nieuwsbrief 1363 – 1364

1363 – 1364

Datum: 22/08/2020

Foto boven: Kijk, deze werklui hebben het begrepen!  Vakwerk!

Vandaag een schitterende Ardennentocht van Barvaux naar Durbuy en een zeer verrassende route in Berg en Dal.

Nieuw op de site: Wandeling 1363. Barvaux – Durbuy 17,7 km.

Durbuy is niet alleen het mooiste Ardennenstadje maar ook het kleinste stadje van België. De smalle straatjes, winkeltjes, terrasjes en het mooie kasteel trekken jaarlijks veel toeristen. Tijdens deze Ardennentocht wandelt u eerst een gemakkelijk stuk langs de Ourthe en via een steil klimpaadje klimt u omhoog naar een plateau met mooi panorama. Via een veldweg komt u in het rustige dorpje Tohogne en dan daalt u met prachtig uitzicht een graspad af door de weilanden. Via een mooi bospad loopt u Durbuy binnen en wandelt u langs de Ourthe naar een brug waar u het mooiste uitzicht heeft op Chateau Durbuy. Dan struint u door de smalle straatjes en loopt u naar de rots Roche de Falize met fontein.  U klimt via een steil trappenpad omhoog naar het uitkijkpunt Belvedère en via een bospad loopt u naar een rotspunt boven op de rots Falize, een schitterend uitkijkpunt! Via een veldweg loopt u naar het dorpje Bohon en dan daalt u af naar het Ourthedal. U struint door weilanden langs de Ourthe en via een leuk bospad komt u weer in Barvaux waar u een lekker biertje kunt drinken.  In het weekend kan het druk zijn in Durbuy.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op Durbuy boven op de rots Roche de Falize.

Nieuw op de site: Wandeling 1364. Berg en Dal – Beek 12 km.

Ten oosten van Nijmegen liggen de dorpen Beek en Berg en Dal. Het bosgebied rond de Duivelsberg is een van de mooiste bossen in Nederland.  Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling door het Rijk van Nijmegen wandelt u vanuit Beek meteen de bossen in en wordt u verrast door het hoogteverschil.  Trappenpaden, bruggetjes en doorgangen, u passeert het allemaal. U daalt af naar de buurtschap Ubbergen en via een mooi graspad loopt u naar de Rijksweg. U wandelt geruime tijd langs de beek Het Meertje en dan komt u bij een zitbank aann het prachtige Wylerbergmeer. U maakt even een uitstapje naar Duitsland en via een prachtige brug komt u op een schiereiland.  Via een flink trappenpad klimt u de Duivelsberg omhoog naar een uitkijkpunt met schitterend uitzicht en dan komt u boven op een motte waar vroeger een kasteeltje heeft gestaan. Even later komt u bij het pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg waar u lekker een pannenkoek kunt eten. Daarna struint u geruime tijd door de prachtige bossen met steilranden, stokoude bomen, diepe kuilen en mooie doorkijkjes. Via een leuk klinkerweggetje komt u weer in Beek.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De bossen rond de Duivelsberg zijn schitterend!

Nieuw op de site: Terras Hoeve Lieshout in Swartbroek.  Hier start wandeling 1365.

Nieuw op de site: Bistro Bie Jeanneke in Schin op Geul.  Hier start wandeling 1366.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 316 Gellik.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1076 Zutendaal, lekker in de schaduw!

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1070. Goé, de prachtige Dom van Eupen.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet onder Luik van Embourg naar Tilff, dit wordt wandeling 1381.

Foto onder: Eindelijk eens op de rots gestaan die u vanaf de E25 altijd ziet als u Luik nadert.

Reacties: Wandeling 897. Reifferscheidt.

Chris 

Deze hele leuke wandeling gelopen op 15-8-2020. Ondanks dat ik in een flinke regenbui teruggekomen ben was het zeer de moeite waard deze tocht te lopen.Inderdaad mooie dorpjes en burchten.Zeer afwisselend.

Foto onder: Dorp op een dorp in Reifferscheidt.

Volgende wandeling: Wandeling 1365. Swartbroek – Weert 13,2 km.

Foto onder: Ben ik nou zo groot of……..

Volgende Nieuwsbrief: 26/08/2020.