nieuwsbrief 1361 – 1362

1361 – 1362

Datum: 19/08/2020

Foto boven, Pfff met dit warme weer zoek ik altijd de kortst bijzijnde bar!

Nieuw op de site!  In rubriek Wandelroutes – Zoek wandelroute – Routes op thema is nu toegevoegd: Weekendjes Ardennen/Eifel/Moezel.  Boek een hotelletje en ga er lekker twee dagen wandelen! B.v. weekendje Mayen!

Vandaag twee zeer bijzondere routes in de Vulkaaneifel. Vanuit Mayen beklimt u 3 vulkaantoppen en u loopt naar het prachtige dorpje Monreal.

Nieuw op de site: Wandeling 1361. Mayen 20,4 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1362 en er een leuk weekend van maken.  Op 1,5 uur rijden van de grensovergang Bocholtz ligt in de oostelijke Vulkaaneifel het mooie stadje Mayen.  Deze pittige maar zeer panoramische dagtocht loopt liefst over 3 vulkaantoppen en langs 2 mooie burchten!  U wandelt eerst over een gemakkelijk pad langs de Nette en dan passeert u de Hammesmühle voor koffie. Hier maakt u even een uitstapje naar Schloss Bürresheim, een middeleeuwse burcht.  Dan volgt de langste klim van de wandelgids naar een hoogte van 588 m. Hier op de top van de Hochsimmer staat een stenen uitkijktoren met schitterend uitzicht. U daalt af door de velden naar de Sandkaul, een mooie zwarte rotsformatie bestaande uit lavagesteente. Via de steilste klim van de wandelgids klimt u naar de Hochstein waar een zitbank staat met fantastisch uitzicht. U daalt af naar Ettringen waar een bakker ligt met koffie en gebak en dan klimt u de derde berg omhoog naar de top van de Bellerberg. Ook dit uitzicht is weer overweldigend. U loopt even over de rotskam en dan daalt u via een veldweg af naar Mayen. Via een verrassend pad loopt u de Genovevaburcht binnen en dan komt u op de gezellige Marktplatz met veel terrasjes. Daarna loopt u door de leuke winkelstraatjes en komt u weer bij de parkeerplaats.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Jan Nobbe laat u 3 vulkaantoppen zien waaronder deze , de Bellberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1362. Mayen – Monreal 17,2 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1361 en er een leuk weekend van maken.  Op 1,5 uur rijden van de grensovergang Bocholtz ligt in de oostelijke Vulkaaneifel het mooie stadje Mayen.  Goed, je moet er 12 km voor lopen, maar Monreal met de twee burchten MOET  je gezien hebben!  Tijdens deze pittige wandeling, wandelt u over graspaden naar het dal van de Trillbach.  U daalt zeer geruime tijd af door het dal van de Karbach en dan klimt u via een Klettersteig naar een plateau. Nu wordt het wachten beloond! U daalt af naar de Phillippsburg en via trapjes klimt u omhoog naar de Löwenburg waar u de hoge stenen toren beklimt. Boven wacht u een van de mooiste uitzichten in de Vulkaaneifel. Via smalle alpinepaadjes daalt u de berg af en dan loopt u het schattige dorpje Monreal binnen. Overal ziet u vakwerkhuisjes en oude bruggen.  Bij een terras draait de route terug door het dorp door smalle steegjes en weer een prachtige oude brug. De terugweg begint met een mooi graspad langs de Elzbach en dan wordt het steeds klimmen om uit het dal te komen.  Geruime tijd klimt u door het dal van de Trillbach omhoog tot een kruising met zitbank om te pauzeren. Via veldwegen loopt u terug naar de parkeerplaats.  De heen en terugweg gaat puur door rustige bossen en bosranden waar u geen mens ziet.  Ondanks dat is Monreal een absolute must voor de wandelliefhebber!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het schitterende dorpje Monreal ligt diep verstopt in de Vulkaaneifel maar u wordt er meteen verliefd op!

Nieuw op de site: Restaurant de Duivelsberg in Berg en Dal.  Hier start wandeling 1364.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Harles.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1228. Schimmert, het Ravensbos.

Fotograaf:H.Schutte.

Wandeling 1228. Houthem

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1362. Mayen, de scheve vakwerkhuizen in Monreal.

Fotograaf: J.Heerings.

Logeren bij:  Paradijsvogels.

Paradijsvogels Groepsaccommodaties & Aktiviteitencentrum in Cottessen is weer volop in bedrijf.

Heb u uw collega’s en familie weer een tijdje  gemist, dan wordt het tijd om weer een gezellig  veilig actiefbuiten-uitje te organiseren voordat de winter weer invalt.

Bij de Paradijsvogels in Cottessen, veel terrasruimte, veel landschappelijk schoon en veel  mogelijkheden voor mooie activiteiten zoals schapendrijven, bergboerengolf, mergelcarving, pizza’s en vlaaienbakken, boogschieten, heuvellandgames, bbq-en en veel meer.

Meer info www.paradijsvogels.nl  info@paradijsvogels.nl  of 06-46432582

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Vlaanderen vanuit Westerlo, dit wordt wandeling 1378.

Foto onder: Bij het zotte Vlaamse café Den Tramhalt hangt dit mooie gedicht.

Reacties: Wandeling 168. Epen.

Huub Beckers Maastricht 

Deze route loopt door nogal wat bos en is daardoor geschikt als je verkoeling zoekt, er zitten wel wat klimmetjes in ( en dalers ) Mooie vergezichten.Het is natuurlijk geliefd door wandelaars en fietsers, maar er komen genoeg punten in voor waar het heerlijk rustig is.

Foto onder: Omgeving Camerig.

Volgende wandeling: Wandeling 1363. Barvaux – Durbuy 17,7 km.

Foto onder: In het stadje Durbuy zijn leuke smalle straatjes.

Volgende Nieuwsbrief: 22/08/2020.