nieuwsbrief 1337 – 1338

1337 – 1338

Datum: 08/07/2020

Foto boven:  Alle afgedrukte wandelroutes van de site van de afgelopen 17 jaar worden hier in Duitsland opgeslagen…..U komt er langs tijdens wandeling 1361….

Vandaag twee schitterende wandelroutes in Brabant vanuit ‘s Hertogenbosch en Middelrode. Gewoon allebei doen!

Nieuw op de site: Wandeling 1337. s ‘Hertogenbosch 15,2 km.

Ten zuid-westen van ’s Hertogenbosch liggen de prachtige natuurgebieden De Moerputten en het Engelermeer.  Hoogtepunt is absoluut de Moerputtenbrug. Tijdens deze gemakkelijke en zeer waterrijke wandeling wandelt u over een voormalige spoordijk en dan komt u bij een drijvende vlonder met prachtig uitzicht op de voormalige spoorbrug. Dan steekt u via de 600 m lange Moerputtenbrug het water over, op de brug ligt nog de oude spoorbaan, heel bijzonder. U komt even in het dorp Vlijmen en dan wandelt u langs een mooie vijver De Haverkampen. Bij het horecapaviljoen loopt u langs het strand naar een uitkijktoren waar u een mooie blik heeft op het Engelermeer. Ook loopt u iets verder naar een bruggetje met mooi uitzicht. U loopt terug naar het paviljoen en dan gaat u L langs het meer. Dan maakt u een ronde door een natuurgebied met veel water en ook mooie plekjes aan het Engelermeer.Via een grasdijk langs de snelweg bereikt u de fietsbrug en dan wandelt u een flink stuk langs de Bossche Loop, vlak langs de rand van de stad. Via een mooi voetpad loopt u terug naar de parkeerplaats. Neem voldoende proviand mee, er zijn prachtige picknickstrandjes.  Deze route is zeer afwisselend.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wandelen over de Moerputtenbrug is een belevenis.

Nieuw op de site: Wandeling 1338. Middelrode 11,6 km.

Ten zuid-oosten van ’s Hertogenbosch ligt het dorp Middelrode. Doel van deze gemakkelijke en waterrijke wandeling is een van de mooiste kastelen van Nederland: Kasteel Heeswijk.  U wandelt even door het dorp en dan maakt u de eerste kleine lus langs de Aa, een prachtig stukje natuur.  Ook loopt u over het Landgoed Seldensate met mooi poortgebouw. Dan struint u een groot stuk langs de Aa en bereikt u een uitkijktoren en zitbanken, een fijne pauzeplek. Via mooie paden komt u bij het statige Kasteel Heeswijk  dat u van alle kanten kunt bewonderen. Dan wandelt u nog een prachtige stuk langs de Leijgraaf en via een fietspad komt u weer in het dorp. Neem zelf proviand mee voor onderweg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Hoogtepunt in deze route is het schitterende Kasteel Heeswijk.

Foto onder: Voorproefje van wandeling 1361. Mayen, het dorpje Monreal wil je niet meer weg!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 192. Meerssen, genietplekje op de Bemelerberg.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 791. Höfen.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1041. Maasmechelen.

Fotograaf:J.Hendix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in de Ardennen van Barvaux naar Durbuy. Dit wordt wandeling 1363.

Foto onder: In Durbuy kun je bij de Roche de Falize een koude douche nemen!

Reacties: Wandeling 98. Eben Emael.

dorothy

Fantastische wandeling. Voor ons een complete verrassing om aan die zijde van de Maas zo mooi te kunnen wandelen. Alleen bij het ijzeren hek helemaal aan het eind is er een wijziging; je kunt niet meer links aanhouden maar moet het hek nemen en dan schuin over het veld steken.

Foto onder: Het Albertkanaal.

Volgende wandeling: Wandeling 1339. Vught 11,2 km.

Foto onder: Bij Kamp Vught krijgt u een indruk van het concentratiekamp Herzogenbush.

Volgende Nieuwsbrief: 11/07/2020