nieuwsbrief 1347 – 1348

1347 – 1348

Datum: 25/07/2020

Foto boven: Een stukje vlaai is mij te klein, ik hou van het grotere werk…..

Vandaag eindelijk weer eens een route in het Land van Herve vanuit Astenet en een leuke wandeling in Vilt.

Nieuw op de site: Wandeling 1347. Astenet 17,4 km

Midden in het land van Herve ligt het rustige dorpje Astenet. Bospaadjes, weilanden klaphekjes, nauwe doorgangen, verrassende paadjes, een vijver en prachtige burcht, deze route biedt een en al wandelgenot!

U wandelt meteen de weilanden in  en dan duikt u het Gippenhaagerwald in.  U klimt omhoog naar de Eyenburg en dan daalt u met prachtig uitzicht af naar Kelmis. Dan slingert u over verrassende paadjes en volgt u geruime tijd de Ravel L 39, een voormalig spoorwegtraject.  Via een mooi pad door weilanden loopt u naar het centrum van Kelmis en daalt u af door het mooie stadspark. Bij de Casinovijver maakt u een rondje langs de zinkwinning en dan klimt u een steil trappenpad omhoog. In Hergenrath passeert u het leuke terras van Tierhof Alte Kirche en dan loopt u langs een prachtig landgoed. Als laatste struint u door de weilanden terug naar de parkeerplaats. Er moet een aantal malen geklommen worden. Onderweg zijn genoeg picknickplekken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De afdaling van Burg Eyneburg naar Kelmis is schitterend!

Nieuw op de site: Wandeling 1348. Vilt 9,3 km.

Deze afwisselende wandeling bestaat de ene helft uit mooie hellingbossen van de Bergsche Heide en de andere helft over gemakkelijke voetpaden. Vanaf de taverne wandelt u een bosweg omlaag. Dan steekt u de Geul over en wandelt u door natuurgebied Ingendael. U loopt door de mooie kasteeltuin van Chateau Sint-Gerlach en dan passeert u de prachtige St. Gerlachkerk die u zeker moet bezoeken.  U loopt even door Houtem en dan volgt u een rustig voetpad naar de wandelparkeerplaats aan de Geul. U klimt steil omhoog door de bossen en dan daalt u af naar de buurtschap Geulhem.  Dan klimt u een steil trappenpad omhoog en struint u door het grasrijke natuurgebied Langen Akker, waar in de zomer mooie wilde bloemen boeien. Via een voetpad langs de Meertensgroeve komt u bij de taverne. TIP: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Geul  (eind punt 4) en dan halverwege bij de taverne fijn lunchen of pauzeren. U heeft dan het steile stuk het eerst.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De mooie bossen van Bergsche Heide.

Nieuw op de site: Taverne kersenbloem in Nijswiller.  Hier start wandeling 1349 en 1350.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 954. Rekem.

Fotograaf:F.Otermans

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1242. Epen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1316. Lennisheuvel.

Fotograaf: E.Quaedvlieg.

Lunchen bij: Taverne Vilterveldt in Vilt. (Strammermax).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Esbeek, dit wordt wandeling 1359.

Foto onder: Op weg naar de prachtige uitkijktoren De Flaes.

Reacties: Wandeling 739 Bütchenbach.

Kristel

Zéér mooie wandeling gisteren gedaan. Het beginstuk lijkt wat toeristisch maar al vrij snel ga je meer afgelegen. Mooie route. Opt einde nog over de stuwdam, erg cool. Hadden alleen gpx file bij en was goed te doen.

Foto onder: Omgeving Bütchenbach.

Volgende wandeling: Wandeling 1349. Nijswiller 9,8 km.

Foto onder: Lieve koeien nabij Partij.

Volgende Nieuwsbrief: 28/07/2020