nieuwsbrief 1333 – 1334

1333 – 1334

Datum: 01/07/2020

Eindelijk we kunnen weer in de Eifel wandelen, neem wel uw mondkapje mee!

Nieuwe hoofdfoto op de voorpagina van wandeling 1311 en 1327.

 

Vandaag een afwisselende route vanuit Brunssum en een route door het heuvelland van Wahlwiller naar Wittem.

Nieuw op de site: Wandeling 1333. Brunssum 12,3 km.

Deze afwisselende en heuvelachtige wandeling bestaat uit diverse lussen die u makkelijk kunt afkorten. U wandelt eerst door het mooie Vijverpark en dan loopt u langs oude mijnwerkershuisjes naar het Schutterspark. U loopt een prachtig stuk langs de Roode Beek en dan door het bos naar de mooie vijver Koffiepoel. Dan klimt u over de prachtige Brunssummerheide omhoog naar de parkeerplaats.  Na weer een stuk over de heide en een grote zandvlakte bereikt u de brug over de Roode Beek, een schitterende plek waar ook zitbanken staan om te pauzeren.  Na een stuk door de bossen klimt u een steenberg omhoog en wandelt u met prachtig uitzicht weer omlaag naar het Schutterspark waar u om de vijvers heen loopt. U doorkruist weer de mijnwerkerswijk en dan loopt u via het park naar het centrum en eetcafé Gorrissen. U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Schaapskooiweg in Brunssum en dan fijn pauzeren bij eetcafé Gorissen, start dan bij punt 6.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht vanaf de steenberg op het dal van de Roode Beek.

Nieuw op de site: Wandeling 1334. Wahlwiller – Wittem 10 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u eerst door de weilanden langs de Selzerbeek en dan klimt u via een voetpad omhoog langs mooie wijnranken.  Na een blik op de wijnvelden klimt u verder omhoog naar een hoog plateau met prachtig vergezicht.  U daalt af met prachtig uitzicht op Eys en dan loopt u door het dal van de Eyserbeek. Via een smal tunneltje duikt u onder de spoorlijn door en dan loopt u nog een mooi stuk langs de beek. Voorbij de buurtschap Cartils wandelt u tussen akkers door naar Wittem waar u fijn kunt pauzeren bij brasserie Gerardus Heukske. Dan loopt u door weilanden naar Hoeven de Bek en wandelt u een flink stuk langs de Geul. Via veldwegen loopt u terug naar Wahlwiller. Deze route is echt een toppertje in het heuvelland. U kunt ook starten in Wittem bij brasserie Gerardus Heukske.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op Eys.

Nieuw op de site: Domaine Salamander in Eyserheide.  Hier start wandeling 1336.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 189. Wahlwiller, de Selzerbeek.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 200. Visé.

Fotograaf:H.Grispen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 195. Kerkrade.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Taverne Charmant in Gronsveld (Sloppy Charmant).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Horst, dit wordt wandeling 1354.

Foto onder: Aan het begin van deze route passeert u mijn favoriete plek!

Reacties: Wandeling 1230 Übach Palenberg.

Eric Dankbaar

14 juni 2020 liep ik deze wandeling met het vertrekpunt vanaf de parkeerplaats in Baesweiler. De beide beklimmingen van de terrils zijn goed te doen, maar stevige kuitenbijters. Dankzij de waarschuwingen hebben we de afdaling naar de voormalige mijn van Merkstein over hetzelfde pad gelopen als omhoog. De Carl Alexander terril in Baesweiler is mooi aangelegd en de afdaling over de 273 traptreden en loopbruggen is erg mooi aangelegd. Deze wandeling staat inmiddels in mijn top 3! De fotopresentatie volgt binnenkort op YouTube: https://www.youtube.com/user/YTrikkied/videos

Foto onder: Vanaf de terrils heeft u mooie vergezichten.

Volgende wandeling: Wandeling 1335. Wijnadsrade 14,7 km.

Foto onder: Tijdens de route passeert u deze bijzondere plek.

Volgende Nieuwsbrief: 04/07/2020