nieuwsbrief 1385 – 1386

1385 – 1386

Datum: 10/10/2020

Ben begonnen met km paaltjes te planten op de routes….dit is de eerste bij wandeling 1385.

Vandaag een leuke wandeling in Weert en een nieuwe route op Wandelgids Brabant tussen twee mooie kastelen naar Helmond.

Nieuw op de site: Wandeling 1385. Weert 10,3 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u over rustige weggetjes naar de bossen van Altweerterheide en via voetpaden loopt u naar de Kinderboederij Hertenkamp. U struint geruime tijd door het mooie natuurgebied De IJzeren Man en dan passeert u het mooie Geurtsven.  U wandelt langs het meer Grote IJzeren Man en dan loopt u door een prachtige villawijk. Voorbij een park met volkstuintjes loopt u over de weg naar de prachtige witte St. Annamolen en dan komt u bij het schitterende terras van Hof van Keent waar u fijn kunt nagenieten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Natuurbied De IJzeren Man is een mooi wandelgebied.

Nieuw op de site: Wandeling 1386. Helmond 13,8 km.

Twee schitterende kastelen, talloze parkjes, beekjes, winkels, terrasjes, dierenkooien en een grafeiland, het zit allemaal in deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling Helmond. De route start in Aarle-Rixtel bij het prachtige Kasteel Croy en via veldwegen en een voetpad langs de golfbaan komt u aan de rand van Helmond.  Via  leuke parkjes en langs de Oude Zuid-Willemsvaart wandelt u het centrum binnen waar u een terrasje kunt pikken en dan wandelt u naar het imposante Kasteel Helmond. Hier kunt u tegen entree het kasteel en museum bezoeken, de binnenplaats is gratis. Na een rondje om het kasteel wandelt u even over een fietspad en dan struint u geruime tijd over graspaadjes langs de Goorloop. In het mooie park Warande met vijvers passeert u enkele kooien met dieren en een restaurant en dan loopt u naar het bijzonder grafeiland in het bos. Via een rustig weggetje en een mooi graspad langs de Stiphoutse Loop komt u weer bij de parkeerplaats.  Trek er een dag voor uit om alles op uw gemak te bekijken en eventueel te shoppen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het imposante Kasteel Helmond.

Nieuw op de site: Restaurant Kerkzicht Diessen.  Hier start wandeling 1388.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van de Kluis op de Schaelsberg, zo ziet het er van binnen uit.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1261. Genk, steenmannetjes wijzen u de weg naar de top van de kale terril Waterschei met schitterend uitzicht.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1362 Mayen, Vanaf de toren van de Löwenburg heeft u mooi uitzicht op de Phillipsburg.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Mortroux, dit wordt wandeling 1397.

Foto onder: Dit is de enige wandeling van deze wandelgids die door een echte spoortunnel loopt!

Reacties: Wandeling 1381. Tilff.

Erwin Geelen 

Wie denkt dat er in de omgeving van Luik weinig wandelplezier te beleven valt, komt hier bedrogen uit. Deze wandeling biedt – naar mijn bescheiden mening – meer dan voldoende wandelplezier voor de getrainde wandelaar. Tijdens de vele beklimmingen voel je je benen branden, het uitzicht op de rotsen maakt deze inspanning de moeite waard! Rij gerust dus eens naar Tilff, want deze omgeving verrast je in al haar aspecten.

Foto onder: Prachtige oeroude bomen nabij Chateau de Colonster.

Volgende wandeling: Wandeling 1387. Oisterwijk 12,5 km.

Foto onder: Mooi natuurgebied nabij de Gerrithoeve.

Volgende Nieuwsbrief: 17/10/2020