nieuwsbrief 1389 – 1390

1389 – 1390

Datum: 24/10/2020

Foto boven van wandeling 1388.  In het Plassepadje in Diessen,

kunt u fijn even ……..

Vandaag een wandeling van Amstenrade naar Schinnen en een bijzondere route in Duitsland naar Grevenbroich.

Nieuw op de site: Wandeling 1389. Amstenrade – Schinnen 11,4 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling maakt u eerst een leuk rondje door het prachtige kasteelpark van Kasteel Amstenrade en via een rustig autovrij weggetje verlaat u het dorp. U klimt een graspad omhoog naar een zitbank met prachtig uitzicht en dan daalt u af naar de buurtschap Thull.  U loopt even langs de altijd prachtige Mulderplas met zitbanken en dan klimt u de Krekelberg omhoog waar u een mooi uitzicht heeft op Schinnen. Via leuke paadjes komt u in Schinnen en dan volgt u een asfaltpad langs de Geleenbeek. Dan struint u geruime tijd over een graspaadje langs de Geleenbeek en via een voetpad loopt u naar Vaesrade.  Via een voetpad hoog boven de Ring Parkstad wandelt u naar de buurtschap Hommert en via een woonwijk komt u weer bij de Orangerie met mooi terras, echt een plek die u gezien moet hebben!  U kunt ook starten in Schinnen en fijn pauzeren bij de Orangerie.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Door weilanden omlaag naar Schinnen.

Nieuw op de site: Wandeling 1390. Grevenbroich.

Op 65 km rijden van de Nederlandse grens bij Schinveld ligt de Duitse plaats Grevenbroich.  Tijdens deze leuke en gemakkelijke combinatie van natuur- en stadswandeling is er veel te zien. U wandelt eerst over rustige weggetjes langs weilanden en dan struint u geruime tijd door mooie bossen langs een kabbelend beekje. Via een leuke appelboomgaard waar u vrij appels mag plukken loopt u het Hans Gottfried Bernrath Park binnen en passeert u de statige gele Villa Erckens. U wandelt een stuk langs de Erft en dan loopt u door het mooie Finleypark met vijvers. Na weer een mooi stuk langs de Erft wandelt u door het Lehrpark en dan passeert u het Altes Schloss.  U loopt het centrum binnen met genoeg terrasjes en u passeert het Martplein met de kerk Peter und Paul en het Altes Rathaus. U duikt weer de bossen in en via een prachtig wandelpad wandelt u langs de Erft terug naar de parkeerplaats.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Deze wandeling start in het rustige dorpje Wevelinghoven.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 413 Heerlen, op wie zou ze wachten?

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 452 Eijsden, de Eijsdener Beemden.

Fotograaf: P.Meesters.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1351 Wijlre.

Fotograaf:J.Maessen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Chaam, dit wordt wandeling 1398.

Foto onder: Je kunt zien dat de herfst is begonnen.

Reacties: Wandeling 1347 Astenet.

 

Marc Linssen 

Maandag 12 okt 2020 deze route gelopen. Wie op zoek is naar allerhande soorten en maten stieëgelkes, tourniquetjes, draaipoortjes, klaphekjes, enz. Is hier aan het goede adres!!! Mooie afwisselende wandeling met mooie vergezichten en aardig wat informatie over de historie van de streek. Ondanks de afstand is deze wandeling goed te doen. De Geul loopt een beetje als rode draad door de wandeling. Bedankt voor weer een mooie wandeling!! Met vriendelijke groet Marc uit Brokkelze (Rimburg)

Foto onder: Door de weilanden bij Astenet.

Volgende wandeling: Wandeling 1391. Bad Münstereifel 18 km.

Foto onder: Eifelkenner Jan Nobbe heeft in de Eschweilerbach een steenmannetje gebouwd. Maakt u er ook een?

Volgende Nieuwsbrief: 31/10/2020