nieuwsbrief 1391 – 1392

1391 – 1392

Datum: 31/10/2020

Foto boven van wandeling 1382, vergeten de maat door te geven aan de fietsenverkoper……

 

Nieuwe foto’s in november op de hoofdpagina van wandeling 1337
‘s Hertogenbosch en 1344 Elsloo.

Vandaag twee fonkelnieuwe routes naar Bad Münstereifel, een mooi geheel ommuurd stadje in de Eifel.

Nieuw op de site: Wandeling 1391. Bad Münstereifel 18 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1392 en er een leuk weekend van maken.  Op een dik uur rijden van de Nederlandse grens bij Bocholtz ligt het prachtige toeristische en helemaal ommuurde stadje Bad Münstereifel. Het is ook de woonplaats van Schlagerzanger Heino.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling die start in het vakwerkdorpje Schönau wandelt u over een prachtige hoogvlakte naar het dorpje Bergrath en na een klimmetje daalt u met prachtig panorama af naar het dorp Hohn. Na nog en stuk door weilanden klimt u door het bos omhoog  en dan daalt u af naar Bad Münstereifel, waar u via een mooie stadspoort binnen loopt. In het mooie centrum passeert u talloze terrasjes met Kaffee und Kuchen en dan klimt u langs de oude Burg Münstereifel omhoog. Na een mooi pad langs de stadsmuur loopt u langs de Erft en dan komt u in Eicherscheid waar een mooi terras is.  U passeert een prachtige vijver en dan klimt u door het bos omhoog. Via een weg met mooie uitzichten daalt u af naar Schönau.  Vooral de eerste helft biedt de route prachtige uitzichten.  In de weilanden kan het voorkomen dat u over of onder een enkele draad moet stappen. Een fijn hotel in de buurt is Hotel Rothkopf in Euskirchen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op Bad Münstereifel, het leuke stadje dat u van west naar oost doorkruist.

Nieuw op de site: Wandeling 1392. Bad Münstereifel 16,5 km.

Deze wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1391 en er een leuk weekend van maken.  Op een dik uur rijden van de Nederlandse grens bij Bocholtz ligt het prachtige toeristische en helemaal ommuurde stadje Bad Münstereifel. Het is ook de woonplaats van Schlagerzanger Heino.  Tijdens deze toch wel pittige wandeling klimt u meteen omhoog naar de Schlangenberg en via een weiland klimt u naar het hooggelegen dorp Eschweiler. U struint geruime tijd over een gemakkelijk pad door het dal van de Eschweiler Bach en via een steil bospad klimt u omhoog naar een mooi open plateau met uitzicht. U loopt Bad Münstereifel binnen en wandelt even een leuk stuk over de stadsmuur met schitterend uitzicht. Dan loopt u door het leuke centrum met veel terrasjes en vakwerkhuizen.  U klimt door een bos omhoog en daalt af naar een Kuhrpark met veel zitbanken. U klimt over een bosweg omhoog naar de Giersberg en dan daalt u via een panoramische weg af naar het leuke dorpje Iversheim. Een fijn hotel in de buurt is Hotel Rothkopf in Euskirchen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In Bad Münstereifel loopt u een leuk stuk over de stadsmuur, daarna doorkruist u het leuke stadje van zuid naar noord.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 416 Vaals

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 416 Vaals, overgestoken das…..

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1347 Astenet, overstekende schildpadden!

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Enige tijd geleden een nieuwe route uitgezet vanuit Pepinster, dit wordt wandeling 1406.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een mooie kapel met orgel. Ik ben 33 jaar muzikant geweest en kan het toch even niet laten…..

Reacties: Wandeling 1155 Houthalen.

Ann en Paule 

Wat waren we weer enthousiast vandaag ! Prachtige, leuke en gevarieerde wandeling ! Heerlijk op deze herfstdag. Goed uitgekiend en duidelijke routebeschrijving !

Foto onder: Uitzicht vanaf de terril.

Volgende wandeling: Wandeling 1393. Argenteau 9,7 km.

Foto onder: Chateau Sarolea in Cheratte is iets voor Martien Meiland…..

Volgende Nieuwsbrief: 07/11/2020