nieuwsbrief 1335 – 1336

1335 – 1336

Datum: 04/07/2020

Foto boven:  Let goed op deze rupsen, ze kunnen erg boos worden!

Tip! Vouw het A-4 viertje met de routebeschrijving in vieren. De
beschrijving is makkelijker te volgen en de beschrijving is zo groot als
u handpalm.

 

Vandaag een flinke heuvellandroute van Wijnandsrade naar Klimmen en de eerste route vanaf een wijnproeverij in Eyserheide.

Nieuw op de site: Wandeling 1335. Wijnandsrade – Klimmen 14,7 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling door het heuvelland wandelt u over veldwegen naar de buurtschap Wissengracht en via leuke bospaadjes klimt u omhoog naar een plateau. Via een rustige weg loopt u naar buurtschap de Heek en via een mooie veldweg loopt u naar Klimmen waar u fijn kunt pauzeren bij Rustpunt Achterum. U struint enige tijd over leuke bospaadjes en trapjes en dan komt u bij de kerk van Klimmen. U wandelt naar de mooie kasteelboerderij Huiskenshof en bij de buurtschap Retersbeek klimt u via een mooi voetpad naar een hoog plateau met rondom prachtig uitzicht.  Via een veldweg loopt u naar het mooie Kasteel Wijnandsrade en u passeert mooie vijvers. U klimt een hol pad omhoog en boven loopt u via een bos terug naar het wandelcafé met terras. Doe de route bij helder weer, dan kunt u heel ver kijken. U kunt ook starten in Klimmen bij Rustpunt Achterum en pauzeren bij Wandelcafé de Blauwe Steen, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Prachtige uitzichten op weg naar Klimmen.

Nieuw op de site: Wandeling 1336. Eyserheide 7 km.

Dit is de eerste route van deze wandelgids die start bij een wijndomein. Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling wandelt u het dorp uit en dan loopt u over een mooie veldweg met links prachtige uitzichten. Via een graspad met prachtig uitzicht op Eys loopt u naar de bosrand en dan struint u over leuke bospaadjes omlaag naar Eys. Dan klimt u via een trappenpad steil omhoog naar een wijndomein en daalt u via een veldweg af. U loopt even door weilanden en dan wandelt u over een prachtig pad terug omhoog naar Eyserheide waar u een lekker wijntje kunt proeven bij het wijndomein. Bij koud weer is er een leuke binnenruimte. Deze route biedt prachtige vergezichten op de groene heuvels van Zuid-Limburg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De groene heuvels rond Eyserheide.

Foto onder: Voorproefje van wandeling 1361. Mayen, grotten van lavagesteente in de vulkaaneifel.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 751. Barvaux.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 786. Vaals.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1167. Jülich, het Citadel.

Fotograaf:T.Schmeits.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Heukelom, dit wordt wandeling 1352.

Foto onder: Heerlijk struinen langs het Galgenven bij Heukelom.

Reacties: Wandeling 861. Epen.

Ton Geers

Om de warmte voor te zijn, ben ik donderdagavond al naar Epen in Zuid-Limburg gereden en heb daar overnacht in Herberg De Smidse. Een klein hotel letterlijk aan de start van de route, met bloemetjesbehang, vooroorlogse meubels en curiosa, een mooi terras met uitzicht op het Geuldal én grootse vriendelijkheid en service. Voor relatief ‘weinig’ geld heb je in de herberg een kamer met ontbijt dat je zelf mag samenstellen. Op vrijdagochtend om 4.45 uur stond ik naast mijn bed, genoot van een eenvoudig ontbijt dat voor mij was klaargezet en begon daarna aan wandeltocht 861 van zo’n 20km uit de online wandelgids van Zuid-Limburg. Ik had gehoopt op mooi licht van de zonsopkomst, deze bleef echter voor lange tijd verscholen achter de heuvels. Toch kon ik later met het zachte licht van het gouden uur een paar mooie platen maken. De route loopt over rustige asfaltweggetjes en onverharde paden door de velden en weilanden en raakt de randen van kleine dorpjes. Sommige momenten gaven mij een déjà vu, daar ik begin dit jaar een gedeelte van het Krijtlandpad heb gelopen, een tocht van Vijlen naar Geulhem. Het is dan ook de hoge kerktoren van Vijlen die je vaak in de weidse panorama’s terugvindt. De route van vandaag stond genoteerd als een zware tocht met klimwerk. Echter, op een kort stuk in de bossen na, viel dat reuze mee. Het was goed te doen, zelfs met de warmte die zich vanaf 9.00 opdrong. Het was ook de warmte die mij enkele keren dwong om even te rusten en water te drinken. Het resultaat was daardoor dat ik later binnen was dan gepland. Voor mij was het een geslaagde dag. In de Wandelgids Zuid-Limburg worden meerdere tochten vanuit Epen aangegeven. Voor mij een reden om dit jaar nog eens terug te keren. Kortom, een prachtige tocht die ik kan aanbevelen. (foto’s op tongeers.nl)

Foto onder: Mooie panorama’s rond Epen.

Volgende wandeling: Wandeling 1337. s’ Hertogenbosch 15,2 km.

Foto onder: De Moerputtenbrug moet je gezien hebben!

Volgende Nieuwsbrief: 08/07/2020