nieuwsbrief 1375 – 1376

1375 – 1376

Datum: 12/09/2020

Foto boven: De koeien in Zuid-Limburg zij nu zo aan me gewend, ze eten uit mijn hand!

Vandaag een gemakkelijke wandeling in Maasband en een prachtige Ardennentocht  naar La Roche-en-Ardenne.

Nieuw op de site: Wandeling 1375. Maasband – Stein 10.7 km.

Tijdens deze waterrijke en gemakkelijke wandeling wandelt u via een veldweg en graspad naar het Julianakanaal waar u even het trekpad volgt. Via een mooi voetpaadje loopt u langs de kasteelgracht en via leuke bospaadjes loopt u naar de vijver van Kasteel Stein.  Via een prachtig paadje langs de Ur loopt u weer naar de brug en dan volgt u aan de andere zijde het trekpad langs het kanaal met mooi uitzicht. U daalt af naar Meers en dan volgt u een graspad langs de Maas.  Dan komt het mooiste gedeelte. U struint zeer geruime tijd door het natuurgebied Maasvallei langs de Grensmaas waar in de zomer veel wilde bloemen bloeien en er lopen ook mooie konikpaarden. Het uitzicht op de maas wordt steeds mooier en bij de uitkijktoren is het helemaal prachtig. Even later loopt u weer Maasband binnen waar u in het weekend bij het café – ijssalon nog kunt nagenieten van de wandeling.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Heerlijk struinen langs de Maas bij Maasband.

Nieuw op de site: Wandeling 1376. La Roche-en-Ardenne 16 km.

La Roche-en-Ardenne is een prachtig toeristisch Ardennenstadje met leuke straatjes, winkeltjes en terrasjes.  Tijdens deze Ardennentocht met enkele pittige klimmetjes klimt u via mooie bospaadje omhoog naar een plateau met prachtig uitzicht op het gehucht Hives. Via een steenachtig pad daalt u met mooi uitzicht af naar La Roche en wandelt u langs de Ourthe naar een mooi parkje met kunstwerken en zitbanken waar u een boterhammetje kunt eten. U wandelt verder langs de Ourthe en in het centrum klimt u omhoog naar de ruïne van Chateau Féodal (entree). Via een alpinapaadje klimt u omhoog  naar de schuilhut Belvederre met werkelijk een onvergetelijk uitzicht!  Via een rotspaadje daalt u af naar de stad en dan wandelt u weer gemakkelijk langs de Ourthe naar een camping met mooi rustig terras. Terug in het centrum wandelt u weer langs de Ourthe en via een trappenpad verlaat u de stad. Na een laatste blik op de stad klimt u via een steil bospad omhoog naar een plek voor paragliding met mooi panorama op de Ourthvallei. Via een verrassend graspaadje klimt u omhoog naar het dorp en dan komt u bij het grote houten kruis Coix de Jérusalem met schitterend panorama!  Even later loopt u weer het dorpje in naar het startpunt.  Neem voldoende drinken mee.  De route is lang genoeg voor een hele dag zodat u ook tijd genoeg heeft om door het leuke stadje te struinen en op uw gemak de steile klimmetjes kunt doen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op La Roche-en-Ardenne.

Nieuw op de site: Hoeve de Nachtegaal in Wintelre.  Hier start wandeling 1377.

Nieuw op de site: Taverne Den Tramhalt in Westerlo.  Hier start wandeling 1378.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 136. Schimmert, waar is dat nu weer?

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1362. Mayen, nog niet in Monreal geweest?

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 994. Maastricht, waar zou ie aan zitten te denken?

Fotograaf: H.Schutte.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Grevenbroich, dit wordt wandeling 1390.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u deze mooie hut bekleed met flessendoppen!

Reacties: Wandeling 322 Mortier.

Hans Heidendal 

Wat een leuke wandeling vanuit dit authentieke dorpje Portier: een cafeetje, een schooltje, een kerkje… waar vind je dat nog? Regelmatig overviel me onderweg een Deja Vu momentje: het landschap lijkt wel een beetje op ons Limburgse heuvelland. Maar hier in het land van Herve is het toch veel weidser, zo stil, zo rustig. Geen agressieve, snotterende wielertoeristen, geen luidruchtig ronkende motorbendes. Zelfs de brutale honden (van punt 5) hielden zich koest. Je krijgt hier nog lucht. Een verademing…

Foto onder: Het prachtige Land van Herve bij Mortier.

322. Mortier

Volgende wandeling: Wandeling 1377. Wintelre 10,7 km.

Foto onder: Genietplekje aan het Grootmeer.

Volgende Nieuwsbrief: 16/09/2020.