nieuwsbrief 1371 – 1372

1371 – 1372

Datum: 05/09/2020

Foto boven: De Belgen hebben ook goeie dingen!

Vandaag 2 schitterende routes aan de Moezel vanuit Reil.

Nieuw op de site: Wandeling 1371. Reil (Moezel) 20,4 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1372 en er een leuk weekend van maken.  Ten zuiden van de bekende plaats Cochem ligt aan de Moezel de plaats Reil.  Tijdens deze ultieme Moezelwandeling klimt u eerst door de bossen omhoog naar Moselpanorama Birkensteinchen en dan klimt u verder omhoog naar het prachtige Moselpanorama Mont Royal. U daalt af naar het dorp Kövenig en dan steekt u met het veerpontje de Moezel over naar Enkirch. (let goed op openingstijden)!  Nu komt het ultieme Moezelgevoel! U klimt omhoog en dan volgt u zeer geruime tijd de Moselsteig (MS), een schitterende panoramapad langs de wijnranken met constant mooie uitzichten op de Moezel. Dan daalt u tussen de wijnranken af naar het dorp Pünderich waar u een terrasje kunt pakken. Via gemakkelijke graspaden langs wijnranken wandelt u terug naar Reil. Hotel Zehnthof is een prima hotel en ligt aan de route.  Kijk goed naar de openingstijden van het veerpont Kövenig. Begin de wandeling om 09.00 uur (veerpont voor 12.00 uur of om 11.00 uur (veerpont na 13.30 uur). Fähr Kövenich – Enkrich:  vaart van dinsdag t/m zondag van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Informeer altijd van te voren bij het Touristenbureau Reil  0049-65419265.  LET OP!  Deze wandeling is alleen mogelijk van Pasen t/m 31 oktober! .

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens de Moselsteig heeft u prachtig uitzicht op Reil.

Nieuw op de site: Wandeling 1372. Reil (Moezel) 16,5 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1371 en er een leuk weekend van maken.  Ten zuiden van de bekende plaats Cochem ligt pal aan de Moezel het dorp Reil. Deze wandeling begint met een prachtig pad langs de spoorlijn met mooie uitzichten op de Moezel. Tegenover het dorp Pünderich klimt u via een steil trappenpad omhoog naar de prachtig gelegen Marienburg en even later beklimt u de uitkijktoren op de Prinzenkopf.  Hier ziet u aan beide zijden de Moezel die hier een scherpe lus maakt. Voorbij het Soldatenfriedhof met prachtig panorama daalt u af naar het dorp Alf waar u even in kunt lopen, voor koffie. U volgt een leuk pad langs de Alf en via een klimpaadje door het bos komt u op een bosweg die u volgt naar de Burg Arras, die op een top ligt. Ook daar is een mooi terras. U klimt over een prachtige bergkam naar de schuilhut Leofelsen en dan loopt u door de bossen naar de Reilerhals met schitterend uitzicht op de Moezel. Het laatste stuk wandelt u over panoramische weggetjes langs de wijnranken en dan daalt u af naar Reil.  In de route zitten een aantal pittige klimmetjes maar de uitzichten zijn dan ook grandioos! De wandeling is bewust iets korter gehouden zodat u ruim de tijd heeft om alles te bekijken en te genieten van de panorama’s.  Hotel Zehnthof in Reil is aanrader.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Op weg naar Burg Arras.

Nieuw op de site: Restaurant De Gresbuus in Reuver.  Hier start wandeling 1373 en 1374.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1. Reijmerstok.

Fotograaf: T.Geers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 22. Bemelen.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1367. Zoerle-Parwijs, Kasteel de Merode in Westerlo.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Helmond, dit wordt wandeling 1386.

Foto onder: Deze route start bij het schitterende Kasteel Croy.

Reacties: Wandeling 352. Hombourg.

Huub Beckers Maastricht 

In 2015 heb ik deze route al eens gelopen en nu weet ik weer waarom ik verknocht ben op deze omgeving. Zoveel afwisseling : veldwegen , spannende paadjes natuurlijk ook wat asfalt ( anders kom je nergens) gehuchtjes en prachtige vergezichten.Echt de moeite waard om eens een keertje te starten In Hombourg.

Foto onder: Deze gouwe ouwe van Jan Nobbe is nog steeds de moeite waard!

Volgende wandeling: Wandeling 1373. Reuver 15,2 km.

Foto onder: Paadje langs de Schellekensbeek.

Volgende Nieuwsbrief: 09/09/2020.