnen en komt u bij Relaxy waar een mooi terras is. Na een stuk door het centrum en een parkje wandelt u door de bossen van Melberg en loopt u om de begraafplaats heen. Via kronkelpaadjes staat u opeens oog in oog met het grote Ziekenhuis Oost Limburg maar u duikt ook meteen weer het bos in.  De route biedt veel afwisseling.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het Planetenpad in Genk is het langste knuppelpad van deze wandelgids.

Nieuw op de site: Wandeling 1318. Meerhout 11,4 km.

Tussen Geel en Meerhout ligt een stukje Kempen zoals je dat nog maar zelden vindt. Wie zin heeft in een afwisselende uitwaaiwandeling over leuke bospaadjes en langs meanderende beekjes, moet deze wandeling zeker proberen.

In de lente kan je de witte bloemen van de kamperfoelie ruiken. In de laagtes vallen elzen en dotterbloemen op en fladderen juffers en libellen. Een avontuurlijk landschap dat garant staat voor een mooie natuurervaring.

De wandeling vertrekt aan taverne Luihoeve. Van hieruit wandel je richting het dorp Winkelomheide om vervolgens te kuieren langs leuke bospaadjes, de Grote Nete en het natuurgebied Maelesbroek, waar zich veel waterplassen bevinden.

Eenmaal terug toegekomen aan de Luihoeve, kan je er genieten van heerlijke koffie en een lekkere, eenvoudige keuken. Tijdens de zomermaanden, kan je bij een frisse pint heerlijk ontspannen op het gezellige terras. In de wintermaanden kan je dan weer binnen genieten van een heerlijk haardvuur.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In deze route zit veel water.

Nieuw op de site: Restaunt Boshuys Klein Utrecht in Esbeek.  Hier start wandeling 1319.

Nieuw op de site: Brasserie Klein Diest in Diest.  Hier start wandeling 1320.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van tuintje in Kerkrade.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1142. Andrimont.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1302. Gangelt, lieve dieren…..

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Brasserie Klein Diest in Diest.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Nijnsel, dit wordt wandeling 1342.

Foto onder: Uitzicht op de Dommel bij Nijnsel.

Reacties: Wandeling 1311 Stevensweert.

Astrid

Wat een heerlijke wandeling. Voor ons een van de toppertjes van deze site! Als het enigzins kan zou ik geen gebruik maken van de 2 alternatieven. Want je mist dan 2 mooie stukken van de wandeling . (Struinen langs de Huyskensplas en het oversteken van de Geleenbeek dmv stapstenen). Vanaf nummer 6 loop je een stuk door een gebied met allemaal struiken van de Duinroos. Die nu prachtig in bloei staan!
We hadden een sfeervolle pauze plek gevonden bij de Vestingwerken Stevensweert. Hier kregen we tijdens onze picknick/lunch, een mooi uitzicht en een gratis concert van kwakende kikkers kado…..

Foto onder: Vestingstad Stevensweert.

Volgende wandeling: Wandeling 1319. Esbeek 13,7 km.

Foto onder: De prachtige uitzichttoren De Flaes loopt taps toe naar beneden waardoor je van boven alle trappen kunt zien, heel bijzonder!

Volgende Nieuwsbrief: 06/06/2020