nieuwsbrief 1365 – 1366

1365 – 1366

Datum: 26/08/2020

Foto boven: Hopelijk houdt het kortebroekenweer nog even aan voor deze jonge kerels van de site…. v.l.n.r.  routemaker  Jos, cursiefschrijver John en spotter Jacq.

Vandaag de eerste wandeling in Swartbroek vanaf een mooi boerderijterras en een route vanuit Walem naar de nieuwe Bistro Bie Jeanneke in Schin op Geul.

Nieuw op de site: Wandeling 1365. Swartbroek – Weert 13,2 km.

Tussen Weert en Swartbroek ligt op een prachtige landelijke locatie Hoeve Lieshout. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst een prachtig stuk over graspaden langs de Leukerbeek en via bospaden komt u bij het knooppunt van de twee lussen. Dan loopt u langs bosranden naar de buurtschap Castert waar een replica staat van de St. Annamolen. Via een veldweg bereikt u de Tungelroyse Beek en even later wandelt u over een graspaadje langs de prachtige Vijver Heijkersbroek waar mooie waterlelies bloeien. Hier staat ook een picknickbank om te pauzeren na 7 km lopen. U volgt de Tungelroyse Beek tot een parkeerplaats en via boswegen en leuke vlonderpaadjes loopt u naar een vogeluitkijkwand met prachtig uitzicht op het Roukespeelven.  Via een graspad langs een beekje wandelt u terug naar het prachtige terras waar u nog kunt nagenieten.  Neem voor onderweg zelf drinken mee. In de zomer kan hier en daar hoog gras staan.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De prachtige vijver Heijkersbroek ligt midden in de bossen.

Nieuw op de site: Wandeling 1366. Walem – Schin op Geul 8 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u via een trappenpad door het bos omlaag en beneden loopt u een mooi stuk langs de Geul. Via graspaden en een stuk langs de Geul loopt u naar Schin op Geul waar u kunt pauzeren bij Bistro Bie Jeanneke.  Via een leuk pad langs de kerk omhoog steekt u de spoorlijn over en dan klimt u omhoog naar een plateau. Met prachtig panorama daalt u af naar de buurtschap Walem en dan volgt u een schitterend panoramisch graspad langs de mergelgrotten. U daalt af naar de spoorlijn en via een steil trappenpad klimt u omhoog naar de Kluis en een Statieweg, die vlak bij de parkeerplaats ligt. U kunt ook starten bij de Bistro Bie Jeanneke, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Graspad naar Walem.

Nieuw op de site: Brasserie Bar Jardin in Zoerle-Parwijs.  Hier start wandeling 1367 en 1368.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1286. Beringen, UFO?

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1293, veulentjes bij Ulvend.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1376, uitzicht op La Roche-en-Ardenne. Ziet u op de berg de schuilhut? U komt er met deze wandeling.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Reuver naar het Brachter Wald. Dit wordt wandeling 1373.

Foto onder: Tijdens deze route steekt u de Duitse grens over.

Reacties: Wandeling 1339. Vught.

Astrid 

Vandaag deze mooie wandeling gelopen. Het was een zwoele warme dag met onweer in de lucht. Maar wij hebben het droog gehouden. Al was warm , toch was deze route goed te doen, want je gaat voornamelijk door bos en langs een mooi groot meer. (Helaas hadden we onze zwemkleren vergeten anders hadden we even een verkoelende duik kunnen nemen). Indrukwekkend om de Fusilladeplaats, Barak 1b en het voormalige concentratiekamp te bezoeken. Daarna een leuk stuk langs het kanaal. Het laatste stuk liepen we door de bloeiende heide met zijn mooie vennen. (Helaas door de aanhoudende droogte, zat er nu weinig water in de vennen). We hebben er weer een mooie dag opzitten! Bedankt…

Foto onder: Concentratiekamp Vught.

Volgende wandeling: Wandeling 1367. Zoerle-Parwijs 13,7 km.

Foto onder: Deze dames in Westerlo genieten van het mooie weer!

Volgende Nieuwsbrief: 29/08/2020.