nieuwsbrief 1351 – 1352

1351 – 1352

Datum: 01/08/2020

Foto boven: Ikke hoor er nu ook bij!

Vandaag een 5 sterrenwandeling vanuit de nieuwe brasserie Villare in Wijlre en een route in Brabant vanuit….jaja Heukelom….kent u toch wel?

Verder staan weekendjes Riel aan de Moezel en Mayen ook al online.  De prachtige fonkelnieuwe Ardennenroutes 1363 Barvaux-Durbuy en 1376 La Roche-en-Ardenne staan ook al online omdat dit toppertjes zijn!

Nieuw op de site: Wandeling 1351. Wijlre 9 km.

Een gemakkelijke 5 sterrenwandeling door het prachtige Geuldal. Vanaf de parkeerplaats wandelt u door het kasteelpark van Kasteel Wijlre en dan loopt u door de weilanden langs de Geul.  Aan de rand van de buurtschap Stokhem duikt u weer de weilanden in en struint u geruime tijd langs de kronkelende Geul, een schitterend stuk.  Dan volgt u een mooi hooggelegen voetpad langs de Geul en komt u in de buurtschap Engwegen. In Schin op Geul kunt u even naar een café lopen voor een drankje en dan struint u weer geruime tijd langs de Geul over graspaden en veldwegen. U loopt even door Wijlre en dan volgt u een mooi hol pad omhoog naar een plateau met rondom prachtig uitzicht. U daalt een hol pad af en beneden in Wijlre bereikt u de Brasserie Villare met prachtig panoramaterras aan de achterzijde. Een heerlijke plek om af te sluiten. U daalt af naar de Watermolen Wijlre, passeert een mooie vijver en via een bospaadje komt u op de parkeerplaats. U kunt ook starten bij de B&B – Brasserie Villare (beperkt parkeren, alleen voor gasten), start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het Geuldal bij Wijlre is een 5 sterren landschap!

Nieuw op de site: Wandeling 1352. Heukelom 12,4 km.

Ten oosten van Tilburg ligt het rustige dorpje Heukelom.  Tijdens deze gemakkelijke maar afwisselende wandeling wandelt u over graspaden naar de brug over de Overste Stroom en via leuke bospaden loopt u naar het prachtige Rietven. U wandelt een mooi stuk door de weilanden langs de Reusel en na 6 km komt u bij de brug bij een zitbank, een fijne pauzeplek. Via een mooie bomenlaan wandelt u naar de kapel O.L.V. van de Vrede en na enige tijd door de bossen komt u bij een zitbank aan het Galgenven, een schitterende plek om even te gaan zitten.  Na een mooi stuk om het ven wandelt u over veldwegen naar een prachtige houten hangbrug en via een leuk graspad komt u weer bij Mie Pieters met gezellig terras.  Neem voor onderweg zelf drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige Galgenven in Heukelom.

Nieuw op de site: Kasteelhoeve Hartelstein in Itteren met mooi terras!  Hier start wandeling 1353.

Nieuw op de site: Graaf ter Horst in Horst.  Hier start wandeling 1354.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 947. Schin op Geul.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1163. Maastricht, bent u al eens afgedaald in de ENCI groeve?

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1052, prachtige parken in Luik.

Fotograaf: J.Hendrix.

Lunchen bij: B&B – Brasserie Villare in Wijlre. (Sandwich Villare).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Zoerle-Parwijs in Vlaanderen, dit wordt wandeling 1367.

Foto onder: Wie kent nou Zoerle-Parwijs niet…?

Reacties: Wandeling 921. Gemmenich.

Astrid

We hebben deze schitterende route ook ontdekt! Ze waren flink aan het oefenen op de golfbaan…dus wel even opletten geblazen. Maar het is niet zo erg dat de golfballetjes je om de oren vliegen hoor!! Daarna langs /over de mooie Geul. We hebben vaker langs de Geul gelopen maar dan op nederlands grondgebied waar het vaker wat drukker is. Hier was het heerlijk rustig met schitterende natuur! In de buurt waar vroeger de zinkmijnen van Plombieres waren kwamen we het gele zinkviooltje tegen. Deze word wettelijk beschermd en staat op de Nederlandse Rode lijst van planten. Ze bloeien van mei tmt juli. Al met al een schitterende wandeling die zeker op jullie bucketlist moet komen te staan!!

Foto onder: 921 is ook de favoriet van Jos Wlazlo!

Foto onder: Wandelgids Brabant begint vorm te krijgen. inmiddels staan er 55 wandelroutes op, stuk voor stuk prachtige wandelingen!  Probeer eens 1277 Lennisheuvel of 1338. Middelrode!

Volgende wandeling: Wandeling 1353. Borgharen – Itteren – Hartelstein

Foto onder: In de kringloopwinkel Hartelstein kunt u lekker even rondsnuffelen.

Volgende Nieuwsbrief: 05/08/2020