nieuwsbrief 1399 – 1400

1399 – 1400

Datum: 28/11/2020

Beste wandelaars,

In rubriek Home vindt u een fotoimpressie van alle foto’s die op de hoofdpagina hebben gestaan. Als u ze allemaal wilt bekijken is het handiger als u de diashow bekijkt, zie ook rubriek Home.    DIASHOW

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand december van wandeling 1361. Mayen, een schitterende route door de Vulkaaneifel van Jan Nobbe.

Vandaag een verrassend leuke wandeling in Brabant vanuit Grotel en een route in Duitsland vanuit Efrtstad naar een schitterende waterburcht.

Nieuw op de site: Wandeling 1399. Grotel – Bakel 10,3 km.

Ten noord-oosten van Helmond ligt nabij het dorp Bakel in de buurtschap Grotel het restaurant Grotel’s Genieten. Tijdens deze gemakkelijke maar verrassend mooie wandeling wandelt u een stuk door het Grotelsche Bos en dan maakt u een prachtig rondje om de Aarlesche Vijver. Na een stuk langs akkerland duikt u weer de bossen in en struint u een schitterend stuk langs de kronkelende Esperloop.  Na een stuk door de weilanden loopt u naar een vijvertje met zitbank en dan wandelt u door weilanden langs de Snelle Loop, waar Galloway runderen grazen. Na weer een mooi stuk langs de Esperloop wandelt u over boswegen terug naar het restaurant met mooi terras. Neem voor onderweg zelf drinken mee.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het rondje om de Aarlesche Vijver is schitterend.

Nieuw op de site: Wandeling 1400. Erftstadt – Liblar 15,7 km.

Op 40 minuten rijden van de Nederlandse grens bij Bocholtz ligt in de gemeente Eftstadt het dorp Liblar.  Doel van deze gemakkelijke wandeling is de schitterende waterburcht Schloss Gracht.  U loopt meteen het bos in en wandelt over mooie paden langs de Obersee, de Mittelsee en de Untersee. Een stuk verder wandelt u langs de Schluchtsee en de Heider Bergsee. U loopt even door het dorpje Heide en dan wandelt u een mooi stuk langs de Bleibtreusee. Na 8,3 km bereikt u het zandstrand en beachhuis waar u kunt pauzeren (winter gesloten).  De terugweg wandelt u door mooie bossen en dan loopt u langs de Liblarer See. U loopt door Liblar en dan wandelt u langs het prachtige kasteel Gracht en door het mooie kasteelpark met prachtige bomen, rozentuin en fonteinen.  Dan loopt u door het dorp terug naar de parkeerplaats. In de zomer is het een schaduwrijke wandeling en in de herfst zijn de loofbossen prachtig gekleurd.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Hoogtepunt in de route is de schitterende waterburcht Schloss Gracht in Liblar.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 27. pootje baden in de Geulle.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1316. Lennisheuvel, wandelspotters Jacq, Theo, John en Ed in ruststand. Zien er moe uit……

Fotograaf: selfcam.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1358. de mooie witte kapel in Kanne.

Fotograaf: J.Heerings.

Genieten bij: Grotel’s Genieten in Grotel. (Caramel Gratin ijstaart).

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit ‘s Gravenvoeren naar het Hoogbos, dit wordt wandeling 1415.

Foto onder: Bukken in het Hoogbos….. hahaha!

Reacties: Wandeling 64. Schin op Geul.

Robert Blom 

Na een paar uurtjes werken op pad voor een mooie ochtend/middagwandeling en dat was dit zeker. Ingestapt in Sibbe en vervolgens bergaf en bergop naar het Geulpark, langs de Geul naar Schin op Geul. Vervolgens via allemaal bekende paadjes, landweggetjes en onverharde paden en weer flink bergop en af richting Stokhem, in de richting van Ingber om in Scheulder te komen. Vervolgens komt het toetje nog met een flink stuk door het Gerendal en een laatste/langsslepende klim via de Gerendalsweg terug naar huis. Flink het tempo erop en de uiteindelijk 16,88 km afgelegd in ruim 2 uur en 40 minuten, maar toen was de pijp ook leeg. Routebeschrijving perfect op orde!

Foto onder: Gouwe ouwe 64.

Volgende wandeling: Wandeling 1401. Luik – Jupille-sur-Meuse 9 km.

Foto onder: Deze route loopt door oude hellingbossen.

Volgende Nieuwsbrief:  05/12/2020