nieuwsbrief 1357 – 1358

1357 – 1358

Datum: 12/08/2020

Foto boven: Ik wilde eigenlijk maar 365 routes maken maar…..

Vandaag een leuk rondje over de Kunderberg vanuit Benzenrade en een wandeling van Kanne naar Wolder in Maastricht.

Nieuw op de site: Wandeling 1357. Heerlen 6,2 km.

Net onder de rook van Heerlen ligt de buurtschap Benzenrade.  Tijdens deze afwisselende en heuvelachtige wandeling wandelt u eest omhoog naar een plateau en dan daalt u af naar het viaduct. U klimt via een leuk bospaadje omhoog en via voetpaadjes loopt u naar de voet van de Kunderberg. U struint geruime tijd over een panoramisch graspad door de heuvelflank met prachtige uitzichten en via een holle veldweg daalt u af. De terugweg wandelt u over goed begaanbare voetpaden door een parkachtige omgeving en dan bereikt u ’t Koffiehuuske waar een prachtig achterterras is om nog na te genieten. U kunt deze route ook combineren met wandeling 953 tot een flinke wandeling van 14 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Verrassend landschap bij Heerlen.

Nieuw op de site: Wandeling 1358. Kanne – Maastricht 11,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, steekt u via de mooie brug het Albertkanaal over en klimt u via een voetpad omhoog naar de Tiendeberg waar u een schitterend uitzicht heeft op Kanne en het Jekerdal.   Boven op het plateau loopt u over rustige weggetjes naar het bos en volgt u een bospad naar de rand van Vroenhoven.  U steekt het kanaal over en via een voetpad wandelt u naar de Maastrichtse wijk Wolder, ook wel district 4 genoemd.  Dan komt u bij Distrikt 04 waar u fijn kunt pauzeren. Er is ook een rustig achterterras. U daalt af naar de Bieslanderweg en dan klimt u de Cannerberg omhoog naar het Milleniumbos. U daalt af door het Cannerbos en dan heeft u prachtig uitzicht op de Jekervallei. U doorkruist het oude Chateau Neercanne en als laatste passeert u Hild’Ice met heerlijk schepijs.  U kunt ook starten in Maastricht bij Distrikt 04, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Prachtig uitzicht vanaf de Tiendeberg naar Kanne.

Nieuw op de site: Café Schuttershof in Esbeek  Hier start wandeling 1359.

Nieuw op de site: Tenniscentrum – lunchcafé Koster in Kerkrade.  Hier start wandeling 1360.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1345. Borgharen, de afgelegen kasteelhoeve Hartelstein moet u zeker eens bezoeken.

Fotograaf:J.Maesen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1306. Genk, op de top van de terril Winterslag staat u bijna in de wolken.

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1363. Barvaux, op de rots Falize heeft u schitterend uitzicht op het Ardennenstadje Durbuy.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Swartbroek, dit wordt wandeling 1369.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een dierenbos.

Reacties: Wandeling 804. Monschau.

Eveline 

Een schitterende wandeling die start bij een verlaten hotel en vervolgens over een Natuur camping loopt.
Daarna volgt het eerste pad omhoog.
Na elke ( stevige) klim wordt je beloond net een schitterend uitzicht.
Een manjefieke wandeling door bos, stadje en water waarbij je ogen en oren tekort komt. Het geluid van kletterend water en vogels wordt af en toe overstemd door het lawaai van auto’s, maar laat je hierdoor niet weerhouden om deze wandeling te lopen. Ook op een hele warme dag is deze wandeling goed te doen. ( meer dan voldoende plekken om in de schaduw te lopen)
Kortom: zorg voor een goede conditie en geniet van deze wandeling.

Foto onder: Het stadje Monschau blijft een trekpleister.

804. Monschau

Volgende wandeling: Wandeling 1359. Esbeek 15,3 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u De Melkfabriek, een kunstwerk van Andreas Schotel.

Volgende Nieuwsbrief: 15/08/2020.