nieuwsbrief 1359 – 1360

1359 – 1360

Datum: 15/08/2020

Foto boven: Eindelijk mijn eigen Belgisch bier gebrouwen!

Vandaag een nieuwe route in Brabant vanuit Esbeek en een leuke wandeling vanuit Kerkrade naar de top van de Wilhelminaberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1359. Esbeek 15,3 km.

Ten zuiden van Tilburg ligt in het dorp Esbeek de Schuttershof. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u over een zandweg naar De Melkfabriek, een grote houten koe, gemaakt door kunstenaar Andreas Schotel en dan komt u in de buurtschap  Hoogeind. Via veldwegen loopt u naar het bos en dan volgt u een leuk bospaadje langs de Reusel. Na 7,5 km bereikt u de uitkijktoren met schitterend uitzicht op het ven De Flaes (Vergeet niet een 1 Euromunt p.p. mee te nemen!).  Hier staat ook een schuilhut en picknickbank om te pauzeren. Een stuk verder passeert u nog een picknickbank aan het mooie ven Het Goor. U loopt langs bosranden en dan volgt u weer een leuk paadje langs de Reusel. Via veldwegen en een mooi graspad langs het Spruitstroompje loopt u terug naar Esbeek waar een ruim terras is bij de Schuttershof. Neem voor onderweg zelf drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op het ven de Flaes vanaf de uitkijktoren.

Nieuw op de site: Wandeling 1360. Kerkrade 9 km.

Het Strijthagerbeekdal is bekend om haar mooie bospaadjes, vijvers,  Kasteel Strijthagen, de Strijthagerbeek en de Strijthagermolen. Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, maar met wel de hoogste trap van Nederland, wandelt u meteen door de mooie bossen en na enige tijd loopt u langs de vijvers van Kasteel Strijthagen. Voorbij de buurtschap Oude Hopel  wandelt u door graslanden en dan klimt u weer omhoog het bos in. Voorbij de Strijthagermolen loopt u langs prachtige vijvers en kunstwerken naar Kasteel Strijthagen en dan volgt u een mooi graspad over een hoge dijk. Via de trap met ruim 500 treden klimt u (rustig) naar de top van de Wilhelminaberg en op een hoogte van 225 m heeft u fantastisch uitzicht! U daalt zigzaggend de steenkoolberg af en via bospaadjes komt u weer bij het café met mooi terras. Neem zelf drinken mee voor onderweg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De klim over de langste trap van Nederland wordt beloond met een schitterend panorama!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1273. Nuenen, de Opwettense watermolen.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1153. Stolberg.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1362. Mayen-Monreal, via een wenteltrap kunt u de toren van de Löwenburg beklimmen, het uitzicht is overweldigend!

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Valkenburg, dit wordt wandeling 1380.

Foto onder: Bij Gasterij De Koffiemolen in Valkenburg moet u beslist de Apple crumble proeven!

Reacties: Gastenboek:

Lars 

Hoi Jos en team van wandelgidszuidlimburg.com.

Nadat ik via de wandel-fotoimpressie‘s van Eric Dankbaar op YouTube, attent werd gemaakt op de schitterende wandelingen die hij gelopen en via foto’s vastgelegd heeft, kwam ik natuurlijk al snel uit op wandelgidszuidlimburg.com. Een mooie site met heel veel wandelroutes die zeer goed beschreven zijn en die uitnodigen om (nog meer) te gaan wandelen.

De afgelopen weken hebben mijn dochter en ik dan ook twee wandelingen (nr 155 vanaf Rolduc en 1017 bij Berg en Terblijt) gelopen, het zijn prachtige afwisselende routes. Met name de bosrijke wandeling bij Berg en Terblijt was prima te doen met het zeer warme weer van de afgelopen dagen.

Wij willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor alle werk en moeite die jullie er in stoppen, het is heerlijk om de routes na te wandelen.

Wij zijn momenteel alweer bezig een volgende wandeling uit te zoeken en verheugen ons er al enorm op.

Grt. Fam. Heijen

Foto onder: Tijdens wandeling 1017 wandelt u door natuurgebied Ingendael.

Volgende wandeling: Wandeling 1361. Mayen.

Foto onder: Tijdens de route passeert u deze vulkaanrots uit lavagesteente.

Volgende Nieuwsbrief: 19/08/2020