nieuwsbrief 1349 – 1350

1349 – 1350

Datum: 29/07/2020

Foto boven: De laatste tijd zie je weer meer vossen in de bossen.  ….en ook Jossen!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina voor de maand augustus. Weekendje Reil. U kunt t/m oktober de schitterende routes lopen, daarna vaart het pontje niet meer tot de Pasen!  Absolute aanrader!

Vandaag twee nieuwe wandelingen vanuit de nieuwe taverne Kersenbloesem in Nijswiller.

Nieuw op de site: Wandeling 1349. Nijswiller 9,8 km.

Deze licht heuvelachtige maar gemakkelijke wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1350 tot een mooie dagtocht van 16,2 km en tussendoor fijn lunchen in de taverne. Als u start in Mechelen kunt u zelfs tweemaal pauzeren in de taverne.

Vanuit Nijswiller klimt u door weilanden omhoog naar een plateau en dan daalt u via een graspad af naar de buurtschap Hilleshagen. Via leuke voetpaadjes wandelt u langs draaihekjes naar Mechelen. U loopt een stuk door de weilanden langs de Geul en via een graspad komt u in de buurtschap Partij. Dan gaat het over veldwegen naar Wahlwiller. U wandelt een prachtig en gemakkelijk stuk door weilanden langs de Selzerbeek en via een voetpaadje loopt u Nijswiller binnen.  TIP: U kunt ook starten op de parkeerplaats in Mechelen en dan halverwege fijn pauzeren bij de taverne.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanuit Mechelen het Geuldal in.

Nieuw op de site: Wandeling 1350. Nijswiller 6,4 km.

Deze licht heuvelachtige maar gemakkelijke wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1350 tot een mooie dagtocht van 16,2 km en tussendoor fijn lunchen in de taverne. Als u start in Mechelen kunt u zelfs tweemaal pauzeren in de taverne. Deze wandeling met enkele hellingen voert u eerst door het Platte- en Kolmonderbos omhoog tot bijna aan de Duitse grens. U loopt de buurtschap Baneheide binnen waar een vijver met zitbank is en dan daalt u via een prachtig voetpad af naar Nijswiller. Bij de taverne is een mooi terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Voetpaadje naar Nijswiller.

Nieuw op de site: B&B Brasserie Villare in Wijlre.  Hier start wandeling 1351.

Nieuw op de site: Café Mie Pieters in Heukelom.  Hier start wandeling 1352.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1170. Brunssum, afgesproken plek….

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1178. Lomm, ook afspraakje….

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1311. Stevensweert, en nog en afspraakje….

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Berg en Dal – Beek, dit wordt wandeling 1364.

Foto onder: Zelf ben ik niet z’n bosliefhebber maar het bos rond de Duivelsberg in het Rijk van Nijmegen is het mooiste bos wat ik gezien heb!

Reacties: Wandeling 455. Banneux.

John Melick

Vandaag 22 juli 2020 samen met grote Paul genoten van deze top Ardennenwandeling ! Banneux (een echte bedevaartplaats) is een prima start- en eindpunt. Bospaden, achterafpaadjes, keienpaden, droge en natte beekbedingen, smalle asfaltwegen: je krijgt het allemaal onder je zolen. Bergop en af, prachtige vergezichten: je moet het allemaal ondergaan.
Er is voldoende schaduw en de beschrijving is perfect.

Tip : vul vooraf in Banneux een flesje met eau de la source bij de Bron. Hieraan kan je je onderweg laven. Dit kan de wandeling vergemakkelijken.

Foto onder: De prachtige omgeving van Banneux.

Volgende wandeling: Wandeling 1351. Wijlre 9 km.

Foto onder: Het schitterende Geuldal nabij Wijlre.

Volgende Nieuwsbrief: 01/08/2020