nieuwsbrief 1345- 1346

1345 – 1346

Datum: 22/07/2020

Foto boven: Ik ben niet voor 1 vat te vangen…. haha.   Deze week twee routes aan de Moezel gemaakt en natuurlijk een Weinstube bezocht….hik!    De groene bak met geraniums is een drager die de druivenplukkers op hun rug hebben op de steile wijnhellingen.

Vandaag een leuke wandeling vanuit het altijd mooie Itteren en een route in Brabant vanuit Loon op Zand naar het prachtige Leikeven.

Nieuw op de site: Wandeling 1345. Itteren 9,3 km.

Laat u eens verrassen hoe mooi u kunt wandelen in Itteren! Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst even langs de Grensmaas en dan volgt u een prachtig graspad over de dijk.  U steekt het Julianakanaal over en dan loopt u langs het kanaal tot aan de brug waar de Geul onder het kanaal door stroomt.  Dan volgt u een mooi slingerend pad langs de Geul en voorbij de buurtschap Achterveld volgt u enkel leuke graspaadjes langs akkers. Via een kasteelpad komt u bij het mooie witte Kasteel Meerssenhoven. U gaat weer de brug over en dan wandelt u langs de mooie recreatievijver Itteren met wilde bloemen. Via verrassende paadjes loopt u weer Itteren binnen naar de taverne met prachtige tuinterras aan de achterzijde. Neem voor onderweg zelf drinken mee

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Klaprozen boven de recreatievijver Itteren.

Nieuw op de site: Wandeling 1346. Loon op Zand 13,8 km.

Ten noorden van Tilburg en ten westen van Loon op Zand ligt het mooie Landgoed Huis ter Heide met mooie bossen, prachtige vennen, een theetuin, een schitterend vlonderpad over het water en twee uitkijktorens. Vanaf de parkeerplaats loopt u al snel over leuke graspaadjes door de weilanden en dan struint u geruime tijd door de bossen van Huis ter Heide. In de buurtschap De Moer bereikt u na 5 km de leuke Theetuin de Wensput voor een pauze. U kunt er ook heerlijk lunchen. Via een mooi voetpad loopt u weer een stuk door de bossen en bij de N260 passeer u een auberge. U volgt even een fietspad en dan wordt de route steeds mooier! Via een mooi natuurgebied wandelt u door weilanden naar de Vossenbergvennen waar een uitkijktoren staat. Dan wandelt u door het weiland naar het schitterende vlonderpad over het Leikeven.  Even later komt u bij de tweede uitkijktoren met mooi uitzicht op de vennen. Via een zandpad langs de Vlindervennen loop u terug naar de parkeerplaats.  U kunt de wandeling ook starten bij B&B, Theetuin de Wensput (geen parkeermogelijkheid), start dan bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het vlonderpad over het Leikeven is een absoluut hoogtepunt!

Nieuw op de site: Taverne Vilterveldt in Vilt.  Hier start wandeling 1348.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1340. Sint-Oedenrode, kasteel Herkenshage.

Fotograaf:A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1313. Moelingen, kasteel Mheer.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1319. Esbeek, langs de Reusel.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Taverne D’n Tabbernakel in Itteren. (broodje kip).

Actueel: Onlangs twee nieuwe route aan de Moezel gemaakt vanuit Reil, schitterend!

Foto onder: Reil ligt pal aan de Moezel tussen de wijnranken.

Reacties: Wandeling 1263. Sint-Michielsgestel.

Anita

Een mooie afwisselende wandelroute. Langs het water, door de bossen, tussen de weilanden. Echt genieten. Onderweg voldoende zitbanken om van de omgeving en stilte te genieten. De routebeschrijving is duidelijk en klopt helemaal. Echt een aanrader!

Foto onder: Hangbrug over de Dommel.

Volgende wandeling: Wandeling 1347. Astenet 17,4 km

Foto onder: In Kelmis staat men graag op de kop…..

Volgende Nieuwsbrief: 25/07/2020