nieuwsbrief 1319 – 1320

1319 – 1320

Datum: 06/06/2020

Foto boven: Eindelijk!  Jos en zijn wandelspotters Hein en Jacq genieten weer van een lekker biertje!

Vandaag een prachtige wandeling in Brabant vanuit Esbeek en een verrassende route in België van Zichem naar Diest.

Nieuw op de site: Wandeling 1319. Esbeek 13,7 km

Ten zuiden van Tilburg ligt onder het dorp Esbeek aan de golfbaan Midden-Limburg het Boshuys Klein Utrecht.  Leuke bospaadjes, slingerende beekjes, mooie vennen, het kunstwerk Ontmoeting met de meester en een schitterende uitzichttoren zijn de ingrediënten van deze gemakkelijke wandeling.  Na een kop koffie (zaak al open vanaf 09.00 uur) wandelt u langs bosranden en dan volgt u een prachtig bospaadje langs de meanderende Reusel. Via gemakkelijke boswegen wandelt u naar het ven Het Goor waar een zitbank staat. Even later bereikt u een schuilhut om te pauzeren en de schitterende uitzichttoren die u voor 1 Euro kunt beklimmen. Het uitzicht op het ven De Flaes is echt schitterend!  Na de pauze wandelt u door de bossen naar het boerderijgehucht Dun waar u iets kunt drinken bij herberg In den Bockenreijder en dan slingert u weer een leuk stuk langs de Reusel. Dan bereikt u het hoge beeld Ontmoeting met de meester (schilder), heel bijzonder!  U passeert de hoge Brandtoren en dan komt u weer bij het Boshuys met mooi terras. Attentie! Vergeet niet de 1 Euromunt voor de uitzichttoren!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze route loopt u leuke stukjes langs de Reusel.

Nieuw op de site: Wandeling 1320. Zichem – Diest 15,5 km.

Ten westen van de stad Diest ligt het dorp Zichem. Doel van deze gemakkelijke wandeling is het oude centrum van Diest met enorm citadel. U wandelt eerst een leuk stuk over graspaden langs de beek Zwart Water en dan komt u in het dorp Molenstede. Via het Melgerveldvoetpad komt u in een bosrijke villawijk en dan daalt u via veldwegen af naar station Diest. U wandelt een mooi stukje door de stad langs de Oude Demer en dan loopt u door het mooie park Cerckel. U passeert de enorme Sint- Sulpitiuskerk en dan komt u op het gezellige Marktplein bij Brasserie Klein Diest voor een pauze.  Op woensdagmorgen is er markt op het plein.  Via een trap klimt u omhoog naar het citadel en als u er omheen wandelt ziet u pas hoe groot het is. De terugweg wandelt u zeer geruime tijd over een grindweggetje langs de Demer en dan bereikt u de Maagdentoren. Via een graspad komt u weer in Zichem.

 

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanaf het citadel heeft u mooi uitzicht op de stad Diest.

Nieuw op de site: Bakkerij Lunchroom Starmans in Eys.  Hier start wandeling 1321.

Nieuw op de site: Restaurant Burgcafé Oomen in Brüggen.  Hier start wandeling 1322.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1276, Chenée.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1170. Brunssum, watervaltrap.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1217. Jalhay.

Fotograaf: J.Hendrix.

Genieten bij: Brocante Onder de Poort in Moelingen. Je moet er geweest zijn!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Loon op Zand. Dit wordt wandeling 1346.

Foto onder: Het vlonderpad over het Leikeven is absoluut een hoogtepunt!

Reacties: Wandeling 1138. Wessem.

Robert Blom

Na een picknick/lunch onder de brug van Wessem van start voor deze werkelijk schitterende wandeling! Wessem uitlopend gaat het snel richting kanaal en wandel je door een prachtige/schaduwrijke omgeving naar Panheel. Hier aangekomen gaat het over een goed te belopen voetpad zo’n 3/3,5 km verder met links constant de Panheelderbeek met tal van vogels, leli’s en waterplanten, terwijl je rechts de Boschmolenplas in beeld hebt. Via een ‘verbindingsweg’ neem je afscheid van deze plas en geniet je aan de linkerzijde van De Lange Vlieter alwaar je middels graspaden langs wandelt. Aan de rand van Heel nog langs enkele bezienswaardigheden en de nieuwbouwwijk alhier om de Sint Anna’s Beemd. Aansluitend volgt het slotstuk van deze wandeling en voor mijzelf het mooiste stuk. Het gebied rondom de Polderveldplas waar diverse recreatie bootjes hadden aangelegd bewandel je via een drietal plekken waar je middels stapstenen je route moet voortzetten. Erg leuke ervaring en geen nat pak gehaald. Via dezelfde brug als waar je in het begin begon keer je terug in Wessem. Ik vond dit wel een van de leukere wandelingen die ik de afgelopen 4 dagen heb gelopen en de route is prima in orde.

Foto onder: Over de stapstenen….

Volgende wandeling: Wandeling 1321. Eys 12 km.

Foto onder: Tijdens deze panoramische wandeling staat u op het dak van Zuid-Limburg.

Volgende Nieuwsbrief: 10/06/2020