nieuwsbrief 1401 – 1402

1401 – 1402

Datum: 05/12/2020

Foto boven:  In de buurt van Henri-Chapelle heb je een heeeerlijk straatje!

Vandaag twee wandelingen rond Luik waar u vast nog nooit geweest bent……

Nieuw op de site: Wandeling 1401. Luik – Jupille-sur-Meuse 9 km.

Wie denkt dat er in de omgeving van Luik weinig wandelplezier te beleven valt komt hier bedrogen uit. Tijdens deze zeer heuvelachtige wandeling naar het dorp Jupille-sur-Meuse, bekend van het Belgische bier Jupiler, wandelt u over leuke bospaadjes door hellingbossen, door gehuchten en het dal van de Rou de Fondrivaux naar het mooie rose gekleurde Chateau de Fayenbois. U klimt door het bos omhoog naar een mooi parkje met prachtige schuilhut om te pauzeren en dan daalt u steil af door het bos naar het dal van de Rou du Fond du Houlleux. Via een leuk voetpad klimt u omhoog en dan daalt u af naar Jupille-sur-Meuse. Nu volgt een flinke klim naar een zitbank met prachtig Maaspanorama en via een gemakkelijke veldweg loopt u terug naar de parkeerplaats. Neem zelf proviand mee. De route biedt mooie uitzichten en verrassende klimpaadjes.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Flink wat hoogteverschil bij Jupille-sur-Meuse.

Nieuw op de site: Wandeling 1402. Luik – Retinne 9,8 km.

Wie denkt dat er in de omgeving van Luik weinig wandelplezier te beleven valt komt hier bedrogen uit. Tijdens deze heuvelachtige wandeling door deze oude mijnstreek met 3 mijnterrils wandelt u al snel het bos in en loopt u ongemerkt over de eerste terril  de Lonette.  U komt in Queue-du-Bois en dan daalt u een prachtig hol pad af met schitterende oude bomen. De route biedt mooie uitzichten en verrassende klimpaadjes. Via een panoramisch pad daalt u helemaal af naar het dorp en dan klimt u naar de top van de Terril des Quatre-Jean, met een heel steile rand.  U daalt weer af naar Queue-du-Bois en dan wordt de wandeling steeds mooier. U daalt door weilanden af naar het dal van de Ruissou du Julienne en dan volgt u een prachtig voetpad met mooie uitzichten terug naar het dorp.  Via bospaden over de Terril du Hassard wandelt u terug naar de parkeerplaats.  Neem zelf proviand mee.  (Als u een flinke dagwandeling wilt lopen kunt u deze route combineren met wandeling 1401 ( 9 km), het startpunt ligt redelijk in de buurt.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Oeroude bomen in de bossen.

Nieuw op de site: Wandeling 284 Maastricht.

Zo dichtbij heeft u het Gouvernement nog nooit bekeken. Tijdens deze gemakkelijke stadswandeling wandelt u onder het Gouvernement door en een mooi stuk langs de Maas. In de stad loopt u door de Helpoort en langs de Patervinktoren en dan struint u een mooi stuk over de stadswal. U maakt even een uitstapje naar het Huis op de Jeker en dan passeert u het beeld van d’Artagnan.  U wandelt door het mooie stadspark langs de Jeker en vijvers en dan steekt u via de prachtige voetgangersbrug de Maas over. Voorbij het Gouvernement maakt u nog een rondje door de beemden en dan komt u weer bij de parkeerplaats. Op de route staan veel zitbanken en er liggen genoeg terrasjes.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u twee musketiers!

Nieuw op de site: Restaurant aaaaaaaaaaaaaaa  Hier start wandeling

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1294. Ulvend.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1277, natuurgebied Kampina bij Lennisheuvel.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1248. Satzvey, de Katzensteine.

Fotograaf: J.Hendrix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Maastricht, de oud versie 284 was niet meer actueel en nu loopt de route over de oude stadswal. Heel leuk rondje Maastricht!

Foto onder: Tijdens deze route loopt u langs en onder het Gouvernement door!

Reacties:

Ben van de Par
bvandepar@hetnet.nl
86.94.182.90
In antwoord op Jos Wlazlo. Jos en het hele team van vrijwilligers, wat een fantastisch werk verrichten jullie! Chapeau!!
Ongeveer tien jaar geleden heb ik jullie site ontdekt en daarna vele mooie wandelingen in Limburg gemaakt. Vaak vanuit een gehuurde vakantiewoning. Allemaal schitterende wandelingen.
Zelf ben ik woonachtig in midden Brabant. Hopelijk maken jullie ook nog mooie routes in de landgoederen onder de steden Roosendaal, Breda en Tilburg.
Ga zo door!

Volgende wandeling: Wandeling 1403. Forêt – Prayon 10 km.

Foto onder: De afdaling naar Prayon is prachtig!

Volgende Nieuwsbrief: 12/11/2020